Populaire zoekopdrachten

Overzicht Geen categorie

HTC One M9: alles wat je moet weten

04-03-2015 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
04-03-2015 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Ook HTC heeft tijdens het Mobile World Congress zijn nieuwe smartphone aangekondigd, de One M9 die voortzet waar de fabrikant al vele prijzen mee heeft gewonnen, een soortgelijk design. Maar wat kan deze smartphone allemaal? Hoe werd deze aangekondigd? Ik was erbij en dit zijn mijn eerste ervaringen.

HTC One M9: eindelijk een betere camera

Met de introductie van de HTC One M7 kwam de fabrikant met de zogenaamde Ultrapixel-camera, maar deze bleek niet volledig te voldoen. Dit is dan ook de reden dat de HTC One M9 beschikt over een ‘normale’ camera, die de foto-ervaring op deze full-metal-smartphone moet verbeteren. Verder ook hier specificaties van de bovenste plank en Android 5.0 in combinatie met het geroemde HTC Sense waardoor extra opties zoals Blinkfeed, maar eveneens een galerij met een aantal geïntegreerde clouddiensten, worden mogelijk gemaakt. Het is design is herkenbaar, maar toch nieuw en zoals we inmiddels gewend zijn van HTC is het toestel volledig opgetrokken uit metaal. Dit zorgt niet alleen voor een stevig toestel, maar ook voor een device waarmee je je kunt vertonen. Lees alle informatie over de HTC One M9.

Lees ook: Samsung Galaxy S6: dit moet je weten

HTC One M9

Goed geregeld!

De persconferentie waar de HTC One M9 werd aangekondigd, was groots opgezet en ik durf het bijna niet te zeggen, maar alles was goed geregeld. Er was voldoende ruimte, WiFi werkte praktisch de hele tijd en er waren voldoende toestellen en devices aanwezig. Nu klinkt dit allemaal vanzelfsprekend, maar dat is het zeker niet. WiFi is vaak om te huilen en niet vooruit te branden als deze überhaupt werkt. Daarbij lopen mensen vaak al voor het einde van de presentatie weg om foto’s te kunnen maken en een zogenaamde ‘hands-on’ te doen met het toestel. Dit was allemaal niet aan de orde, HTC ‘did a good job’.

Natuurlijk hebben we ook even de tijd gehad om de HTC One M9 te bekijken. Zoals de afbeeldingen doen vermoeden, lijkt het design op de voorgangers. Sterker nog, ik durf het een combinatie te noemen van de HTC One M7 en M8, waarbij het ergonomische deel van de M8 is meegenomen, maar ook het wat meer hoekigere uiterlijk van de M7 is aanwezig. Persoonlijk ben ik enthousiast over het ontwerp en ook, in de eerste sessie, lijken de prestaties naar behoren. Natuurlijk is dit lastig aan te geven als er geen gegronde testperiode aan vooraf gaat, maar de eerste indrukken zijn goed.

Daarnaast ben ik erg blij dat HTC af is gestapt van de Ultrapixel-camera en voor een traditionele camera heeft gekozen. Hierbij zagen de samples er veelbelovend uit. Niet alleen qua uiterlijk en hardware heeft de Taiwanese fabrikant stappen gezet, maar ook de software is van een update voorzien. Zo is er op het homescreen een kleine ruimte toegevoegd om veelgebruikte apps op een bepaalde locatie (thuis, werk of buiten) direct te tonen. Dit zelflerende algoritme zorgt ervoor dat hier na verloop van tijd de gewenste apps worden getoond. HTC heeft ook veel tijd en moeite gestopt in de nieuwe galerij om foto’s en video’s te bekijken. Daarbij heeft HTC hier ondersteuning voor onder andere Facebook, Google en Dropbox aan toegevoegd, foto’s worden dan automatisch gesynchroniseerd. HTC heeft met de M9 flinke stappen gezet, maar of het genoeg is om de Samsung Galaxy S6 betwijfel ik. Mede doordat de HTC One M9 toch €50 duurder is voor de 32GB-versie waardoor deze uitkomt op een adviesprijs van €749.

Waar kies jij voor: de HTC One M9 of de Samsung Galaxy S6?

Deel dit artikel