Populaire zoekopdrachten

Overzicht Entertainment

Je huis verhuren via Airbnb: vertrouwen wordt beloond

04-10-2015 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
04-10-2015 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Dat je met Airbnb fijne accommodaties kan boeken, wist ik al lang. Maar de stap zetten om je eigen huis te verhuren is toch best wel een beetje spannend. Vorig jaar heb ik de stoute schoenen aangetrokken, alhoewel… Het was niet mijn huis, maar dat van mijn zus. Wat begon als een spontaan idee tijdens een borrelsessie op zondagmiddag eindigde met gasten uit allerlei landen.

Als er maar geen feest wordt gegeven…

Gekscherend op een regenachtige zondagmiddag zat ik met mijn zus, zwager en ouders aan de borrel. Aangezien mijn zus en haar man bijna op vakantie gingen begon ik een betoog. “Ik ga jullie helpen om de kosten van jullie vakantie terug te verdienen.” stelde ik. Alle mitsen en maren kwamen al snel op tafel: “Wie wil er nou in ons huis? Is dat niet vies, die vreemde mensen in je bed? Straks gaan ze door m’n spullen snuffelen? Als er maar geen party in mijn huis gaat plaats vinden.” aldus mijn zus.

eetkamer

Een profiel aanmaken

Het antwoord op deze vragen is heel erg simpel: vertrouwen en er vanuit gaan dat vertrouwen beloond wordt. Ik kwam met het plan om van tevoren te skypen en ik beloofde dat als er geïnteresseerden waren, ik ze persoonlijk vriendelijk ontvang en weer uitzwaai. Na wat extra wijn had ik mijn zus en zwager om: we gaan het gewoon proberen!
Zo gezegd, zo gedaan. Profiel gemaakt, leuke foto’s toegevoegd en nu maar zien of er iemand dit paleisje wil boeken voor een aantal nachtjes.

verhuren

 

Een nog netter huis dankzij de gasten

Tot ieders verbazing kwam de boeking al naar een paar dagen. Supervriendelijke mensen uit Duitsland die een weekendje Rotterdam wilden doen. Wat erg tof was, is dat het ook hun eerste boeking was op Airbnb. Ze waren eigenlijk net zo gespannen als ik; zou het huis en de verwachtingen wel overeenkomen met de foto’s? Gelukkig waren ze nog steeds enthousiast.
En het beste: het vertrouwen werd beloond. Het huis was bij vertrek minstens net zo netjes als toen ze aankwamen.

keuken

Trots op mijn huis en stad

Sindsdien blijf ik de verhuurder van het huis van mijn zus en zwager. Zodra ze op vakantie gaan, zorg ik ervoor dat het huis via Airbnb gedeeld wordt. Op deze manier heb ik al veel leuke mensen ontmoet uit allerlei landen. Het levert al snel een paar tientjes per nacht op (je draagt als verhuurder automatisch maar 3% af aan Airbnb). Daarnaast geeft het veel positieve energie als je hoort en ziet dat mensen je huis en ‘jouw’ stad erg gaaf vinden.

tuin

Verhuur ook je huis!

Kortom: ik raad je echt aan om te overwegen om ook jouw huis tijdens je vakantie te verhuren. Het is wel aan te raden om iemand te hebben die ervoor kan zorgen dat de gasten verwelkomd worden, dus vraag even in je omgeving of iemand daarmee wil helpen.

Heb jij ook ervaringen met je het plaatsen van je huis op Airbnb? Of ben je juist huiverig en heb je nog vragen over het verhuren van jouw woning? Laat het me weten in een reactie, ik beantwoord je vragen graag.

Deel dit artikel