Populaire zoekopdrachten

Apple iPhone 13 Pro
17-09-2021 Leestijd: 4 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

iPhone 13, 13 mini, 13 Pro en 13 Pro Max gepresenteerd

17-09-2021 Leestijd: 4 min. Luister naar dit artikel Luisteren Deel dit artikel

Daar zijn ze dan! Vier nieuwe telefoons van Apple: de iPhone 13, 13 mini, 13 Pro en 13 Pro Max. Vol met nieuwe vernuftigheden, verbeteringen en functies. Maak hier kennis met de vernieuwingen van dit indrukwekkende kwartet smartphones.

Vier nieuwe iPhones

Wat een nieuws! Alle vier de iPhones uit 2020 krijgen een opvolger. Zo heb jij straks genoeg te kiezen als je een nieuw iPhone abonnement wilt. Hieronder staan alle nieuwe iPhones op een rij naast hun voorgangers:

 • De iPhone 13 is de opvolger van de iPhone 12
 • De iPhone 13 mini is de opvolger van de iPhone 12 mini
 • De iPhone 13 Pro is de opvolger van de iPhone 12 Pro
 • De iPhone 13 Pro Max is de opvolger van de iPhone 12 Pro Max

Wat is er nieuw aan de iPhone 13 telefoons?

Vorig jaar verraste Apple door de nieuwe iPhones met een nieuw ontwerp uit te brengen. Dit jaar zijn er op het oog minder grote verschillen. Toch zijn de iPhone 13 telefoons op veel vlakken flink verbeterd. Welke? Ontdek ze hieronder.

Meer scherm, minder notch

Ook de iPhone 13 telefoons hebben een notch. Dit is een inham aan de bovenkant van het scherm voor de selfiecamera en de technologie voor Face ID. De grote verbetering? Hij is kleiner geworden! 20% maar liefst. Dit betekent meer scherm en een smallere notch. Iets dat het ontwerp van de iPhone 13 familie een stuk strakker maakt.

Grotere batterijen

De iPhone 13 telefoons zijn een stukje dikker geworden dan hun voorgangers. Of, nou ja. Dikker. Ze zijn slechts 7,65 millimeter dun, waarmee ze 0,25 millimeter ‘dikker’ zijn dan de iPhone 12 modellen.

Jouw voordeel? Dat is veel groter dan de telefoons ‘dikker’ zijn. De batterijduur is namelijk flink verbeterd:

 • De iPhone 13 gaat 2,5 uur langer mee op een lading dan de iPhone 12
 • De iPhone 13 mini gaat 1,5 uur langer mee op een lading dan de iPhone 12 mini
 • De iPhone 13 Pro gaat 1,5 uur langer mee op een lading dan de iPhone 12 Pro
 • De iPhone 13 Pro Max gaat 2,5 uur langer mee op een lading dan de iPhone 12 Pro Max

Dit zorgt voor de langste batterijduur ooit in een iPhone.

Bestel de iPhone 13

De nieuwste iPhone in huis halen? Bestel snel de iPhone 13.

Stap 1: kies je kleur

Stap 2: kies het geheugen

vorige stap
Apple iPhone 13 Zwart Apple iPhone 13 Roze Apple iPhone 13 Wit Apple iPhone 13 Blauw Apple iPhone 13 Rood

Verbeterde iPhone 13 camera’s

De camera’s van de iPhone 13 en iPhone 13 mini verbeteren sterk ten opzichte van hun voorgangers. In de cameramodule is Sensor Shift ingebouwd: een technologie voor extra goede beeldstabilisatie. Dit helpt je met het maken van scherpere foto’s en opnemen van video’s die minder zijn bewogen.

Mede daarom is de cameramodule een stukje groter geworden. En staan de camera’s niet recht onder elkaar (zoals bij de iPhone 12 en iPhone 12 mini), maar hebben de iPhone 13 en iPhone 13 mini een diagonale cameraopstelling. Hierdoor passen betere cameraonderdelen in de telefoons. Het resultaat? Nóg mooiere foto’s. Dit geldt ook voor de iPhone 13 Pro en iPhone 13 Pro Max. Een voorbeeld daarvan is dat lenzen nu uit zeven onderdelen bestaan. De resultaten zijn zo realistischer, omdat deze set aan lenzen beeld minder vervormt.

Apple iPhone 13 Pro

Een belangrijke verbetering zit ‘m in de ultragroothoeklens. Dit is de lens waarmee je op de iPhone 13, 13 mini, 13 Pro en 13 Pro Max panorama’s maakt. Het diafragma daarvan is flink verbeterd: van f/2,4 naar f/1,8. Jouw voordeel? De lens vangt meer licht op, zodat je ook bij minder licht beelden kunt maken die goed zijn belicht en rijk zijn aan details. De hoofdcamera heeft zelfs een diafragma van f/1.5. Voor nóg mooiere beelden bij weinig licht.

Belangrijke toevoeging; de filmmodus. Dat is filmen in Hollywood-stijl, waarbij je gemakkelijk scherptediepte verkleint en de focus verlegt. Zo verschuif je gemakkelijk de focus van de voor- naar de achtergrond. Of omgekeerd. Het mooie is dat je dit ook in de nabewerking kunt doen. Zo heb je zelf de regie over waar jij de nadruk op wilt leggen in je video’s.

Bestel de iPhone 13 Pro

De beste cameratelefoon in je broekzak hebben zitten? Bestel dan snel de iPhone 13 Pro Max!

Stap 1: kies je kleur

Stap 2: kies het geheugen

vorige stap
Apple iPhone 13 Pro Zwart Apple iPhone 13 Pro Goud Apple iPhone 13 Pro Zilver Apple iPhone 13 Pro Blauw

Meer fotografiemogelijkheden

De cameraverbeteringen van de iPhone 13 familie gaan verder dan verbeterde onderdelen. Ook de software krijgt een flinke kwaliteitsimpuls en meer mogelijkheden. Zo kun je tijdens video’s de portretmodus inschakelen. Het mooie daaraan is dat je met WhatsApp videobellen beter en mooier te zien bent.

Een grote verbetering zit ‘m in de mogelijkheid om je foto’s en video’s na te bewerken. De hele iPhone 13 familie beschikt nu over ProRAW en ProRes. ProRAW stelt je in staat foto’s in RAW-formaat te maken. Je slaat foto’s zo onbewerkt en onverkleind op, zodat je extra veel nabewerkingsmogelijkheden hebt. ProRes doet hetzelfde, maar dan voor video’s.

Snel scherm voor de iPhone 13 Pro en 13 Pro Max

De iPhone 13 Pro en 13 Pro Max zijn de twee pronkstukken in Apple’s nieuwe iPhone-collectie. Daarom hebben ze een paar voordelen die de iPhone 13 en 13 mini niet hebben. Zoals een extra snel Super Retina XDR-scherm dat sneller en soepeler reageert dankzij ProMotion. Dat ververst niet met 60, maar met 120 Hz. Beeld speelt zo twee keer zo vloeiend af, wat zorgt dat de afspeelkwaliteit van series en films sterk verbetert. Ook reageert het scherm twee keer zo snel op je aanrakingen. Iets dat bijvoorbeeld met online gamen erg handig is. Zo ben je de concurrentie iets sneller af dan op de iPhone 13 en 13 mini!

Het slimme aan ProMotion is dat het de verversingssnelheid aanpast op wat je aan het doen bent. Tijdens streamen wil je een hogere verversing, omdat beeld zo soepeler afspeelt. Ben je een boek aan het lezen op je telefoon? Dan volstaat de minimale verversingssnelheid van 10 Hz. Goed voor de batterijduur!

Bestel de iPhone 13 Pro Max

Toe aan de krachtigste iPhone van dit moment? Bestel dan snel de iPhone 13 Pro Max!

Stap 1: kies je kleur

Stap 2: kies het geheugen

vorige stap
Apple iPhone 13 Pro Max Zwart Apple iPhone 13 Pro Max Goud Apple iPhone 13 Pro Max Zilver Apple iPhone 13 Pro Max Blauw

Nieuwe iPhone 13 kleuren

De iPhone 13 telefoons komen uit in verschillende kleuren.

De iPhone 13 en 13 mini komen uit in:

 • Starlight
 • Midnight
 • Blue
 • Pink
 • (PRODUCT)RED

De iPhone 13 Pro en 13 Pro Max komen uit in:

 • Graphite
 • Gold
 • Silver
 • Sierra Blue

Verkrijgbaarheid nieuwe iPhones

De iPhone 13, 13 mini, 13 Pro en 13 Pro Max zijn op alle fronten beter dan hun voorgangers. Je kunt ze nu al bestellen in de preorder. Vanaf volgende week vrijdag 24 september worden ze geleverd. Dan zijn ze ook vanaf 8.00 uur in de reguliere verkoop beschikbaar. Voor welke iPhone 13 ga jij?

Deel dit artikel