Populaire zoekopdrachten

t-mobile-default
Overzicht Innovatie

Google wil de hele wereld voorzien van gratis wifi

27-09-2016 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
27-09-2016 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Google werkt aan een initiatief om de wereld te voorzien van gratis wifi: Google Station. Het project is begonnen in India, waar treinstations en andere openbare ruimtes worden voorzien van internet. Maar Google heeft nu bekendgemaakt Google Station wereldwijd uit te willen rollen.

Bedrijven die willen helpen om de wereld te veroveren met wifi, kunnen zich nu bij Google melden. Op die manier moeten winkelcentra, cafés en allerlei andere plekken waar veel mensen samenkomen worden voorzien van kwalitatief goede wifi. Het project is dus bedoeld voor bedrijven van over de hele wereld. Zij hebben nu de mogelijkheid om mee te doen. In India zijn op dit moment 50 plekken op die manier voorzien van internet. Nog dit jaar wil Google dat aantal in dat land verdubbelen.

Google zegt aangesloten klanten te helpen bij het opzetten van een snel en veilig wifi-netwerk. In hoeverre Google dat laatste precies wil doen is de vraag. Het bedrijf heeft namelijk niets gezegd over hoe het de data van gebruikers gaat behandelen. Waarschijnlijk biedt Google wel een versleutelde verbinding aan, zodat mensen niet zomaar mee kunnen snoepen met wat jij op zo’n netwerk doet.

Onveilige openbare netwerken zijn op dit moment een groot probleem, ook in Nederland. Wil je dat jouw data veilig zijn, dan doe je er het beste aan om niet in te loggen op een openbaar wifi-netwerk in bijvoorbeeld een café.

Deel dit artikel