Populaire zoekopdrachten

t-mobile-default
Overzicht Innovatie

Handschoenen aan? Dan ontgrendel je je telefoon toch met je gezicht

06-01-2017 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
06-01-2017 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Veel smartphones beschikken tegenwoordig over een vingerafdrukscanner. Daarmee geniet je van een goede laag beveiliging, maar hoef je niet telkens een pincode in te voeren als je je telefoon wilt gebruiken. Als eerste van de grote fabrikanten heeft Samsung vorig jaar ook een telefoon aangekondigd die je met je oog kunt ontgrendelen. Die telefoon werd overigens vanwege accuproblemen uit de verkoop gehaald.

Toch zijn beide methodes slechts één laag van beveiliging. Het bedrijf Synaptics heeft daarom een technologie ontwikkeld waarbij gezichtsherkenningstechnologie gecombineerd wordt met een vingerafdruk. Een vingerafdruk is namelijk niet altijd de makkelijkste manier om te loggen, bijvoorbeeld als je handschoenen draagt.

De technologie is volgens het bedrijf slim genoeg om echte vingers van neppe te onderscheiden. Voor gezichtsherkenning controleert het bedrijf ook op echtheid, bijvoorbeeld door te kijken hoe je met je ogen knippert.

Combineren

Dit authenticatiesysteem is bedoeld voor smartphones, tablets en laptops. Natuurlijk is de beveiliging van je apparaat zo optimaal mogelijk als je gebruik maakt van een combinatie. Naast je vingerafdruk moet dan namelijk ook je gezicht matchen om je apparaat te ontgrendelen. Natuurlijk moet je je er dan wel prettig bij voelen dat je deze biometrische gegevens door het apparaat worden geregistreerd.

Wanneer je gebruik kunt maken van deze inlogmethode, hangt natuurlijk af van fabrikanten. Een vingerafdrukscanner is zoals gezegd al gebruikelijk, maar de makers van telefoons moeten ook de nodige software voor gezichtsherkenning toestaan. Of er al fabrikanten zijn die de technologie van dit bedrijf gaan gebruiken, is niet bekend.

Deel dit artikel