Populaire zoekopdrachten

t-mobile-default
Overzicht Geen categorie

Hardwell gebruikt blockchain-technologie voor betalingen

18-10-2016 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
18-10-2016 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

De populaire Nederlandse dj Hardwell gaat de betalingen en rechten van zijn nieuwe nummers regelen via de blockchain. Dat is de technologie achter de bitcoin, een digitale munt. Op die manier kan de betaling veel sneller verlopen dan nu het geval is, en kan geld direct terechtkomen bij de rechthebbenden.

Nu zit daar altijd nog een organisatie tussen, zoals Buma/Stemra. Die int het geld en verdeelt het vervolgens onder de mensen die daar recht op hebben. Met de blockchain haalt Hardwell die organisatie uit de schakel. De technologie kan zo gebruikt worden dat iedere rechthebbende zijn eigen deel krijgt en dat al deze transacties worden bijgehouden, zonder dat daarvoor een derde partij nodig is. Hoe dat werkt wordt uitgelegd in dit artikel.

De Brabantse dj en het bedrijf Rightsshare waarmee hij samenwerkt, hoopt dat hij met deze actie de aandacht trekt van muziekdiensten als Spotify en YouTube. Die hebben het werk van veel artiesten naar een groot platform gebracht, maar hebben met hun platformen ook voor chaos gezorgd in de verdeling van geld. De blockchain is een openbaar register, waardoor alle transacties na te lopen en te controleren zijn.

Deel dit artikel