T-Mobile blog Founders blog

Populaire zoekopdrachten

imei nummer telefoon
Overzicht Mobiel

Wat is een IMEI-nummer en wat kan ik ermee?

13-01-2021 Leestijd: 2 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
13-01-2021 Leestijd: 2 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Wat is een IMEI-nummer?

Een IMEI-nummer is een uniek nummer van 15 cijfers dat gekoppeld is aan jouw telefoon. Het onderscheidt je telefoon van andere toestellen. De betekenis van IMEI is International Mobile Equipment Identity.

Daarom heeft elke telefoon een eigen IMEI-nummer

Je telefoon heeft om verschillende redenen een IMEI-nummer.

Om telefoons uit elkaar te houden

Elke telefoon is anders, maar dat zie je niet altijd met het blote oog. Dankzij het IMEI-nummer zie je het verschil tussen bijvoorbeeld de ene en de andere iPhone 12.

Om te weten hoe oud de telefoon is

Fabrikanten zien aan de hand van het IMEI-nummer hoe oud een telefoon is. Doet je telefoon het niet meer? Dan controleert je fabrikant op die manier of er nog garantie op jouw smartphone zit.

Om te weten of een telefoon gestolen is

Een IMEI-nummer is niet aan te passen. Elke telefoon heeft een uniek IMEI-nummer waarvan makkelijk te achterhalen is of deze gestolen is. Ga je een tweedehands smartphone kopen? Dan wil je natuurlijk niet dat deze gestolen is. Vraag bij de verkoper het IMEI-nummer op. Via stopheling.nl check je vervolgens in een minuut of de telefoon is opgegeven als gestolen.

imei nummer telefoon vinden

Waar vind ik het IMEI-nummer van mijn telefoon?

Het is slim om het IMEI-nummer van je telefoon ergens op te schrijven. Preventief, zodat je het bij de hand hebt als je telefoon ooit gestolen wordt. Op die manier kan de politie jouw gestolen telefoon toevoegen aan de database van stopheling.nl.

IMEI-nummer opvragen op een iPhone

 • Open de ‘Instellingen’-app.
 • Druk op ‘Algemeen’.
 • Druk op ‘Info’.
 • Scroll naar beneden. Bij ‘IMEI’ zie je het IMEI-nummer van jouw iPhone.

IMEI-nummer vinden op een Android-telefoon

 • Open het instellingenmenu.
 • Druk op ‘Over toestel’.
 • Scroll naar beneden. Bij ‘IMEI’ zie je het IMEI-nummer van je Android-telefoon.

IMEI-nummer vinden door te bellen

Heb je geen iPhone of een Android-telefoon? Of wil je op een andere manier je IMEI-nummer achterhalen? Dan is er ook een andere handige, snelle manier.

 • Open de bel-app van je telefoon.
 • Toets *#06# in (sterretje, hekje, nul, zes, hekje).
 • Druk op ‘Bellen’.
 • Je telefoon toont nu zijn IMEI-nummer.

Mijn telefoon is gestolen, wat kan ik doen?

Is je telefoon gestolen? Tijd om snel in actie te komen. Blokkeer je simkaart via My T-Mobile of door te bellen met onze klantenservice op 06-2400 1200. Doe ook altijd aangifte bij de politie. Geef daarbij je IMEI-nummer door. Bij digitale aangifte kun je het IMEI-nummer invoeren. Zo maak je het dieven lastiger om jouw telefoon door te verkopen.

Verstandig: een telefoonverzekering afsluiten

Wanneer je telefoon is gestolen, krijg je te maken met een boel gedoe en geregel. Het blokkeren van je simkaart, duimen dat die er een back-up is van die mooie foto’s die je laatst maakte, aangifte doen bij de politie… Met een toestelverzekering heb je in ieder geval een zorg minder: namelijk om het bedrag om een nieuwe telefoon te kopen.

Voor € 7,95 per maand heb je bij ons al een toestelverzekering. Koop je een nieuwe telefoon nadat je oude gestolen is? Doe dan twee dingen: zeg je huidige telefoonverzekering op, want die is gekoppeld aan je oude mobiele telefoon. Noteer ook altijd de IMEI-code. Die is, zoals je nu weet, hartstikke belangrijk! En als je dan toch een belangrijk nummer noteert: ook de Pukcode is er één die je altijd ergens wil bewaren!

Deel dit artikel