Populaire zoekopdrachten

Overzicht Geen categorie

Huawei P10: de nieuwe belofte van 2017 focust op dubbele Leica-camera

26-02-2017 Leestijd: 1 min. Deel dit artikel
26-02-2017 Leestijd: 1 min. Deel dit artikel

We zijn vandaag bij de persconferentie van Huawei geweest. Zoals altijd is het flink druk en staat de pers en partners al vroeg in de rij. Traditiegetrouw wordt er tijdens de ongeveer twee uur durende persconferentie veel verteld over hetgeen er allemaal nieuw is, in dit geval onder andere Huawei P10, P10 Plus en de Huawei Watch 2. Wij bekijken vooral de Huawei P10 en leggen de verschillen uit tussen de reguliere en Plus-versie.

Huawei P10 – Wat kun je ermee?

De twee modellen zijn veelal gelijk, maar er zijn ook verschillen. Zo heeft de Huawei P10 een 5,1 inch full HD-scherm (1920×1080) waar bij de P10 Plus gekozen is voor een 5,5 inch QHD-versie (2560×1440) met een hogere resolutie. De behuizing van beide toestellen is wel identiek en opgetrokken uit metaal.

De Huawei P10 heeft de beschikking over 4GB werk- en 32GB intern geheugen en de P10 Plus heeft 6GB en 128GB. De accucapaciteit is respectievelijk 3200 mAh en 3750 mAh. Beide toestellen krijgen de benodigde power van een achtkernige Kirin 960-chipset.

Dubbele Leica-camera

Ook de camera op de nieuwe toestellen is niet mis. Ze hebben namelijk beide een dubbele Leica-camera en dat is niet zomaar een fabrikant van camera’s. Leica maakt hoogwaardige maar ook hele bijzondere camera’s. Je kunt dus nagaan dat de nieuwe Huawei P10-toestellen mooie foto’s kunnen schieten. De camera’s kunnen foto’s maken met een resolutie van 12 en van 20 megapixels. Selfies kun je maken met een 8 megapixelcamera.

De P10-toestellen hebben qua software Android 7.0 Nougat en Huawei heeft daar EMUI 5.1 overheen gelegd. EMUI ziet er altijd heel kleurig uit, zo ook op deze twee nieuwelingen.

Als je één van de nieuwste Huawei-toestellen wil aanschaffen, dan kun je de P10 voor € 599 en de Huawei P10 Plus zal voor € 749 kopen. Beide toestellen komen beschikbaar in de kleurvarianten: zwart, goud. Bij T-Mobile is de Huawei P10 verkrijgbaar i.c.m. een abonnement. Lees meer informatie.

Huawei P10 – Wat vinden we ervan?

Wij hebben de kans gehad om met de Huawei P10 aan de slag te gaan en kunnen alvast kort een eerste indruk delen. Het design is niet veel veranderd ten opzichte van de voorgaande versie, maar door onder andere de subtiel afgeronde hoeken zijn de looks iets verfijnder geworden. Daarnaast heb je nog steeds een goed uitziend toestel in handen.

Huawei is dit jaar ook weer de samenwerking aangegaan met Leica, een vooraanstaand camera-merk. De dubbele camera aan de achterzijde is erg goed in het creëren van diepte op foto’s. Dit wordt gedaan door gebruik te maken van één monochrome camera (12 megapixel) en een reguliere 20 megapixel-camera. De testfoto’s die wij hebben kunnen maken zien er goed uit en we kunnen dan ook niet wachten om er uitgebreider mee aan de slag te gaan.

Over de gehele linie is de Huawei P10 een toptoestel, de specificaties zijn in orde, het design is verfijnd met nog steeds de premium look and feel. Ook is er nog steeds een vingerafdrukscanner aanwezig met daarin een aantal handige extra swipe-functies. Huawei heeft weer een compleet toptoestel neergezet en met een prijs van 599 euro bieden ze een erg goede prijs- kwaliteitverhouding.

Deel dit artikel