T-Mobile blog Founders blog
hay day tips
Overzicht Entertainment

De beste Hay Day-tips

09-02-2021 Leestijd: 7 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
09-02-2021 Leestijd: 7 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Wie droomt er soms niet van een fijn boerderijleven? Elke dag zorgen dat het land er goed bij ligt, dat de dieren genoeg eten hebben en dat je boerderij succesvol draait. Met het spelletje Hay Day breng je het boerderijleven naar je smartphone. Het is een van de populairste spelletjes voor jong én oud. Ontspannend en onbezorgd. Begin je net met Hay Day? Met deze Hay Day-tips ben je snel een ervaren speler. Maar wie weet zit er ook als pro voor jou een handige tip tussen!

Hay Day tip 1: verkoop niet aan voorbijgangers

Op de boerderij moet geld in het laatje komen. Zo kun je jouw boerderij uitbreiden en kom je verder in de game. Doel is dus om je producten te verkopen. Hoe fijn is het dan dat er zo nu en dan dagjesmensen en stadsbezoekers jouw boerderij bezoeken om spullen te kopen? Ho! Trap er niet in. Deze voorbijgangers geven je nooit een eerlijke prijs voor jouw producten. Dan blijft je portemonnee leeg

Wat je dan wel kunt doen? Je producten verkopen via je Hay Day-marktkraam. Een simpele manier om geld te verdienen. Op basisproducten zoals tarwe en maïs na, kun je veel producten voor de maximale prijs verkopen. Helemaal als je iedere twee minuten je gratis advertentiemogelijkheid voor je kraam activeert. Ka-ching!

Hay Day tip 2: plan je werk op de boerderij slim in

Hoe leuk het ook is om Hay Day te spelen: je kunt dit onmogelijk de hele dag door doen. Dat hoeft ook helemaal niet. Als jij je werk slim inplant, is er altijd wat te doen als je de game weer opent. Speel je bijvoorbeeld altijd ’s ochtends voor je werk- of schooldag start? En open je de game daarna weer als je na 17.00 uur thuis bent? Zorg dan dat je op de boerderij ’s ochtends start met werk dat rond 17.00 uur klaar is. Dan kun je op dat tijdstip weer verder.

Ook handig: probeer de capaciteit van je machines uit te breiden. Ja, dit kost je eenmalig diamanten. Maar die investering betaalt zich dubbel en dwars terug. Zo zet je namelijk extra veel werkzaamheden in de wachtrij en gaat je boerderij aan de slag als jij andere dingen te doen hebt.

hay day tips boerderij

Hay Day tip 3: sluit je aan bij een buurt

Vanaf level 10 kun je je in Hay Day aansluiten bij een buurt. Echte aanrader, want jij en je buurtgenoten kunnen elkaar helpen door te ruilen. Ook kun je andermans boerderijen bezoeken om te kijken of je er nog iets van opsteekt. Hoeveel velden hebben zij bijvoorbeeld. Beter goed gejat, dan slecht zelf bedacht, toch? Daarnaast kun je met jouw Hay Day-buurt deelnemen aan derbies om prijzen te winnen. Extra manier van inkomsten genereren dus!

Hay Day tip 4: niet per ongeluk versnellen

Elke Hay Day-pro is het weleens gebeurd: ben je met je spel bezig, druk je per ongeluk op de versnelknop. Aan de ene kant handig, want je product is meteen klaar. Maar het kost je ook direct extra diamanten. Terwijl je daar juist zuinig op wilt zijn!

Wil je niet meer per ongeluk de productie versnellen? Tip: ga naar het instellingenmenu van Hay Day en vervolgens naar geavanceerde instellingen. Vink daar ‘Bevestigen door dubbel te klikken’ aan. Zo gebeurt het je niet nog een keer dat je diamanten uitgeeft aan het versnellen. Deze oplossing is betrouwbaar. Extra tip: je kunt hier meteen alle updates over producten die klaar zijn uitzetten. Scheelt een boel afleiding.

Hay Day tip 5: probeer verzamelde tools eerst zelf te gebruiken

Is je schuur vol en weet je niet wat je aan moet met al die tools die je hebt verzameld? Het is dan slim deze niet te snel in de verkoop te doen. Kijk eerst of je ze zelf kunt gebruiken. Bijvoorbeeld om je schuur of silo te vergroten of om je boerderij, stad of vijver uit te breiden. Ga je tools toch verkopen? Vraag altijd de volle mep en de duurste prijs..

Extra Hay Day tips voor de pro’s

Kun je met de bovenstaande vijf Hay Day tips wel weer even vooruit, maar ben je ook op zoek naar handige tips voor de pro’s? Als kers op de taart vroegen we de Hay Day-spelers van T-Mobile naar nog een paar extra tips. Daar komen ze!

Altijd even langsgaan bij Greg

Greg heeft elke dag nieuwe aanbiedingen in zijn kraam. Die zijn alleen voor jou beschikbaar. Superslim om even bij hem op bezoek te gaan, want wie weet heeft ie goede deals voor je in petto.

Ga je bij Greg langs? Kijk dan meteen even rond op zijn boerderij en in zijn stad. Hier is elke dag een schatkist te vinden. Die kan van alles bevatten. Van diamanten tot geld en van gekleurde kaartjes tot items om je boerderij uit te breiden. Slimme tip: rond feestdagen als Pasen en Kerst vind je dagen achter elkaar meerdere schatkisten. Perfect om een goede slag te slaan! Kom je er tijdens die periode niet aan toe Hay Day te spelen? Geen probleem, want het leuke is dat deze schatkisten de hele feestperiode beschikbaar blijven.

In dit filmpje kom je alles over Greg te weten!

Denk goed na over het uitbreiden van je boerderij

Je kunt je Hay Day-boerderij op een heleboel manieren uitbreiden: met de boot, de stad, de vijver, het dorp en de boerderijkaart. Heel leuk natuurlijk, want dit geeft je extra mogelijkheden nieuwe uitbreidingsitems te verkrijgen en geld te verdienen. Of om diamanten en sterren te verdienen om naar een hoger level te gaan.

Klinkt interessant, maar er is een ‘maar’. Door je boerderij steeds groter te maken, gaat er ook steeds meer werk in zitten. Heb je dat ervoor over, of vind je het prima hoe het nu gaat? Een Hay Day tip voor pro’s: het is slim om, voor je jouw boerderij wilt uitbreiden, na te denken over de tijd die je aan het spel wilt besteden. Zo blijft het spelen leuk en relaxed!

Dode bomen tot leven wekken

Oeps, zijn bomen op je boerderij doodgegaan? Even geduld! Zaag ze niet meteen om, want elke boom of struik kan één keer tot leven worden gewekt. Dit doe je door een helper om hulp te vragen. Ga op de struik staan en veeg op het uitroepteken. Je vrienden uit je derby zien dan meteen dat je hulp nodig hebt. Reageren die niet? Hay Day tip voor de pro’s onder ons: zet een advertentie aan op één van je spulletjes in je kraam. Zo wordt je boerderij extra snel gevonden.

Weet je (nog) niet hoe je bomen en struiken weer tot leven wekt? Deze video helpt je:

Hay Day-tips voor helpen en helpers

Heb je tijd over en wil je extra sterren verdienen? Ga dan andere boeren helpen met hun bestelling. In het krantje herken je boerderijen die hulp nodig hebben aan het uitroepteken bij een advertentie. Ondertussen kunnen Saar en Gijs jouw boerderij runnen, maar zorg wel dat ze voldoende grondstoffen hebben om de hele nacht verder te gaan. Regel tarwe, maïs en sojabonen voor Saar en zorg voor (geiten)melk en suikerriet voor Gijs.

Extra sterren verdienen met huisdieren

Huisdieren maken je boerderij een stukje gezelliger. Het mooie? Je kunt ook sterren aan ze verdienen. Koop met gekleurde kaartjes huisdieren en verzorg ze daarna goed. Zorg dat ze op tijd wakker worden en geef ze genoeg eten. Zo verdien jij weer wat extra sterren.

Grote boerderij? Gebruik je tablet!

Heb je thuis een tablet? Veel Hay Day pro’s spelen daar graag op. Zeker als hun boerderij steeds groter wordt. Op het grotere scherm van je tablet heb je meer overzicht en is het minder priegelen dan op je smartphone.

Bonustip: zo verdwijnen kikkers

Soms is het een behoorlijke plaag op je boerderij: kikkers! Zeker als je het spel al langer speelt. Gelukkig is er een fijne oplossing: leg een vijver aan voor de kikkers. Daar gaan ze vervolgens allemaal naartoe. Let op: klik daarna niet op de vijver, anders springen alle kikkers weer tevoorschijn!

hay day tips spelen

Zorgeloos boeren met Hay Day

Hay Day is een fijn, gratis online spelletje dat je kunt downloaden voor Android en iOS. Het verbruikt data van je bundel. Speel je vaak Hay Day? Ga voor Unlimited Data van T-Mobile, dan heb je nooit zorgen om je verbruik en kun je altijd en overal Hay Day spelen. Misschien wel de beste Hay Day-tip die we je tot slot kunnen geven!

Tot slot: sla je Hay Day account op in de cloud van Google of Facebook. Zo bewaar je je voortgang wanneer je een nieuwe smartphone neemt of wanneer je huidige telefoon plotseling het begeeft. Dat is pas écht zorgeloos boeren.

Deel dit artikel