Populaire zoekopdrachten

Overzicht Geen categorie

ING test functie om betalingen eenvoudig in de app goed te keuren

23-11-2016 Leestijd: 1 min. Deel dit artikel
23-11-2016 Leestijd: 1 min. Deel dit artikel

Internetbankieren is vaak gedoe. Alle grote Nederlandse banken werken met een systeem waarbij extra veiligheid gegarandeerd kan worden, bijvoorbeeld door het gebruik van willekeurig gegenereerde codes. Dat werkt met een speciaal kastje of SMS. ING gaat het nu anders aanpakken: de bank test een mogelijkheid waarbij je via je smartphone-app een betaling kunt goedkeuren.

Als je via je computer internetbankiert, moet je bij ING doorgaans TAN-codes invullen. Via de app had de bank al afscheid genomen van dit systeem, omdat een eigen pincode of vingerafdruk ook gebruikt kan worden om overboekingen te bevestigen. Deed je dat via desktop, dan zat je echter nog wel aan de TAN-codes vast, die je per sms of per post kon ontvangen.

Een groep klanten van ING test nu de mogelijkheid om ook op desktop zonder deze codes te internetbankieren. In plaats daarvan krijgen zij een bericht via de app, waarmee ze de overboeking kunnen bevestigen. Deze manier van authenticatie is echter geen vervanging van de TAN-code: klanten die de app niet gebruiken kunnen hun zaakjes nog altijd op de ouderwetse manier afronden.

Deel dit artikel