Populaire zoekopdrachten

Overzicht Entertainment

Instagram werkt aan functie om te kunnen livestreamen binnen de app

11-11-2016 Leestijd: 1 min. Deel dit artikel
11-11-2016 Leestijd: 1 min. Deel dit artikel

Bij Facebook lijken ze verslaafd aan livestreamen. Het afgelopen jaren maakte het bedrijf het voor iedereen mogelijk om een livestream te starten vanuit de app. Daarnaast sloot het deals met allerlei mediabedrijven en bekende mensen om tegen betaling livestreams te maken. En blijkbaar is Facebook tevreden met de resultaten van deze functionaliteit, want het wil livestreams ook naar Instagram brengen.

Instagram begon natuurlijk ooit als foto-app, later werd de mogelijkheid tot het delen van korte video toegevoegd. Dit najaar werd daar de app verder uitgebreid met Instagram Stories, een functie die bedacht is door Snapchat. En de volgende stap is dus livestreaming. Alles met beeld moet een plek krijgen op Instagram, zo lijken de makers te denken.

Het gerucht dat de makers van de app hier mee bezig waren ging al langer. In een interview met de Amerikaanse zakenkrant Financial Times bevestigt CEO Kevin Systrom nu dat zijn ontwikkelaars er mee bezig zijn. Hij denkt dat het zijn platform kan versterken doordat een livestream nog intiemer is dan een foto of video.

Wanneer de nieuwe functie beschikbaar komt en hoe hij precies gaat werken is nog niet duidelijk. Nog even geduld dus, maar aangezien Systrom er zo open over praat, kan het niet heel lang meer duren voordat livestreaming wordt uitgerold binnen Instagram.

Deel dit artikel