Populaire zoekopdrachten

iphone 12 geruchten
Overzicht Mobiel

Mogelijke iPhone 12-geruchten van Tech-sites

11-09-2020 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
11-09-2020 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

De afgelopen jaren lanceerde Apple steevast in september zijn nieuwe toptelefoons. Vorig jaar kwam in september de iPhone 11 uit, het jaar ervoor de iPhone Xs en in 2017 lanceerde Apple in september de iPhone X. Of dat in dit gekke jaar ook zo is? Doorgaans goed geïnformeerde Tech-sites als Tom’s Guide, 9to5Mac en MacRumors denken in hun artikelen over iPhone 12-geruchten van wel. Tijd om met je te bespreken wat deze sites denken te weten. Let op: het zijn puur geruchten. Apple bevestigt nooit of deze waar zijn.

Drie of vier nieuwe iPhones op komst?

Vorig jaar lanceerde Apple drie nieuwe telefoons: de iPhone 11, iPhone 11 Pro en iPhone 11 Pro Max. MacRumors verwacht dat er dit jaar vier nieuwe iPhones uitkomen in drie verschillende formaten. De kleinste krijgt een scherm van 5.4 inch en wordt volgens de site de kleinste iPhone na de iPhone SE. Daarnaast verwacht MacRumors dat er twee iPhones met een 6.1-inch scherm uitkomen en dat er een groot model met een scherm van 6.7 inch uitkomt. Nog niet eerder had een iPhone zo’n groot scherm.

Geruchten over de namen van de nieuwe iPhones

Net als MacRumors, verwacht ook Tom’s Guide dat er vier nieuwe iPhones op komst zijn. Sterker nog: de site denkt de namen al te weten. Hieronder het lijstje dat de site publiceerde:

  • iPhone 12
  • iPhone 12 Max
  • iPhone 12 Pro
  • iPhone 12 Pro Max

Of de telefoons echt zo gaan heten? Dat is nog onbekend, want de geruchten zijn niet door Apple bevestigd.

‘Alle mogelijke iPhone 12’s krijgen OLED-schermen’

Tom’s Guide publiceerde in zijn blog over iPhone 12-geruchten ook informatie over de mogelijke schermen van de telefoons. De site stelt dat elke mogelijke iPhone 12 een OLED-scherm krijgt. Ter vergelijking: de iPhone 11 en iPhone 11 Pro Max gebruiken ook deze schermtechnologie, maar de gewone iPhone 11 gebruikt IPS LCD. Het grote voordeel van OLED is de hogere schermhelderheid, fellere kleurweergave, het grotere contrast en de betere kijkhoek.

iPhone-geruchten van Tech-sites over het ontwerp

Het ontwerp van de door Tom’s Guide genoemde iPhone 12, iPhone 12 Max, iPhone 12 Pro en iPhone 12 Pro Max wijkt volgens 9to5Mac flink af van dat van de vorige serie iPhones. De site verwacht dat de randen een stuk hoekiger zijn en vergelijkt het nieuwe ontwerp met dat van de iPhone 4s en de laatste iPad Pro. Deze tablet heeft relatief dunne schermranden en de randen van de behuizing zijn scherper dan van de iPhone 11. Apple-analist Ming-Chi Kuo denkt dat het frame gemaakt zal zijn van roestvrij staal.

‘iPhone 2020-processor is sneller én zuiniger’

Elk jaar worden iPhones sneller. Dat komt omdat ze telkens een nieuwere processor krijgen. Die ontwikkelt Apple zelf. Volgens AnandTech krijgen de nieuwe iPhones de Apple A14 Bionic-processor. Die is volgens de site tot wel 30% zuiniger dan de A13 Bionic-processor in de iPhone 11. Goed nieuws mocht dit waar zijn, want zo gaat de telefoon langer mee op een lading. Ook zou de processor 15% krachtiger zijn, waardoor apps sneller moeten opstarten.

Geruchten over de mogelijke iPhone 12-camera

De camera is van toptelefoons vaak het spektakelstuk. Of dat ook bij de nieuwe iPhones zo is? Volgens Tom’s Guide krijgen de mogelijke iPhone 12 en iPhone 12 Max twee camera’s aan de achterkant, net als bijvoorbeeld de iPhone 11. De twee Pro-varianten zouden drie camera’s met daarbij een LiDAR-scanner krijgen.

De LiDAR-scanner zit ook in de nieuwste iPad Pro en kan de afstand tussen de camera en objecten beter inschatten. Dat is handige extra informatie voor de camera-app, die zo over meer gegevens beschikt om de juiste camera-instellingen te gebruiken. Op die manier maak je makkelijker uit de losse pols een goede foto.

Wordt het september of oktober?

Het is je niet ontgaan: dit jaar is alles anders dan anders. Ook Apple voelt hiervan de gevolgen. Er doen daarom veel geruchten de ronde over wanneer het nieuwe iPhones aankondigt. Twitteraar @LeaksApplePro denkt dat de fabrikant op 13 of 14 oktober de nieuwe iPhone lanceert. Op YouTube had Apple korte tijd een testuitzending geprogrammeerd staan voor een uitzending op 10 september. Komt de nieuwe iPhone dan al uit? Dat is de grote vraag. Eén ding is zeker: als Apple inderdaad nieuwe iPhones presenteert, lees je dat als eerste op ons blog.

Deel dit artikel