T-Mobile blog Founders blog
Overzicht Entertainment

Zo gebruik je Instagram om contact te houden met de rest van de wereld

01-05-2020 Leestijd: 3 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
01-05-2020 Leestijd: 3 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Hoewel Instagram ooit begon als een app om foto’s te delen, is het de laatste jaren uitgegroeid tot een multimedia platform waar jong én oud met elkaar in contact blijven.  We zetten de beste tips om in contact te blijven met de wereld via Instagram voor je op een rijtje

Blijf op de hoogte van het nieuws

Via Instagram kun je op diverse manieren op de hoogte blijven van het laatste nieuws. Zo’n beetje alle grote nieuwsmedia zijn te vinden op het sociale netwerk. Of je nu kiest voor landelijk, (bijv NOS), regionaal (bijv Omroep Brabant), of internationaal, zoals The New York Times. Maar ook je volgt ook de laatste actualiteiten van andere onderwerpen, bijvoorbeeld via Voetbal International, Vanity Fair of Empire Magazine.

Veel nieuwsmedia verzorgen ook gedurende dag updates via Instagram Stories. Deze berichten verdwijnen binnen 24 uur weer, maar het loont zeker de moeite om af en toe ook eens de Stories in te duiken.

https://www.instagram.com/p/B_iaJfmp-rM/

Volg je favoriete sporters

Altijd al willen weten hoe Messi en Ronaldo hun vrije tijd doorbrengt? Of volgen hoe Dafne Schippers fit blijft nu ze even niet kan trainen? De allergrootste sporters ter wereld (en uit eigen land) zijn bijna dagelijks te volgen via Instagram. Ze delen hun eigen ervaringen in deze vreemde tijden, laten zien wat ze bezighoudt naast het leven als topatleet en delen vaak hun trainingstips.

Handig voor als je ook even wil werken aan de coronakilo’s of gewoon leuk als afleiding!

https://www.instagram.com/p/B9_6HnGB-2k/

Duik in de unieke content van IGTV

Instagram begon ooit als een fotodienst waar je (vierkante) foto’s op publiceerde en werd pas later uitgebreid met direct korte video’s delen. Al snel werd de oproep voor meer creatieve vrijheid groot en werd in 2018 InstagramTV (IGTV) gelanceerd.

Via IGTV kunnen langere video’s gedeeld worden en kan het scherm ook gekanteld worden, zodat er niet in portret-modus hoeft te worden bekeken. En dat betekent dat er veel unieke content voor IGTV. Wanneer je via het hoofdmenu op het zoek-icoontje drukt, krijg je al direct een aantal interessante IGTV-kanalen voorgeschoteld op basis van de accounts die je volgt.

https://www.instagram.com/tv/B_ZpKaJJKo2/?igshid=19bm6c6i4440b

Bezoek de leukste plekjes van Nederland

Ondanks dat we samen thuis blijven, kunnen we er dankzij Instagram Live ook samen op uit. Via het Instagram-account Thuisuitjes kun je mee naar de leukste, mooiste en meest opvallende plekjes in ons land. Een rondleiding door een middeleeuws kasteel, op de huifkar over het strand van Terschelling of even binnenkijken bij de dieren in een verlaten Burgers’ Zoo, de afgelopen weken was er al genoeg te beleven! En via de livestream kon je uiteraard direct je vragen stellen.

Wil je ook mee op thuisuitje? Volg dan het Instagram-account en schrijf je in voor de wekelijkse Uitjesgids die per e-mail wordt verzonden.

https://www.instagram.com/p/B_ipsVsDf7O/

Volg je vrienden en kennissen

Ondanks alle media en beroemdheden die je kunt volgen op Instagram, is het natuurlijk nog altijd een plek waar je ook in contact kunt blijven met vrienden en kennissen. UIteraard kun je op de verschillende foto’s en video’s van je vrienden reageren met een ‘like’ of een korte reactie. Maar neem ook eens 1-op-1 contact met ze op via een privé berichtje. Wist je dat je die tegenwoordig ook vanaf de computer kunt versturen?

En dan vergeet natuurlijk niet om af en toe ook zelf iets te delen met ze. Wil je je volgers creatief uitdagen? Duik dan eens in deze lijst met interessante en inspirerende sjablonen om ze via Instagram Stories het hemd van het lijf te vragen!

Deel dit artikel