Populaire zoekopdrachten

Overzicht Entertainment

Lancering Huawei P8: binnen 24 uur op en neer naar Londen

16-04-2015 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
16-04-2015 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Op 15 april was het dan zover, de Chinese grootheid Huawei heeft zijn nieuwe vlaggenschip voor 2015 aangekondigd, de Huawei P8. Namens Androidworld ben ik aanwezig geweest bij de lancering in Londen en hier lees hoe dat eraan toe ging.

Deze keer op tijd

Na een debacle voor de Nederlandse delegatie vorig jaar bij de lancering van de Huawei Ascend P7, waarbij een sterk vertraagde Thalys ervoor zorgde dat we de persconferentie gemist hadden, was het dit jaar anders aangepakt. Een dag eerder dan de persconferentie zou plaatsvinden, vlogen we met zo’n 30 journalisten en partners naar Londen om daar getuige te zijn van de lancering van de Huawei P8 (klik om direct de review te lezen). Ook dit jaar was de vlucht een uur of drie vertraagd, was de weg van Heathrow naar Londen centrum tijdens de spits niet erg efficiënt, maar we waren op tijd.

Ik moet eerlijk bekennen, tijdens perstrips is het bijna altijd goed georganiseerd. Meer dan prima hotels, heerlijk eten en vervoer, alles wordt voor je geregeld. Na een rustige nacht en een ochtend waarin nog wat ruimte was om te werken, werd koers gezet naar de venue waar de Huawei P8 gepresenteerd werd. Nu deel ik graag een aantal ervaringen over de Huawei-persconferenties in het algemeen en ook deze keer werd weer exact aan dit beeld voldaan.

2015-04-15 14.05.59

Roodje jurkje, Iers accent

Nadat de mevrouw met het Ierse accent in haar rode jurkje (ja elke keer hetzelfde) de CEO heeft aangekondigd, zoomt deze Chinese meneer graag in op ALLE details van het product. Zo wordt elk filter, elke optie en elke verbetering van de camera besproken, alsmede de software, het design en natuurlijk de connectiviteit. Zijn Engels is niet opperbest en vaak lastig te volgen. Natuurlijk is het erg lastig voor iemand die een compleet andere moedertaal heeft, maar het levert wel interessant momenten op. Als hij aan het einde is gekomen en de mevrouw met het Ierse accent het geheel heeft afgesloten, is het weer ellebogenwerk om een toestel in handen te krijgen in de demoruimte, maar ook deze keer had Huawei nog een presentje voor de pers. Bij het verlaten van het gebouw werd het tasje meegegeven, met daarin het nieuwe vlaggenschip van Huawei.
Als één van de grootste ‘netwerkbedrijven’ ter wereld had Huawei het erg goed voor elkaar qua internet, de WiFi was snel en constant beschikbaar, dat in een zaal met honderden mensen die allemaal minstens twee devices verbinden, complimenten!

2015-04-15 16.19.59

Met een meer dan strakke planning om het vliegtuig te halen, snel een tasje ophalen en een video maken met de eerste indrukken, waarbij we mooi de Tower Bridge op de achtergrond konden zien samen met een stevig zonnetje, niets te klagen. Natuurlijk is het dan eigenlijk net te kort om de video te editten en is internet op het vliegveld net te traag om de video van 2 GB te uploaden, maar het stond er wel op. Wederom een succesvolle en vermoeiende perstrip van krap 24 uur achter de rug, maar wat hebben we eigenlijk gezien?

Huawei P8


De Huawei P8 is het nieuwe toptoestel van dit jaar en is vervaardigd uit aluminium, waarbij er 810 minuten nodig zijn om elk toestel zijn vorm en finish te geven. De P8 wordt aangedreven door een processor uit de eigen stallen van Huawei en de verbeterde 13 megapixel-camera moet zorgen voor een nog betere foto-ervaring. Qua design kan ik alvast verklappen dat hij er stijlvol uitziet en vooral stevig en degelijk voelt, een pluspunt wat mij betreft. De software van de Huawei-toestellen moet je van houden en valt in het rijtje ‘alles-naast-elkaar’ en zien we dus geen apart menu voor apps. Op zich geen ramp, je hebt natuurlijk altijd de keuze een andere launcher te installeren. Al met al heeft Huawei met de P8 een interessant toestel neergezet met een adviesprijs van € 499, een stapje onder de Galaxy S6-en van deze wereld, maar doet het op papier wel goed qua specificaties. Meer weten over dit toestel? Bekijk de foto’s en lees alles op het blog van Androidworld.

Huawei P8

Op naar de volgende perstrip, de aankondiging van de LG G4 in Londen op 28 april!

Toevoeging op 11 mei:

Inmiddels is de Huawei P8 te bestellen bij T-Mobile en heeft Marten van T-Mobile het toestel ook uitgebreid gereviewed:

Deel dit artikel