Populaire zoekopdrachten

t-mobile-default
Overzicht Geen categorie

iOS 10 helpt je je geparkeerde auto terug te vinden

16-06-2016 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
16-06-2016 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

iOS 10 gaat het een stuk makkelijker maken om je geparkeerde auto terug te vinden. De nieuwe versie van Apple’s besturingsssysteem herkent namelijk automatisch waar je je auto hebt achtergelaten.

Dat ontdekten gebruikers van de eerste beta-versie van iOS 10. Je iPhone heeft zelf in de gaten wanneer je uitstapt als het toestel verbonden is met CarPlay, dus je moet wel een auto hebben die dat ondersteunt. Is dat niet het geval, dan is er mogelijk nog steeds geen man overboord, want in iOS 9 bleek je ook zelf herinneringen in te kunnen stellen door een koppeling via bluetooth.

dude-wheres-my-car

De Parked Car-functie werkt als volgt: je krijgt een melding zodra je ergens parkeert. Vervolgens wordt de locatie opgeslagen in de Kaarten-app. Wil je je auto weer terugvinden, dan is het mogelijk om dat te doen met een handige routebeschrijving. Daarnaast is het mogelijk om de locatie na het parkeren aan te passen, indien blijkt dat de informatie niet exact genoeg is.

Dat is geen overbodige luxe, want de gebruikers van de beta melden dat de opgeslagen locatie soms kilometers verderop ligt. Vertrouw zeker voor de officiële uitrol van iOS 10 dus niet blind op deze functie.

Deel dit artikel