Populaire zoekopdrachten

t-mobile-default
Overzicht Entertainment

Instagram gaat nog meer lijken op Snapchat en Facebook

22-11-2016 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
22-11-2016 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Instagram gaat nog meer lijken op zowel Facebook als Snapchat. De komende tijd rolt het sociale netwerk verschillende functies uit die wel erg veel lijken op wat de andere sociale platformen al bieden: livestreams en verdwijnende foto’s en video’s.

Er waren al aanwijzingen dat Instagram met livestreams bezig was. En dat het bedrijf er geen probleem in ziet om bepaalde functies van Snapchat te kopiëren, zagen we ook al. Instagram bundelt twee verschillende dingen nu met live video’s voor Instagram Stories. Met een speciale knop in de app kun je live video gaan opnemen, die vervolgens voor al je volgers zichtbaar zal zijn. Maar stop je met streamen, dan wordt de video direct verwijderd.

Datzelfde gaat het bedrijf ook doen met foto’s en video’s. Vergelijkbaar met Snapchat kun je door middel van een swipe naar rechts de camera openen. De beelden die je vervolgens maakt, kun je met één persoon of een selecte groep personen delen. Nadat ze ‘m bekeken hebben, verdwijnt de foto of video weer. En – wederom herkenbaar van Snapchat – je krijgt ook een melding als er een screenshot wordt gemaakt.

Instagram werd in 2012 door Facebook overgenomen voor 1 miljard dollar. Het sociale netwerk probeerde een jaar later ook Snapchat over te nemen. Het bedrijf bood daar naar verluid 3 miljard (!) dollar voor, maar Snapchat sloeg het bod af. Sindsdien probeert Facebook gebruikers van de dienst weg te kapen door gretig functies van Snapchat over te nemen.

Deel dit artikel