Populaire zoekopdrachten

t-mobile-default
Overzicht Geen categorie

Apple iMessage heeft nu zijn eigen App Store

16-09-2016 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
16-09-2016 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Heb je iPhone al geüpdatet naar iOS 10? Zeker even doen als je gebruik wilt maken van de App Store van Apple’s berichtenapp iMessage. Je kunt de App Store bekijken door op het pijltje naast je berichtenvlak te klikken. Daar vind je nu drie knopjes, waaronder één om de App Store te bekijken.

Het toevoegen van een eigen App Store past in een trend die in Azië al een tijd lang wordt toegepast. Daar is een berichtenapp niet zomaar een app, maar een heel platform waar je van alles op kunt doen: het weer bekijken, een taxi roepen, bioscooptickets bestellen… Noem maar op, je kunt het zo gek niet bedenken. Vroeger was je smartphone het platform voor allerlei diensten, nu wordt je chatapp zo’n platform.

Wat kun je dan zoal? Nou, kijk bijvoorbeeld naar CityMapper. Dat is een variant van Google Maps, maar dan in iMessage. En waarom zou je de weer-app van Apple, die het weer van The Weather Channel pakt, nog op je telefoon laten staan (ja, de standaardapps zijn in iOS 10 te verwijderen) als The Weather Channel ook zijn eigen app voor iMessage heeft? De app van Genius om songteksten heeft ook een variant voor iMessage. Daarnaast zijn er een heleboel apps vol stickers die je kunt gebruiken in je gesprekken.

Dit zijn slechts drie leuke functies die je nu allemaal in één app terug kunt vinden. Kortom, neem een kijkje in de App Store in iMessage om te kijken welke diensten er allemaal beschikbaar zijn.

Deel dit artikel