T-Mobile blog Founders blog

Populaire zoekopdrachten

gratis cloud opslag
Overzicht Thuis

Gratis cloud opslag: hoeveel GB krijg je bij elke dienst?

15-12-2021 Leestijd: 5 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
15-12-2021 Leestijd: 5 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Wil je gratis cloud opslag om je foto’s, video’s en bestanden in op te slaan? Dat kan. Bij verschillende clouddiensten kun je gratis opslagruimte gebruiken. Wij zetten de beste diensten op een rij, plus hoeveel GB je gratis krijgt.

Gratis cloud opslag? Dat kan bij deze 13 diensten

Je kunt uit een heleboel clouddiensten kiezen om gratis cloud opslag te gebruiken. Wij nemen de diensten met je door. Zo weet je per dienst hoeveel GB je gratis krijgt en wat de handige functies zijn van deze dienst.

Google Drive

 • Gratis opslagruimte: 15 GB
 • Goedkoopste betaalde abonnement: 100 GB voor € 1,99 per maand met Google One

Je krijgt het gratis bij het aanmaken van een Google-account: 15 GB aan opslagruimte in je eigen Google Drive. Dat is bovengemiddeld veel gratis cloud opslag. Het handige is dat je van verschillende Google-diensten een back-up kunt maken in Google Drive. Zo maak je met de Google Foto’s app makkelijk een back-up van alle foto’s op je telefoon. Ook kun je een WhatsApp back-up maken.

iCloud

 • Gratis opslagruimte: 5 GB
 • Goedkoopste betaalde abonnement: 50 GB voor € 0,99 per maand

iCloud is een handige clouddienst wanneer je Apple producten gebruikt, zoals een iPhone 13, iPad of Mac. Dit komt omdat deze dienst perfect samenwerkt met je Apple apparaten. Zo maak je makkelijk een reservekopie van je iPhone die elke nacht vernieuwt. Bij diefstal of problemen ben je zo geen waardevolle bestanden en foto’s kwijt. Gratis krijg je 5 GB opslag. Het goedkoopste abonnement is met € 0,99 voor 50 GB schappelijk. Handig om een keer cloud opslag te kopen als je het nodig hebt om al je foto’s via de cloud over te zetten naar je nieuwe iPhone.

Dropbox

 • Gratis opslagruimte: 2 GB
 • Goedkoopste betaalde abonnement: 2 TB voor € 11,99 per maand

Dropbox is een ontzettend gebruiksvriendelijke clouddienst. Met de app voor je telefoon en programma’s voor Mac en Windows maak je heel makkelijk back-ups van belangrijke bestanden in je gratis online cloud ruimte. Standaard krijg je wel wat weinig gratis cloud opslag: 2 GB. Het goedkoopste betaalde abonnement kost € 11,99 per maand. Je krijgt dan wel meteen 2 TB aan opslag: 2 duizend keer zoveel als de gratis variant. Handig als je weet dat je voor langere tijd een clouddienst wilt gebruiken.

Microsoft OneDrive

 • Gratis opslagruimte: 5 GB
 • Goedkoopste abonnement: 100 GB voor € 2 per maand

OneDrive is de clouddienst van Microsoft. Die kun je los gebruiken, maar ook als onderdeel van andere Microsoft-programma’s. Handig als je veel met Skype, Outlook, Word, Excel en PowerPoint werkt. De gratis variant van deze cloudopslag, OneDrive Basic, heeft 5 GB opslag. Genoeg om wat foto’s, video’s en bestanden in kwijt te kunnen. Het goedkoopste abonnement kost € 2 per maand en dan krijg je 100 GB. Neem je een abonnement met Microsoft Office erbij? Dan betaal je € 69 per jaar en krijg je maar liefst 1 TB aan opslag.

Box

 • Gratis opslagruimte: 10 GB
 • Goedkoopste abonnement: 100 GB voor € 6 per maand

Een andere gebruiksvriendelijke clouddienst is Box. Dit werkt makkelijk op meerdere apparaten en is makkelijk te integreren in andere diensten. Dit betekent dat je makkelijk vanuit Word een bestand opslaat in je Box cloud. Handig daaraan is dat hij de versiegeschiedenis bijhoudt. Zo kun je verwijderde inhoud terughalen uit oude bestanden. Je krijgt 10 GB gratis cloud opslag, maar kan dan alleen bestanden uploaden van maximaal 250 MB. Het goedkoopste betaalde abonnement kost € 6 en dan heb je 100 GB.

NordLocker

 • Gratis opslagruimte: 3 GB
 • Goedkoopste abonnement: 500 GB voor $ 7,99 per maand

NordLocker is de clouddienst van NordVPN, de dienst die je gebruikt om extra veilig te internetten. NordLocker slaat bestanden extra veilig op. Gratis krijg je 3 GB aan opslagruimte en bestanden worden lokaal versleuteld. Dat is extra veilig. Bij een betaald abonnement op NordLocker kun je ook een extra goedkoop abonnement op NordVPN nemen.

Amazon Drive

 • Gratis opslagruimte: 5 GB
 • Goedkoopste abonnement: 100 GB voor € 1,99 per maand

Amazon Drive, de clouddienst van webwinkel Amazon, biedt 5 GB gratis cloud opslag. Je kunt hier makkelijk foto’s in opslaan en het is beschikbaar op telefoon en computer. Met een Amazon account krijg je meteen de gratis opslag. Daarmee werkt het ongeveer hetzelfde als Google Drive, maar als je gaat vergelijken heeft Google standaard meer gratis oplsag (15 GB).

gratis cloud opslag diensten

Mega

 • Gratis opslagruimte: 20 GB
 • Goedkoopste abonnement: 400 GB voor € 4,99 per maand

Mega is een makkelijk te gebruiken clouddienst die je 20 GB gratis cloud opslag geeft. Bestanden zijn versleuteld en het werkt makkelijk als programma op je computer, app op je telefoon of als Chrome extensie. Met deze dienst krijg je veel opslag voor weinig. Zo is het goedkoopste abonnement € 4,99 per maand en krijg je daarvoor 400 GB opslag. Daarnaast kun je voor 1 TB per maand aan bestanden uitwisselen.

Mediafire

 • Gratis opslagruimte: 10 GB
 • Goedkoopste abonnement: 1 TB voor € 5 per maand

Mediafire is een soort WeTransfer. Gratis kun je 10 GB per maand uploaden. Met een betaald abonnement kun je deze bestanden zo lang als je wilt bewaren in de cloud. Voor € 5 per maand heb je al 1 TB aan opslagruimte.

pCloud

 • Gratis opslagruimte: 10 GB
 • Goedkoopste abonnement: 500 GB voor € 49,99 per jaar

pCloud is een extra goed beveiligde clouddienst. Dit komt omdat de dienst gevestigd is in Zwitserland, waar privacywetgeving zeer streng is. Gratis krijg je 10 GB cloud opslag. Wil je meer opslag? Betaal eenmalig € 175 en je hebt de rest van je leven 500 GB opslag.

iDrive

 • Gratis opslagruimte: 5 GB
 • Goedkoopste abonnement: vanaf € 60 euro per jaar voor 5 TB

Een andere makkelijk te gebruiken clouddienst is iDrive. Je krijgt 5 GB gratis cloud opslag die je met meerdere apparaten kunt gebruiken. Via iDrive kun je makkelijk bestanden van je apparaat synchroniseren, zodat er altijd een back-up in de cloud is. Ook biedt de dienst beveiliging tegen ransomware. Omdat de dienst met geavanceerde datacompressie werkt, gaat uploaden extra snel.

Sync.com

 • Gratis opslagruimte: 5 GB
 • Goedkoopste abonnement: 2 TB voor € 8 per maand op jaarbasis

Makkelijk en snel bestanden uitwisselen en uploaden? Ook Sync.com is zo’n clouddienst die dat erg goed kan. Gratis krijg je 5 GB opslag. Voor € 8 per maand (op jaarbasis) heb je al 2 TB aan opslag in de cloud. Je kunt onbeperkt bestanden uitwisselen en de beveiliging voldoet aan alle hoge eisen.

Icedrive

 • Gratis opslagruimte: 10 GB
 • Goedkoopste abonnement: 150 GB voor € 1,83 (alleen beschikbaar op jaarbasis)

10 GB gratis cloud opslag, makkelijk te gebruiken in de browser, als programma en als app. Icedrive is van alle gemakken en beveiliging voorzien. Zo zijn bestanden al versleuteld voordat ze in de cloud zijn geüpload. Ben je overtuigd? Dan kun je een lifetime abonnement nemen. Voor € 89 heb je je hele leven lang 150 GB opslag tot je beschikking.

Altijd mogelijk: opslag tijdelijk verhogen

Aan keuze geen gebrek wanneer je gratis cloud opslag wil. Kom je toch niet uit met de hoeveelheid opslag die een dienst je gratis aanbiedt? De meeste diensten hebben maandelijks opzegbare abonnementen met meer opslag. Handig om tijdelijk wat meer opslag te nemen als dat nodig is. Bijvoorbeeld als je een back-up wilt maken van alle bestanden als je een nieuwe telefoon neemt.

Deel dit artikel