T-Mobile blog Founders blog
iphone 12 vergelijking
19-10-2020 Leestijd: 3 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

iPhone 12-vergelijking: vind jouw ideale iPhone

19-10-2020 Leestijd: 3 min. Luister naar dit artikel Luisteren Deel dit artikel

Apple presenteerde de vier iPhone 12-telefoons op 13 oktober. En dit zijn ze dan: de iPhone 12 mini, iPhone 12, iPhone 12 Pro en iPhone 12 Pro Max. Vier nieuwe iPhones in drie verschillende formaten. Ze hebben veel overeenkomsten aan zowel de binnen- als buitenkant. Het ontwerp bijvoorbeeld, dat wat hoekiger is dan dat van vorige iPhones. De voorkant van alle telefoons heeft Ceramic Shield, gehard glas dat het scherm volgens Apple vier keer valbestendiger maakt.

Daarnaast hebben ze stuk voor stuk een kleurrijk, helder OLED-scherm en beschikken ze over de krachtige Apple A14 Bionic-processor. Het zijn daarmee de snelste iPhones ooit. Ook ondersteunen ze alle vier 5G. Welke iPhone 12 je ook koopt: een foute keuze kun je niet maken. Ze zijn stuk voor stuk steengoed. Maar hoe weet je welke het beste bij je past? Wij zetten de nieuwe iPhone 12-telefoons op een rij en vertellen je welke het beste past bij welk gebruik of welke voorkeur.

iphone 12 vergelijking kopen

iPhone 12-vergelijking: welke past bij jou?

Genoeg overeenkomsten, maar ook genoeg verschillen tussen de vier iPhone 12-telefoons. Vandaar deze iPhone 12-vergelijking, zodat je precies weet welke nieuwe iPhone bij jou past.

iPhone 12 mini: voor de liefhebber van kleine telefoons

De iPhone 12 mini is de beste keuze als jij graag een kleine telefoon hebt die je makkelijk met één hand bedient. In de compacte, waterdichte behuizing van deze telefoon zit een scherm met een riant formaat van 5.4 inch. Ter vergelijking: dit is bijna net zo groot als het 5.5-inch scherm in de grote iPhone 8 Plus. Dit compenseert de iPhone 12 met zijn dunne schermranden. Een kleine telefoon die ook nog eens heel goed is? De iPhone 12 mini bewijst dat het kan. Extra voordeel: het is de kleinste smartphone die 5G ondersteunt. De andere drie iPhone 12-telefoons ondersteunen ook 5G.

iPhone 12: uitblinker op elk front

De iPhone 12 is een aanrader als jij een iets grotere iPhone met 5G wilt zonder de hoofdprijs te betalen. Met zijn schermformaat van 6.1 inch is deze telefoon even groot als de iPhone 12 Pro. Ook is hij net zo snel. Het verschil zit ‘m vooral in de camera’s. Heb jij genoeg aan twee prima 12-megapixelcamera’s? Dan is de iPhone 12 jouw match, want hiermee schiet je uit de losse pols prima foto’s. Zowel in een wijde hoek als ultragroothoek. Ook in het donker, dankzij de goede Night Mode.

iPhone 12 Pro: compact en van alle gemakken voorzien

De iPhone 12 Pro is samen met de iPhone 12 Pro Max de beste van de nieuwe iPhones. Dat komt vooral door zijn extra cameramogelijkheden. De derde, aanvullende 12-megapixelcamera kan namelijk 4x optisch inzoomen. Dit is inzoomen zonder kwaliteitsverlies, net als een telelens.

Bovendien heeft de iPhone 12 Pro een LiDAR-scanner die de foto’s extra realistisch maakt. Deze scanner kan op basis van reflecterend licht de afstand van objecten beter inschatten. Hierdoor heeft de camera-app meer informatie om de juiste instellingen te bepalen voor de foto. Ook de Pro ondersteunt 5G.

iPhone 12 Pro Max: grootheid met geweldige camera’s

De iPhone 12 Pro Max is precies hetzelfde als de iPhone 12 Pro. Zo ondersteunt ook deze telefoon 5G. Het verschil? Zijn formaat. Het scherm is met 6.7 inch een stuk groter dan het 6.1-inch scherm van de gewone Pro. Dit maakt de iPhone 12 Pro Max qua schermformaat de grootste iPhone ooit. Speel je graag spelletjes of stream je regelmatig een film of serie? Dan spreekt deze iPhone je misschien het meeste aan.

iPhone 12 kopen? Sla nu je slag

Valt jouw keuze op de compacte iPhone 12 mini, de complete iPhone 12, de uitgebreide iPhone 12 Pro of op de grote iPhone 12 Pro Max? Hopelijk vind je het antwoord op jouw vraag met deze iPhone 12-vergelijking. Keuze gemaakt? Je kunt de iPhone 12 en iPhone 12 Pro nu kopen abonnement bij T-Mobile. Vanaf 16 oktober zijn de smartphones in Nederland beschikbaar. De iPhone 12 mini en iPhone 12 Pro Max zijn vanaf 6 november te bestellen en worden vanaf 13 november geleverd.

Koop nu jouw iPhone 12

Update: je kunt nu de iPhone 13 kopen!

Deel dit artikel