T-Mobile blog Founders blog

Populaire zoekopdrachten

netflix 4k streamen netflix 4k
Overzicht Thuis

Netflix in 4K kijken: hoe werkt het en met welke films?

01-05-2023 Leestijd: 2 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
01-05-2023 Leestijd: 2 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Geen detail dat je ontgaat en het voelt haast alsof je zelf onderdeel van de film of serie bent. Nee, het is geen wonder dat Netflix in 4K kijken steeds populairder wordt. Dit is de allerhoogste beeldkwaliteit waarin je tegenwoordig kunt streamen. Hoe werkt dit precies? Wat heb je ervoor nodig? En welke Netflix 4K films zijn er eigenlijk? Hier kom je het te weten.

hoe werkt netflix 4k

Wat is 4K?

4K is een schermresolutie. Het staat voor de hoeveelheid pixels die een scherm heeft. Hoe meer pixels een scherm heeft, hoe hoger de resolutie en gedetailleerder het beeld. 4K is een hoge schermresolutie met vaak een breedte van 3840 en een hoogte van 2160 pixels. Dit is ongeveer vier keer zo hoog als HD. Het wordt ook wel Ultra High Definition genoemd (UHD).

Het voordeel van 4K

Het kijken van films en series in 4K wordt steeds populairder. Dat komt omdat de beeldkwaliteit hoger is. Een scherm met 4K-resolutie heeft meer pixels dan een scherm met een lagere resolutie. Hierdoor is het beeld scherper en zie je meer details. Zo komt die serie of film nóg meer tot leven.

Zo kun je met Netflix in 4K streamen

Genieten van het moois wat 4K te bieden heeft? Je kunt verschillende films en series op Netflix in deze hoge resolutie bekijken. Netflix noemt dit ‘Super HD’. Met een paar benodigdheden:

 • Een scherm met 4K-resolutie en een verversingssnelheid van minimaal 60 Hz.
 • Snel en vooral stabiel internet om zonder haperen te streamen. Glasvezel is daarvoor perfect.
 • Een Netflix Premium abonnement.
 • Je streamingkwaliteit heb je ingesteld op ‘Automatisch’ of ‘Hoog’.
Glasvezelcheck

Soepel in 4K Netflix streamen? Met Glasvezel heb je altijd de meest stabiele verbinding. Kom er snel achter of het op jouw adres beschikbaar is!]

Netflix in 4K streamen op je telefoon?

Het is mogelijk om in 4K-kwaliteit Netflix titels te streamen op je telefoon. Voorwaarde is wel dat je Netflix Premium hebt én een telefoon met 4K-kwaliteit. Alleen zijn er daarvan vrijwel geen exemplaren. Alleen Sony heeft er een paar uitgebracht, zoals de Sony Xperia 1 IV uit 2022 en de Sony Xperia Pro-I uit 2021. Die hebben een scherm van 6,5 inch met een resolutie van 3840 x 1644 pixels.

De vraag is wel of een 4K-scherm de moeite waard is in een telefoon. Het scherm is relatief klein en dat maakt het lastig om 4K-kwaliteit te onderscheiden van bijvoorbeeld Quad HD-schermen. Deze resolutie komt vaker onder telefoons voor. Zo hebben onder andere de Samsung Galaxy S23 Ultra en Google Pixel 7 Pro deze hoge beeldkwaliteit. Daarmee kun je ook in hoge kwaliteit je favoriete series en films streamen. 

Het mooie is, daar heb je geen Netflix Premium abonnement voor nodig. Dit maakt het Unlimited & Entertainment abonnement ideaal voor deze telefoons. Zo heb je automatisch Netflix en Videoland in je abonnement. Tegen een extra scherpe prijs.

Samsung Galaxy S23 Ultra

Met deze toptelefoon van Samsung kun je in de hoge Quad HD-kwaliteit Netflix films en series streamen. De hele dag door dankzij de grote batterij.

Stap 1: kies je kleur

Stap 2: kies het geheugen vorige stap

Samsung Galaxy S23 Ultra Zwart Samsung Galaxy S23 Ultra Crème Samsung Galaxy S23 Ultra Groen Samsung Galaxy S23 Ultra Lavendel

Het 4K-aanbod van Netflix

Je kunt steeds meer Netflix films en series in 4K streamen, maar nog niet alles. Je ziet in de app of 4K beschikbaar is als je een titel in ‘Super HD’ kunt streamen. Zo noemt Netflix 4K. Vooral nieuwe films, series en Netflix Originals zijn meestal in 4K te streamen. Hieronder staan tien van de beste 4K-titels op Netflix:

 1. The Crown
 2. Breaking Bad
 3. Ozark
 4. Narcos
 5. La casa de papel
 6. Sense 8
 7. Squid Game
 8. Coyotes (een spannende Vlaamse serie!)
 9. The Hateful Eight
 10. Cobra Kai

Veel kijkplezier!

Deel dit artikel