Populaire zoekopdrachten

t-mobile-default
Overzicht Geen categorie

Intel komt met eigen krachtige draadloze virtual reality-bril

17-08-2016 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
17-08-2016 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Virtual reality-brillen zijn er grofweg in twee soorten. Aan de ene kant heb je de relatief goedkope varianten die je met je smartphone kunt gebruiken. Denk aan de Samsung Gear VR of een stuk karton met de naam Google Cardboard. Aan de andere kant van het spectrum bevinden zich de high-endmodellen, zoals de Oculus Rift en de HTC Vive.

Het nadeel van die high-endbrillen is dat ze verbonden moeten zijn met een krachtige pc. Daardoor loop je met een bril rond die vastzit aan een apparaat. Intel presenteerde gisteren zijn eigen bril die dat probleem wegneemt: alle processorkracht zit namelijk in de bril zelf.

Daarnaast heb je ook geen controllers nodig, zoals bij de Oculus Rift en HTC Vive ook het geval, maar kun je games en applicaties bedienen met je handen. En door een ingebouwde camera kan de bril ook de echte wereld mengen met de virtuele wereld. Op die manier kun je bijvoorbeeld met je handen in virtual reality deuren openen of objecten vastpakken. Ook is het mogelijk om met de bril rond te lopen in een 3D-omgeving. Iets wat met de Gear VR niet mogelijk is en met de HTC Vive momenteel alleen werkt door losse sensoren in je kamer op te hangen.

Intel gaat de specificaties van de hardware volgend jaar openbaar beschikbaar maken. Daarnaast krijgen ontwikkelaars toegang tot de software, zodat ze er content voor kunnen gaan ontwikkelen. Wanneer de bril daadwerkelijk op de markt verschijnt en hoeveel hij gaat kosten, heeft het bedrijf niet bekendgemaakt.

project-alloy-2-2x1

Deel dit artikel