Populaire zoekopdrachten

Overzicht Geen categorie

De iPal is een robotbabysitter die op kinderen past

30-09-2016 Leestijd: 1 min. Deel dit artikel
30-09-2016 Leestijd: 1 min. Deel dit artikel

Technologie neemt ons werk uit handen. De makers van de robot iPal nemen daar wel een heel rigoureuze stap in. Deze robot, met de afmetingen van een kind, is namelijk gemaakt om op je kind te passen. Geen iPad om je kind zoet te houden dus, maar gewoon gelijk een complete iPal.

De menselijke robot heeft een klein touchscherm op zijn borst, waarmee je hem kunt besturen, schrijft The Guardian, dat bij de robot heeft ontmoet. Je kunt er spelletjes mee spelen, hij kan vragen beantwoorden en er zit ook een beveiligingscamera in, zodat je als ouder altijd op de hoogte kunt blijven van de verblijfplaats van je kind.

Dat allemaal met de bedoeling om een kind van 3 tot 8 jaar ‘enkele uren’ zoet te houden zonder ouders, bijvoorbeeld in de tijd na school tot het moment dat ouders thuiskomen. Is het ethisch verantwoord? Een moeilijke vraag, zeker omdat de consequenties nog niet duidelijk zijn. Maar erg veel tijd om er over na te denken is er niet: in China gaat de iPal eind dit jaar in de verkoop. Volgend jaar moeten de Verenigde Staten volgen.

Deel dit artikel