Populaire zoekopdrachten

t-mobile-default
Overzicht Innovatie

Bedien je smartphone zonder op het scherm te kijken met O6

01-06-2016 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
01-06-2016 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Soms kan of wil je niet op het scherm van je smartphone kijken, maar wil je toch even snel een inkomende notificatie lezen of een mailtje erbij pakken. O6 denkt daar een oplossing voor te hebben: het is een soort afstandbediening voor de iPhone, die verbinding maakt met het toestel via Bluetooth. Hij gebruikt de ingebouwde VoiceOver-functie functie van de iPhone voor slechtzienden om voor te lezen wat er op je scherm staat. Via het kleine apparaatje scroll je vervolgens door lijstjes en bevestig je opdrachten met een druk op de knop. Zonder een blik op het scherm te werpen.

De O6 is rond en heeft een doorsnede van zo’n vier centimeter. Je kunt hem daardoor makkelijk in de hand houden en bedienen. Je kunt hem bijvoorbeeld ook om je pols dragen (al is hij aan de grote kant) of aan het stuur van je auto of fiets bevestigen. En vooral dat is interessant omdat je in het verkeer niet op je scherm kunt kijken, maar wel kunt luisteren.

De makers hebben we handige functies ingebouwd, zo herkent hij allerlei bewegingen waarmee je een bepaalde opdracht naar je telefoon kunt versturen. En hij kan trillen, zo geeft hij bijvoorbeeld door hoe laat het is, zonder dat iemand het merkt.

De batterij van het apparaatje gaat ruim een week mee. De O6 gaat zo’n 150 euro kosten, maar als je de makers nu steunt op Kickstarter ontvang je hem volgend jaar voor slechts 89 dollar. Er zijn ook speciale accessoires beschikbaar om hem bijvoorbeeld aan je stuur vast te maken.

Deel dit artikel