Populaire zoekopdrachten

Overzicht Thuis

Alles over gratis streamen

20-10-2020 Leestijd: 2 min. Deel dit artikel
20-10-2020 Leestijd: 2 min. Deel dit artikel

Het is iets dat we met z’n allen steeds vaker doen: streamen. Films, series en programma’s online kijken zonder dat je het bestand eerst in z’n geheel downloadt naar het apparaat waarop je het kijkt. Je kunt meteen beginnen met kijken en tijdens het afspelen downloadt je telefoon, tablet of laptop de volgende fragmenten. Deze online manier van tv-kijken is hartstikke populair. Daarom zijn er veel verschillende manieren om (gratis) te streamen.

Is gratis streamen legaal of illegaal?

Je kunt op een heleboel manieren gratis streamen. Op legale, maar ook op illegale wijze. Illegaal gratis streamen is strafbaar. De bron heeft hiervoor namelijk niet de rechten voor het beeldmateriaal en biedt dit dus illegaal aan. Ook jij als illegale streamer bent dan strafbaar.

Gelukkig zijn er ook manieren om legaal gratis te streamen.

Legaal gratis streamen: de mogelijkheden

Je kunt op allerlei manieren op een legale manier gratis streamen op je telefoon, tablet of laptop. Dit zijn de mogelijkheden.

Via de TV Anywhere app

Als klant van T-Mobile Thuis of T-Mobile TV kun je gratis streamen met de TV Anywhere app. Via deze app kijk je gratis live televisie, kun je gemiste uitzendingen terugkijken en on-demand films huren. Sommige zelfs gratis! Je kunt met de TV Anywhere app in de hele EU gratis streamen.

Lees hier alles over de fijne nieuwe functies van de TV Anywhere app.

Via een streamingdienst

Wist je dat je ook via populaire streamingdiensten als Netflix en Videoland gratis kunt streamen? Bij veel streamingdiensten kun je de eerste periode namelijk gratis streamen. Bij Videoland de eerste veertien dagen, bij Netflix zelfs de eerste dertig dagen. Zeg je op tijd weer op, dan stream je zonder te betalen. Handig om te achterhalen welke streamingdienst jij het prettigst vindt.

Meer weten over films kijken via internet? Ontdek het in het blog!

Gratis streamen met reclames

Veel uitzendingen van televisiezenders kun je gratis terugkijken met reclameonderbrekingen. Net als wanneer je ‘gewoon’ tv-kijkt. Via NPO Start kijk je gratis gemiste uitzendingen van de publieke omroep terug en met RTL XL kun je hetzelfde, maar dan voor de zenders van RTL. Programma’s van de Talpa-zenders (zoals SBS6, Net5 en Veronica) zijn terug te zien via Kijk.nl. Vaak kun je een programma tot zeven dagen na de originele uitzending terugkijken, maar soms kan dit langer.

Zonder reclameonderbrekingen gemiste programma’s streamen? Dat kan, tegen betaling, met NPO Start Plus en Videoland.

Glasvezel: supersnel streamen in topkwaliteit

Zo zie je maar weer: je kunt op meer manieren dan je misschien denkt legaal én gratis streamen. Bovendien heb je op deze manier geen last van onveilige sites, vervelende pop-ups en irritante reclames die je continu hinderen tijdens het streamen. Wil je altijd in de hoogste kwaliteit streamen zonder dat de verbinding hapert? Ook als de rest thuis ook aan het internetten is? Ga dan voor Glasvezel van T-Mobile. Dit is op steeds meer plekken in Nederland beschikbaar. Doe de postcodecheck, want dan weet je binnen een minuut of jij ook voor Glasvezel kunt gaan. Nog niet overtuigd? Lees hier alle handige en fijne voordelen van Glasvezel.

Doe hier de Glasvezelcheck en je weet binnen een minuut of er in jouw wijk Glasvezel beschikbaar is.

Deel dit artikel