T-Mobile blog Founders blog
t-mobile-default
Overzicht Entertainment

Instagram kopieert Snapchat en komt met ‘Verhalen’

03-08-2016 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
03-08-2016 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

De ‘Verhalen’ die je kunt maken in Snapchat zijn uitgegroeid tot een ongelofelijk belangrijk onderdeel van de app. Dankzij deze functie kun je foto’s en video’s van je dag delen die vervolgens 24 uur lang te bekijken zijn voor al je vrienden. Bij foto-app Instagram gaat het succes van Snapchat en zijn ‘Verhalen’ niet onopgemerkt voorbij en dus introduceert Instagram nu zijn eigen ‘Verhalen’.

Daarbij hebben de makers weinig moeite gedaan om er iets compleet anders van te maken. Je kunt bij Instagram Verhalen foto’s en korte video’s maken en deze aankleden met teksten, tekeningen en emoji. Precies zoals bij Snapchat. Alleen de bekende lenzen, om een soort digitale maskers op te zetten, ontbreken bij Instagram. Deze zouden echter best eens kunnen worden toegevoegd in een update. Onlangs nam Facebook (dat de eigenaar is van Instagram) namelijk Masquerade over, waarmee je dit kunt doen. De technologie is dus in huis.

De grote vraag is natuurlijk of gebruikers van Instagram ‘Verhalen’ ook echt gaan gebruiken. Eerder introduceerde Instagram bijvoorbeeld een functie om privéberichten te versturen, maar die optie werd nauwelijks gebruikt. Ook eerdere pogingen van Facebook om functies van Snapchat over te nemen of een concurrerende app te lanceren waren niet heel succesvol.

https://vimeo.com/177180549

Deel dit artikel