Populaire zoekopdrachten

Overzicht Entertainment

Google gaat met een eigen carpooldienst de concurrentie aan met Uber

31-08-2016 Leestijd: 1 min. Deel dit artikel
31-08-2016 Leestijd: 1 min. Deel dit artikel

Een aantal jaar geleden investeerde Google nog honderden miljoenen euro’s in Uber. Inmiddels is het bedrijf op het gebied van vervoer uitgegroeid tot één van zijn grootste concurrenten. Uber werkt aan zijn eigen kaarten en wil net zoals Google aan de slag met zelfrijdende auto’s. Deze maand begon het in de VS al met het aanbieden van taxiritjes in zelfrijdende auto’s.

Geen wonder dus dat Google stappen moet nemen, voor het te laat is. Het bedrijf gaat in San Francisco beginnen met het aanbieden van een carpooldienst, volgens The Wall Street Journal. De krant schrijft dat Google een proef via de app Waze met een community van carpoolers wil uitbreiden. Via het platform kunnen mensen die dezelfde kant op rijden met elkaar meerijden. Naast Uber is ook een andere grote speler, Lyft, actief in die regio.

Daarmee gaat het bedrijf in San Francisco dus de concurrentie aan met Uber. Google wil dat zijn ritjes via zijn platform goedkoper worden dan die van een taxidienst. De strijd om vervoer lijkt er vooral één te worden om de klant te winnen. Zowel Uber als Google werken dus aan de zelfrijdende auto en zien een wereld voor zich waarin zelfrijdende auto’s voor onze deur verschijnen, ons ophalen en ons weer afzetten op de plek van bestemming. Door de klant voor zich te winnen willen de bedrijven dus de leverancier van dat vervoer worden.

Deel dit artikel