T-Mobile blog Founders blog
hoe werkt dual sim whatsapp
Overzicht Mobiel

WhatsApp en dual sim: zo werkt het

16-11-2020 Leestijd: 2 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
16-11-2020 Leestijd: 2 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Steeds meer telefoons hebben dual sim. Onder andere omdat steeds meer smartphones dankzij eSIM als dual sim-telefoon te gebruiken zijn. Handig, want met dual sim gebruik jij twee telefoonnummers op één toestel. Ideaal om werk en privé op dezelfde smartphone tóch gescheiden te houden. Maar wat als je met twee nummers op één telefoon WhatsApp wilt gebruiken? Kan dat? Ja, via een omweg. Lees hier hoe WhatsApp werkt met dual sim.

WhatsApp: gemaakt voor één nummer

Via de standaard app van WhatsApp kun je niet met twee nummers op één telefoon, zoals een iPhone of een smartphone van Samsung te whatsappen. Je kunt namelijk niet schakelen tussen telefoonnummers, zoals dat met bijvoorbeeld Instagram-accounts wel kan. Daar is de WhatsApp-app op dit moment nog niet voor gemaakt. Maar wat niet is, kan natuurlijk nog komen. Tot die tijd zijn er handige omwegen om met dual sim WhatsApp te gebruiken.

hoe werkt dual sim whatsapp tips

3 manieren om dual sim met WhatsApp te gebruiken

Er zijn een paar slimme mogelijkheden om met twee nummers op één telefoon WhatsApp te gebruiken. Let op: sommige mogelijkheden werken niet op alle telefoons. Beproef dan je geluk met een van de andere genoemde mogelijkheden!

Voor Android en iOS: WhatsApp Business installeren

WhatsApp Business installeren is de beste manier om met dual sim WhatsApp te gebruiken. Deze app is voor iedereen te downloaden en bedrijven gebruiken dit om met hun klanten te whatsappen. Bedrijf of niet: jij kunt gewoon gratis whatsappen via WhatsApp Business. Het is gewoon een kwestie van de app downloaden en instellen. Daarna kun jij met een tweede nummer via dual sim WhatsApp gebruiken. Voor je eerste telefoonnummer blijf je gewoon de standaard WhatsApp Messenger gebruiken.

WhatsApp Business is gratis te downloaden in de Google Play Store en Apple App Store.

Voor Android: WhatsApp-app klonen

Met sommige Android-telefoons kun je apps klonen. Die staan dan twee keer op je telefoon. Ideaal om met twee verschillende telefoonnummers WhatsApp te gebruiken op dezelfde smartphone.

Als je telefoon de mogelijkheid heeft, werkt het simpel. En wel als volgt:

  • Download WhatsApp in de Google Play Store.
  • Ga naar het instellingenmenu van je Android-telefoon.
  • Druk op ‘Apps’.
  • Zoek de instelling ‘Klonen’, ‘Dual-app’ of ‘App-tweeling’ (de naam kan per toestel verschillen).
  • Je ziet nu een lijst met apps die je kunt klonen. Zoek WhatsApp.
  • Gevonden? Schuif de schakelaar om. WhatsApp wordt nu gekloond.
  • In het app-overzicht van je telefoon vind je WhatsApp nu twee keer terug. Je kunt de tweede WhatsApp-app nu instellen met je tweede telefoonnummer.

Voor Android: Parallel Space-Multi Accounts gebruiken

Kun jij geen apps klonen op je Android-telefoon? Dan is de app voor Parallel Space-Multi Accounts ook een mogelijkheid. Praktisch doet deze app hetzelfde als de bovenstaande mogelijkheid: je kloont er WhatsApp mee om met dubbele nummers op één telefoon te chatten. In onderstaande video zie je hoe het werkt:

Dual sim in opkomst

Steeds meer mensen willen met twee nummers op één telefoon whatsappen. Dit komt omdat dual sim dankzij eSIM in opkomst is. eSIM is een digitale simkaart die steeds meer smartphones hebben. Omdat telefoons ook nog een ingang hebben voor een fysieke simkaart, zijn ze dankzij eSIM als dual sim te gebruiken. Lees in dit blog alles over de mogelijkheden en voordelen van dual sim.

Deel dit artikel