T-Mobile blog Founders blog

Populaire zoekopdrachten

gratis bellen
Overzicht Mobiel

De beste manieren en apps voor gratis bellen

24-11-2021 Leestijd: 4 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
24-11-2021 Leestijd: 4 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Zijn de belminuten van je bundel op of heb je een telefoonabonnement zonder belminuten? Je kunt dan tóch gratis bellen. Via speciale apps en websites kun je gratis bellen via internet. Via wifi (écht gratis) of met de MB’s uit je bundel. Hoe? Je leest het allemaal in dit blog.

Gratis bellen: op welke manieren kan het?

Je kunt op twee manieren gratis bellen op je telefoon, tablet of laptop: via een app of een speciale dienst die gratis bellen aanbiedt. Dit gaat via internet. Zo bel je via wifi écht gratis en gebruik je MB’s uit je internetbundel als je niet met wifi bent verbonden. Voor het bellen naar andere mobiele nummers is een app het makkelijkst. Maar wat als je gratis wilt bellen naar een vast nummer? Dan is een online dienst de oplossing.

Hoe werkt bellen via internet?

Je kunt gratis bellen naar andere telefoonnummers via apps die VOIP gebruiken: Voice Over Internet. Je belt dan niet met de minuten uit je bundel, maar met de data uit je internetbundel. Onbeperkt bellen kan dan met een Unlimited abonnement of als je apparaat is verbonden met wifi. Via wifi is bellen dan écht gratis. Een slimme oplossing als de minuten uit je belbundel op zijn of als je geen belbundel hebt.

gratis bellen apps

De beste apps om gratis te bellen

Wil je gratis bellen naar andere mobiele nummers? Het kan met een heleboel apps. De beste ontdek je hieronder. De twee voorwaarden om op deze manier gratis te bellen? De persoon die je wilt bellen moet deze app óók gebruiken en je moet verbonden zijn met wifi.

WhatsApp

Met WhatsApp kun je gemakkelijk bellen met mensen die ook WhatsApp gebruiken. Dit gaat met een druk op de knop. Zelf heb je de keuze of je alleen met geluid wilt bellen of dat je ook elkaar wilt zien. Let wel: dat kost meteen meer data. Al is dat natuurlijk geen probleem als je via wifi gratis belt. Lees hier alles over WhatsApp bellen: van een stappenplan voor hoe je belt tot het dataverbruik.

App image
WhatsApp Messenger
Rating starRating starRating starRating starRating star

WhatsApp van Facebook WhatsApp Messenger is een GRATIS berichten-app voor Android en andere s…

Download deze app hier

Signal

Signal is een handig WhatsApp alternatief waarbij de focus op je privacy ligt. Waar WhatsApp eigendom van Facebook is, is Signal een open-source app. Dit betekent dat goed gecontroleerd kan worden hoe je wordt beschermd. Een ander voordeel: met Signal bel je ook makkelijk van en naar Windows-, Mac- en Linux-computers die de gratis dienst gebruiken. Ook met Signal kun je bellen met alleen geluid of via een videoverbinding.

App image
Signal: privéberichtenapp
Rating starRating starRating starRating starRating star

Miljoenen mensen gebruiken Signal elke dag voor gratis en onmiddellijke communicatie, overal t…

Download deze app hier

Facebook Messenger

Facebook Messenger is een handige app om te bellen met een ander Facebook profiel. Dit kan via een app op je telefoon of rechtstreeks vanuit de Facebook website op je computer. Je belt via internet en kunt dit onbeperkt doen.

App image
Messenger
Rating starRating starRating starRating starRating star

Gratis groepschat met video, videobellen, spraakoproepen en sms-berichten.

Download deze app hier

Google Duo

Google Duo is een andere handige app om via wifi gratis te bellen op je telefoon, andere mobiele apparaten of een laptop. Het staat standaard op je Android telefoon, zoals de Xiaomi 11T Pro of OPPO Find X3 Pro. Ook op je iPhone kun je het downloaden. Voor Google Duo heb je een gratis Google account nodig.

App image
Google Duo
Rating starRating starRating starRating starRating star

Google Duo is de app voor videogesprekken met de hoogste kwaliteit*. De app is eenvoudig en be…

Download deze app hier

FaceTime

Heb je een iPhone? Dan kun je FaceTime gebruiken om gratis te bellen met andere Apple apparaten. Met FaceTime bel je makkelijk naar iemand anders met een iPhone, maar kun je ook videobellen naar iemand die een Mac of iPad heeft. Nadeel? FaceTime is niet beschikbaar voor Android en Windows apparaten.

App image
FaceTime
Rating starRating starRating starRating starRating star

Communiceer met familie en vrienden over de hele wereld met FaceTime-audio- en -videogesprekke…

Download deze app hier

Gratis bellen naar een vast nummer, hoe doe ik dat?

De bovenstaande apps zijn perfect om gratis te bellen naar andere mobiele apparaten als je bent verbonden met wifi. Maar wat als je gratis wilt bellen naar een vast nummer? Dan liggen er minder mogelijkheden voor de hand. Je bent dan afhankelijk van diensten die dit aanbieden. Eén daarvan is de website Call 2 Friends.

Via deze site voer je makkelijk een land en telefoonnummer in dat je wilt bellen. Je kunt dit nummer dan direct gratis bellen met een tijdslimiet van twee minuten. Nadeel: het werkt niet altijd.

Gratis bellen naar een vast nummer via een app

Er zijn ook apps om gratis te bellen naar een vast nummer. Let wel: het is pas écht gratis bellen als je bent verbonden met wifi. Dit kan met bijvoorbeeld met Dingtone voor Android en de iPhone. Deze app werkt met credits en advertenties om gratis bellen voor jou mogelijk te maken. Een handige oplossing als je even geen minuten meer hebt. Of als je zonder belbundel tóch een keertje iemand moet bellen. Een andere manier waarmee dit kan is de website VoipBuster. Slimme keuze, want zo betaal je niet het hoge buiten-de-bundel-tarief dat boven op je telefoonrekening komt.

App image
Unlimited Texting, Calling App
Rating starRating starRating starRating starRating star

Dingtone, a free calling app allows you to make WiFi calls and send free text messages. It is …

Download deze app hier

Disclaimer: zoals je kunt lezen zijn er veel manieren om gratis te bellen. Let er wel op dat, als je via mobiel internet belt, dit data uit de internetbundel van je abonnement kost. Voor deze internetbundel betaal je maandelijks een bedrag. Echt gratis bellen is het daarom niet.

Deel dit artikel