Is je Instagram-tijdlijn nog steeds geordend van nieuw naar oud? Geniet er nog maar even van, want voor je het weet is het gedaan met de pret.

Instagram maakte in maart bekend dat het platform op basis van een algoritme gaat bepalen welke foto’s en video’s bovenaan staan. Zo zou je vaker content te zien krijgen die er echt toe doet, zo was te lezen in de aankondiging. Dat kwam Instagram op veel kritiek te staan, maar na alle ophef werd het stil. Hebben de beleidsmakers van Instagram zich dan toch bedacht?

Nee, dat blijkt helaas niet het geval, want het netwerk zet door. De eerste gebruikers melden zelfs al dat hun tijdlijn op z’n kop is gezet. De reacties zijn overwegend negatief, zoals zo vaak het geval is als een platform of dienst plotseling veranderingen introduceert. Veel Instagram-gebruikers laten op Twitter van zich horen.

Het is niet duidelijk welke gebruikers nu al overgezet worden naar de nieuwe tijdlijn, maar de komende weken zal stap voor stap iedereen eraan moeten geloven. De nieuwe tijdlijn laat vooral berichten zien van gebruikers die je kent, bijvoorbeeld omdat je een foto geliked hebt of een reactie geplaatst hebt. Daarnaast zijn er meer advertenties te zien, die ook nog eens meer opvallen dan voorheen.

Beeld: Shutterstock