Populaire zoekopdrachten

t-mobile-default
Overzicht Geen categorie

4 redenen waarom ik zomerhits luister met Deezer

20-06-2016 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
20-06-2016 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Ook zo’n zin om lekker te chillen op je vakantie onder het genot van je favoriete nummers? Ik gebruik hiervoor Deezer, waarmee ik makkelijk offline muziek luister via mijn mobiel. Hier zijn de redenen waarom.

Vroeger ging ik voor mijn vakantie naar een vriend om daar muziek op te halen. Samen zaten we dan de vakantienummers te selecteren en op een CD-tje te branden. Leuk was het zeker, maar dit kostte enorm veel tijd en de kans was groot dat op vakantie net dat ene verzoeknummer niet op de CD stond.

Dat doe ik tegenwoordig met Deezer. Hoezo ik voor deze muziek-app kies? Laat het me je uitleggen aan de hand van de beste opties.

Makkelijk via je mobiel

De muziek via je mobiel luisteren is de afgelopen jaren steeds makkelijker geworden. Het grootste gemak dat je hebt is dat je niet meer vast zit aan je eigen platenspeler of je cd-rek, je gebruikt alleen je telefoon/tablet en internetverbinding.
De kwaliteit is te vergelijken met CD, of zelfs nog beter als je aangeeft dat je extra goede kwaliteit wil. Hoe hoger de kwaliteit, hoe meer data dat gebruikt via je netwerk. Zelf ben ik geen extreme muziekgek, en is de standaardkwaliteit voldoende.

Nieuwe nummers ontdekken met Flow

Ondanks mijn favoriete nummers, luister ik ook graag naar andere liedjes. Dit kan gemakkelijk met de functie ‘flow’. Ik krijg dan verschillende nummers te horen aan de hand van mijn luistergeschiedenis in Deezer. Als ik in de app aangeef dat ik het nieuwe liedje leuk of juist niet leuk vind, leert Deezer ervan. Zo stelt het steeds betere muziek voor.

Geen internet gebruiken, toch muziek luisteren op mijn telefoon

In het vliegtuig of op een plek waar ik geen bereik heb, geniet ik toch van mijn zomerse playlist door hem offline beschikbaar te maken. Hiermee ‘download’ je de nummer op je telefoon. Het downloaden kost dus data (doe dit alvast thuis!), en de nummer op je telefoon kosten ruimte. Maar als je ze vervolgens afspeelt, kost dit geen data meer.

Zelfs de karaoke-set bij me

Het leukste is nog wel dat ik met Deezer automatisch mijn karaoke-set bij me heb. Deze leuke functie heet Lyrics. Klik tijdens het spelen van een nummer op het microfoontje, en de songteksten verschijnen in beeld. Voor dat je het weet staat de hele camping bij je tent mee te zingen en te dansen.

Je begrijpt: streaming muziek met Deezer is voor mij perfect. En die vriend van de CD’tjes dan? Die is inmiddels ook om.
Mijn vakantie naar Zeeland gaat helemaal goed komen. Heb jij nog tips of andere suggesties om streaming muziek op vakantie te gebruiken? Laat het mij weten, wellicht dat ik het kan uitproberen tijdens mijn aankomende vakantie. Have fun en geniet van de muziek!

Deel dit artikel