T-Mobile blog Founders blog

Populaire zoekopdrachten

Overzicht Mobiel

De beste huishoudboekje apps

22-05-2023 Leestijd: 3 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
22-05-2023 Leestijd: 3 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Met een huishoudboekje, ofwel kasboek, hou je al je inkomsten en uitgaven bij. Klinkt misschien ouderwets, maar eigenlijk is het heel handig. Gelukkig bestaat hier tegenwoordig een moderne variant van, namelijk een huishoudboekje app. Zo heb je op een makkelijke én snelle manier inzicht in je financiën. Hoe het precies werkt en wat de meest handige huishoudboekje apps zijn lees je hieronder!

Wat kun je met een huishoudboekje app?

Een huishoudboekje app is een app om je uitgaven in bij te houden. En natuurlijk ook je inkomsten. Met zo’n handig digitaal huishoudboekje zie je precies wat je uitgeeft. Iedere app werkt anders, maar meestal kun je je uitgaven ook aan categorieën hangen. Zo zie je exact hoeveel je spendeert aan boodschappen, vaste lasten en hobby’s. Ook zijn er apps die je kunt koppelen aan je bankrekening. Zit je bij de ABN Amro, ASN, Bunq, SNS of Rabobank? Deze bankieren apps hebben zelf een huishoudboekje functie.  

Vijf handige huishoudboekje apps 

De keuze in online huishoudboekjes is reuze. In de App Store of Google Play Store op je iPhone of Android telefoon kun je er tientallen downloaden. Om je een handje te helpen zetten wij in willekeurige volgorde vijf van de beste huishoudboekje apps op een rij. 

iBilly

iBilly is een Nederlandse budget app die je koppelt aan je bankrekening. Al je transacties zet de app automatisch in een bepaalde categorie. Zo heb je een handig overzicht waarin je ziet wat je uitgeeft t. Geef je iets teveel uit aan online shopsessies? Je kunt per categorie een maximaal budget instellen. Zo zie je precies hoeveel je die maand nog uit kan geven aan bijvoorbeeld kleding. Ook kun je spaardoelen maken. Dit kan allemaal gratis, maar er is ook een Premium abonnement van € 1,99 per maand. Hiermee beheer je je financiën samen met je partner of huisgenoot en voeg je bonnetjes, garantiebewijzen en polissen toe aan de app. 

App image
iBilly – Budget & Money Saver
Rating starRating starRating starRating starRating star

Connect your bank account and keep track of your income and spendings!

Download deze app hier

Dyme

Dyme lijkt erg op iBilly. Ook deze Nederlandse uitgaven app koppel je aan je bankrekening, waarna je uitgaves vanzelf worden gecategoriseerd. Je kunt geen eigen categorieën toevoegen, maar wel een wijziging aanbrengen als de app per ongeluk een verkeerde categorie heeft geselecteerd. Heel handig: Dyme helpt je ook bij het besparen op vaste lasten. Hij ‘ziet’ automatisch onnodige vaste lasten en via de app kun je abonnementen opzeggen en zelfs overstappen naar een goedkopere zorgverzekering. 

App image
Dyme – fix your money leak
Rating starRating starRating starRating starRating star

Huishoudboekje & Financieel Kasboek: uitgaven & abonnementen bijhouden, sparen

Download deze app hier

Spendee

Spendee is een overzichtelijke huishoudboekje app. Met de gratis versie kun je niet je bankrekening koppelen, dus je moet al je inkomsten en uitgaven zelf invullen. Iets meer werk, maar vervolgens creëer je wel een handig overzicht. Dankzij de verschillende kleuren en categorieën zie je precies waar je geld naartoe gaat. Met het Plus abonnement van € 1,99 per maand kun je je overzicht ook delen met iemand anders. Wil je je bankrekening toch koppelen? Dan heb je een Premium abonnement nodig. Dit kost € 2,99 per maand. Je uitgaven worden dan ook gecategoriseerd en je kunt zoveel mogelijk rekeningen toevoegen als je wilt. 

App image
Spendee – Budget and Expense T
Rating starRating starRating starRating starRating star

Get your money under control with easy-to-use finance manager in your pocket.

Download deze app hier

Monefy

Qua vormgeving is Monefy sowieso één van de winnaars. De app ziet er overzichtelijk én mooi uit. De app maakt onderscheid tussen contante betalingen en pinbetalingen. Ook betalingen toevoegen gaat heel makkelijk. De app deelt je uitgaven standaard in categorieën in, maar je kunt ze ook aanpassen en nieuwe categorieën maken. In de cirkeldiagram met kleurtjes zie je precies wat je waaraan uitgeeft. Het enige nadeel: je kunt de app niet met je bankrekening koppelen. 

App image
Monefy – Budget & Expenses app
Rating starRating starRating starRating starRating star

An easy and efficient budget app and expense tracker for managing your money.

Download deze app hier

MijnGeldzaken Huishoudboekje

MijnGeldzaken Huishoudboekje ziet er misschien wat simpeler uit, maar je kunt er heel erg veel mee. Koppel je bankrekening (dit kost eenmalig € 4,95) en je betalingen worden automatisch gecategoriseerd. Ook zie je precies wat je in de toekomst nog aan vaste lasten moet betalen, hoeveel bestedingsruimte je nog hebt en kun je budgetten instellen. Ben je vaak bonnetjes kwijt die je moet bewaren? In Mijngeldzaken voeg je ze meteen toe aan je transacties. Je gebruikt de app samen met de webversie, waar je een nog uitgebreider overzicht te zien krijgt. 

App image
MijnGeldzaken Huishoudboekje
Rating starRating starRating starRating starRating star

The budgeting tool in the Netherlands with direct link to most Dutch banks.

Download deze app hier

Altijd en overal inzicht in je geldzaken

Wil je waar je ook bent je financiële situatie kunnen bekijken? Dan is een onbeperkt data abonnement iets voor jou. Zo heb je altijd genoeg data om van al je favoriete apps gebruik te kunnen maken. Om dit te kunnen doen heb je natuurlijk ook een telefoon met een goede batterij nodig. De Samsung Galaxy S23 Plus is met zijn 4700 mAh batterijcapaciteit een echte aanrader. Of wat dacht je van de iPhone 14 Pro met een supersterke en zuinige all-day-battery? Keuze genoeg!

iPhone 14 Pro

De iPhone 14 Pro heeft een hele sterke en zuinige batterij. Zo kun je de hele dag door al je favoriete apps checken!

Stap 1: kies je kleur

Stap 2: kies het geheugen vorige stap

Apple iPhone 14 Pro Zwart Apple iPhone 14 Pro Zilver Apple iPhone 14 Pro Goud Apple iPhone 14 Pro Paars
Deel dit artikel