T-Mobile blog Founders blog
handige apps
Overzicht Mobiel

Ken jij deze handige apps al?

04-02-2021 Leestijd: 5 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
04-02-2021 Leestijd: 5 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Dag in, dag uit verschijnen er ontelbare apps in de Google Play Store en Apple App Store. Het app-aanbod voor je Android-telefoon of iPhone is dan ook gigantisch. De Google Play Store telt 2,7 miljoen apps, de Apple App Store 1,8 miljoen. Daar staan een boel handige apps tussen, maar welke mogen écht niet ontbreken op je smartphone? Wij zetten een paar verrassende, handige apps voor je op een rij.

Too Good To Go: handige app tegen voedselverspilling

Elk jaar gooien we met z’n allen een derde van al het geproduceerde voedsel weg. Doodzonde! Too Good To Go is een app die daar een einde aan wil maken. Via de app kunnen voedselverkopers eten verkopen dat anders weggegooid wordt. Denk aan de supermarkt om de hoek, of het restaurant in het centrum. Ideaal om voor een prikkie een gezonde maaltijd te kopen.

Too Good To Go is gratis te downloaden voor Android en iOS.

Pocket: voor als je iets later wilt lezen

Je herkent het vast wel: je komt iets interessants tegen op het internet, maar hebt geen tijd of zin om dat nu te lezen. Pocket is een handige app die dit probleem voor je oplost. Met deze app verzamel je artikelen, foto’s en video’s om terug te kijken wanneer het wél uitkomt. Extra voordeel: Pocket bewaart artikelen en maakt deze extra goed leesbaar. Zo leest het artikel met deze handige app nog extra fijn ook.

Pocket is gratis te downloaden voor Android en iOS.

Tiny Scanner: altijd een scanner op zak

Moet je een kopie van je rijbewijs uploaden? Of je paspoort inscannen? Met je telefoon kan dat zonder gedoe. Daar hoeft niet zo’n onhandige, ouderwetse scanner aan te pas te komen. Tiny Scanner vervangt dit apparaat namelijk! Met deze handige app scan je makkelijk foto’s en documenten in. Vervolgens verstuur je die gemakkelijk als PDF of afbeelding. Makkelijker wordt het niet.

Tiny Scanner is gratis te downloaden voor Android en iOS.

If This Then That: programmeren met je telefoon

De tijd dat programmeren hogere wiskunde was, is toch écht voorbij. Iedereen kan programmeren met een handige app als If This Then That. Met deze app automatiseer je handelingen. Wat voor handelingen? De mogelijkheden zijn eindeloos, want IFTTT (zoals de app afgekort heet) werkt met meer dan zeshonderd apps samen. Van Twitter en Instagram tot Google Home en Philips Hue. Je kunt bijvoorbeeld instellen dat, als het 8.00 uur ’s ochtends is op maandag, je slimme Philips Hue-verlichting aan gaat. Of dat je dan een overzicht krijgt op je telefoon van de mensen die deze week jarig zijn, zodat je ze kunt feliciteren. Om maar twee van de talloze mogelijkheden van deze handige app te noemen.

If This Then That is gratis te downloaden voor Android en iOS.

Prisma: maakt mooie foto’s nóg mooier

Tijd voor fotografie. Want waarschijnlijk staat jouw telefoon ook vol met de mooiste foto’s die jij met je smartphone maakt. Sommige resultaten kunnen nog nét dat beetje extra bewerking gebruiken die ze mooier maakt. Dat kan in handige apps als Instagram, maar Prisma is hiervoor ook een handige app. Je hebt meer dan driehonderd stijlen tot je beschikking om foto’s te bewerken. Met handige filters maak je van jouw foto’s echte kunstwerken. Ook kun je met de vele bewerkingsmogelijkheden je foto’s tot in detail bewerken. Perfect als jij los wilt gaan om je mooiste foto’s nog mooier te maken. Daarvoor is Prisma met gemak één van de handigste apps.

Prisma is gratis te downloaden voor Android en iOS.

Buienalarm: altijd droog over

Niets is zo onberekenbaar als het Nederlandse weer. Sta je op het punt om op de fiets te stappen, maar weet je niet of het wel droog blijft? Met Buienalarm zie je het met een oogopslag. Deze app toont aan de hand van een grafiek óf er regen valt en, zo ja, hoeveel. Zo weet je vooraf precies of het handig is een regenpak of paraplu mee te nemen.

Buienalarm is gratis te downloaden voor Android en iOS.

Houseparty: bijpraten met al je vrienden

Mis jij ze ook zo, die groepsgesprekken met je vrienden of familie? Snappen we! Een van de handigste apps om ze tóch tegelijkertijd te spreken is Houseparty. Met deze app kun je met acht mensen tegelijkertijd videobellen in groepsverband. Ideaal om bij te praten of, nog leuker, om samen spelletjes te spelen! Dat kan namelijk tegelijkertijd met Houseparty. Er is zelfs een speciale Fortnite-mode, kijk maar!

Beter worden in Fortnite? Lees dan onze Fortnite-tips.

Houseparty is gratis te downloaden voor Android en iOS.

Duolingo: handige app om een nieuwe taal te leren

Een nieuwe taal leren: wie wil dat nou niet? Alleen, je moet het nog wél even doen … En dát is toch vaak wel lastiger dan je denkt. Duolingo is een handige app die dat een stukje makkelijker maakt. Deze app helpt je om je vocabulaire van een vreemde taal flink te vergroten. Aan de hand van verschillende categorieën kun je gericht een taal leren. Je kunt bijvoorbeeld lessen volgen over eten en tijd. Ideaal om straks op een terrasje wat eten te bestellen of de tijd te vragen.

Duolingo is gratis te downloaden voor Android en iOS.

Sleep Cycle: helpt je beter te slapen

Lig je weleens te woelen in bed of word je vaak midden in de nacht wakker? Sleep Cycle is een handige app die je helpt inzicht te krijgen in hoe je slaapt en hoe je beter zou kunnen slapen. De app ontdekt je slaappatroon door je slaap te bestuderen. Ook fijn: de zachte wekker. De app weet wanneer je in een lichte slaapfase zit en maakt je dan wakker. Zo word je soms iets eerder wakker dan op andere dagen, maar ben je wel lekker uitgerust.

Sleep Cycle is gratis te downloaden voor Android en iOS

Mijn Waterbalans: handige app om genoeg water te drinken

Elke dag moet je 1,5 tot 2 liter vocht drinken. Dat zijn heel wat glazen water. Het komt daarom vaak voor dat je dit nog weleens vergeet en dat je dus niet genoeg water drinkt op een dag. De handige app Mijn Waterbalans herinnert je om genoeg te drinken. Goed voor je organen én je zult merken dat je een stuk frisser gedurende de dag blijft. Win-win!

Mijn Waterbalans is gratis te downloaden voor Android en iOS.

Unlimited de handigste apps gebruiken

Deze tien handige apps komen altijd weleens van pas. Wil je zonder zorgen de handigste apps op elk moment kunnen gebruiken? Ga dan voor Unlimited. Zo gebruik je zonder datazorgen je apps en kun je onbeperkt de handigste mogelijkheden van je smartphone toepassen. Aanrader!

Deel dit artikel