Populaire zoekopdrachten

Overzicht Geen categorie

HP komt met een laptopscherm waarop anderen niet kunnen meekijken

25-08-2016 Leestijd: 1 min. Deel dit artikel
25-08-2016 Leestijd: 1 min. Deel dit artikel

Als je regelmatig op je laptop werkt in bijvoorbeeld de trein of in een koffietentje, dan weet je hoe irritant het is dat mensen soms mee kunnen gluren. Soms wil je niet dat anderen zien welke sites je bezoekt, wat voor berichtjes je stuurt of waar je voor je werk mee bezig bent. Misschien heb je zelf wel hele gevoelige informatie op je scherm staan. HP komt met een oplossing voor dit probleem: een aantal laptops krijgen de optie voor een zogenaamd Sure View-scherm.

Je kunt bij zo’n scherm op een makkelijke manier de privacy-optie aan en uit zetten. Zet je hem aan, dan wordt de kijkhoek van je scherm verkleind waardoor je het scherm alleen nog kunt zien als je er recht voor zit. Moet je met met een collega samenwerken of wil je een filmpje kijken met iemand in de trein, dan zet je de functie uit en werkt het scherm zoals normaal.

De EliteBook 1040 and EliteBook 840 zijn de eerste laptops die dit najaar de Sure View-optie krijgen. De optie kost je waarschijnlijk een paar tientjes extra. Als je al een prima laptop hebt of geen HP wilt kopen, dan is er een alternatief: je kunt al langere tijd privacy filters kopen. Die hebben hetzelfde effect en plak je over je scherm heen als een soort screenprotector. Dat ziet er natuurlijk wel iets minder mooi uit en zet je niet zo makkelijk aan en uit.

Deel dit artikel