T-Mobile blog Founders blog
t-mobile-default
Overzicht Entertainment

Bij ING kun je nu geld overmaken via iMessage

08-02-2017 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
08-02-2017 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Als je klant bent van ING, dan ken je waarschijnlijk de handige betaalverzoeken al. Krijg je van vrienden geld voor een etentje dat je hebt voorgeschoten, dan maak je een verzoek aan in de Bankieren-app. Vervolgens kan diegene die moet betalen het verzoek scannen met zijn app of je verstuurt een link naar het betaalverzoek via een chat-app. Zelfs als de ontvanger geen ING-rekening heeft, kan hij of zij gewoon betalen via iDeal.

Om een betaalverzoek te maken, moet je echter wel eerst de Bankieren-app van ING openen, inloggen en vervolgens een betaalverzoek aanmaken. Omslachtig, omdat de kans groot is dat je vlak daarvoor, aan degene van wie je geld krijgt, een berichtje hebt gestuurd in de trant van: “Wacht, ik maak even een betaalverzoek voor je.”

Als oplossing daarvoor heeft ING een app ontwikkeld voor iMessage. Die werkt (uiteraard) alleen op de iPhone en kun je vinden in de speciale App Store binnen iMessage. Met dit simpele appje maak en verstuur je een betaalverzoek zonder dat je je chat in iMessage hoeft te verlaten. De Bankieren-app moet wel op je telefoon staan, maar je hoeft hem niet te openen. Ontvang je een verzoek, dan kun je helaas (nog) niet direct betalen in iMessage.

ING probeert zijn betaalverzoeken op steeds meer plekken in je telefoon te integreren. Eerder kreeg Siri op de iPhone al de optie om met je stem een verzoek te versturen. Of ING plannen heeft om dit soort diensten ook in Android aan te bieden, is onduidelijk.

Deel dit artikel