Populaire zoekopdrachten

Overzicht Geen categorie

Hoe overleef ik de autorit: app-tips voor de kids

10-07-2015 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
10-07-2015 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Ken jij ze, kinderen die het leuk vinden om 10 uur achter elkaar in de auto te zitten op weg naar de door papa en mama uitgekozen vakantiebestemming? Mijn schatjes behoren duidelijk niet tot deze categorie. Daarnaast ben ik zelf nèt avontuurlijk genoeg om niet in Nederland te willen blijven. Ook deze zomer stap ik dus weer in de auto voor een lange rit. Ik probeer de noodkreten zoals “Maaaammm, zijn we er al?” en “Mam, ik moet plassen!” te beperken door de rit voor mijn dames zo leuk mogelijk te maken. Lees mijn tips om de lange auto- of vliegreis vrolijk door te komen!

Deezer & Disney  deezer
De K3-tijd zijn we gelukkig voorbij, maar de muzieksmaak van mijn dames ligt nog steeds aardig ver bij die van mij vandaan. Vergeet dus niet een koptelefoon mee te nemen en thuis in Deezer wat favoriete nummers offline te zetten. Sinds kort heeft Deezer een speciale Disney-app: een aanrader voor echte Disney fans. Naast alle muziek vind je er ook quizzen over al je favoriete Disney films.

 

App’s voor op de achterbank

NPO Zappelinnpo zapp app
Alle favoriete programma’s van mijn dames staan in deze app op een rijtje. Vergeet niet wat afleveringen op te slaan, zodat ze ook onderweg kunnen kijken wanneer je geen internetverbinding hebt.
Download NPO Zappelin gratis voor Android of iPhone/iPad

 

toca boca rosie

Toca Hair Salon
Toco Boca heeft een hoop leuke app’s, maar deze springt er wat mij betreft bovenuit. Je maakt een foto van jezelf en neemt plaats in de kappersstoel. Dan begint de pret. Altijd al krullen willen hebben? In de Toca Hair Salon kan het. Het is de eerste app voor mijn kids waar ik voor betaalde. En dat is het waard! Vooral de momenten waarop ze papa of mama een nieuwe look geven zijn bij vlagen hilarisch.
Download Toca Hair Salon voor Android (€0,99) of iPhone/iPad (€2,99)

 

Vakantiebieb
Deze app is niet alleen handig voor je kinderen, maar ook voor jezelf. Tijdens de vakantieperiode kan je met Vakantiebieb gratis boeken lezen. Dat scheelt je weer wat ruimte in je koffer! De dertig mooiste verhalen van de sprookjesverteller van Thé Tjong-Khing staat op onze boekenplank.
Download Vakantiebieb gratis voor Android of iPhone/iPad

Voor het gebruik van veel apps heb je een internetverbinding nodig. Zorg er dan voor dat je de apps die je kleine kinderen niet kunnen of mogen gebruiken tijdelijk verwijdert of in een aparte map plaatst. Dit scheelt een hoop frustratie op de achterbank.

En maak je op je vakantieadres gebruik van mobiel internet? Lees in mijn vorige blog hoe je er voor kan zorgen dat je kids geen onverwachte aankopen doen.

Heb jij nog meer tips of leuke apps voor kids? Laat het me hier onder in de reacties weten. Tips om kids rustig te houden kan je immers nooit genoeg hebben.

Goede reis en fijne vakantie!

Deel dit artikel