T-Mobile blog Founders blog
iphone 13 pro max
17-09-2021 Leestijd: 5 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Alles over de beste en mooiste iPhones ooit

4 iPhone 13 telefoons gepresenteerd

Daar zijn ze dan! Vier nieuwe telefoons van Apple: de iPhone 13, 13 mini, 13 Pro en 13 Pro Max. Vol met nieuwe vernuftigheden, verbeteringen en functies. Maak hier kennis met de vernieuwingen van dit indrukwekkende kwartet smartphones.

1

Vier nieuwe iPhones

Wat een nieuws! Alle vier de iPhones uit 2020 krijgen een opvolger. Zo heb jij straks genoeg te kiezen als je een nieuw iPhone abonnement wilt. Hieronder staan alle nieuwe iPhones op een rij naast hun voorgangers:

 • De iPhone 13 is de opvolger van de iPhone 12
 • De iPhone 13 mini is de opvolger van de iPhone 12 mini
 • De iPhone 13 Pro is de opvolger van de iPhone 12 Pro
 • De iPhone 13 Pro Max is de opvolger van de iPhone 12 Pro Max

Wat is er nieuw aan de iPhone 13 telefoons?

Vorig jaar verraste Apple door de nieuwe iPhones met een nieuw ontwerp uit te brengen. Dit jaar zijn er op het oog minder grote verschillen. Toch zijn de iPhone 13 telefoons op veel vlakken flink verbeterd. Welke? Ontdek ze hieronder.

Meer scherm, minder notch

Ook de iPhone 13 telefoons hebben een notch. Dit is een inham aan de bovenkant van het scherm voor de selfiecamera en de technologie voor Face ID. De grote verbetering? Hij is kleiner geworden! 20% maar liefst. Dit betekent meer scherm en een smallere notch. Iets dat het ontwerp van de iPhone 13 familie een stuk strakker maakt.

Grotere batterijen

De iPhone 13 telefoons zijn een stukje dikker geworden dan hun voorgangers. Of, nou ja. Dikker. Ze zijn slechts 7,65 millimeter dun, waarmee ze 0,25 millimeter ‘dikker’ zijn dan de iPhone 12 modellen.

Jouw voordeel? Dat is veel groter dan de telefoons ‘dikker’ zijn. De batterijduur is namelijk flink verbeterd:

 • De iPhone 13 gaat 2,5 uur langer mee op een lading dan de iPhone 12
 • De iPhone 13 mini gaat 1,5 uur langer mee op een lading dan de iPhone 12 mini
 • De iPhone 13 Pro gaat 1,5 uur langer mee op een lading dan de iPhone 12 Pro
 • De iPhone 13 Pro Max gaat 2,5 uur langer mee op een lading dan de iPhone 12 Pro Max

Dit zorgt voor de langste batterijduur ooit in een iPhone.

2

Sneller dan snel

De vier nieuwe iPhones hebben dezelfde grensverleggende Apple A15 Bionic-processor. Deze nieuwe chipset is Apple’s krachtigste processor ooit. En misschien wel de snelste smartphoneprocessor die je nu in een telefoon kunt krijgen. Met een hoge rekenkracht van maximaal 3,22 GHz is elke app meteen opgestart. En werken alle apps zonder te haperen. Ideaal voor gamers. Of als je graag zelfgemaakte video’s monteert op je telefoon. Met de A15 Bionic-processor draaien de iPhone 13, 13 mini, 13 Pro en 13 Pro Max daar hun handen niet voor om.

Bestel de iPhone 13

De nieuwste iPhone in huis halen? Bestel snel de iPhone 13.

Stap 1: kies je kleur

Stap 2: kies het geheugen vorige stap

Apple iPhone 13 Groen Apple iPhone 13 Zwart Apple iPhone 13 Blauw Apple iPhone 13 Rood Apple iPhone 13 Roze Apple iPhone 13 Wit
3

Verbeterde iPhone 13 camera’s

De camera’s van de iPhone 13 en iPhone 13 mini verbeteren sterk ten opzichte van hun voorgangers. In de cameramodule is Sensor Shift ingebouwd: een technologie voor extra goede beeldstabilisatie. Dit helpt je met het maken van scherpere foto’s en opnemen van video’s die minder zijn bewogen.

Mede daarom is de cameramodule een stukje groter geworden. En staan de camera’s niet recht onder elkaar (zoals bij de iPhone 12 en iPhone 12 mini), maar hebben de iPhone 13 en iPhone 13 mini een diagonale cameraopstelling. Hierdoor passen betere cameraonderdelen in de telefoons. Het resultaat? Nóg mooiere foto’s. Dit geldt ook voor de iPhone 13 Pro en iPhone 13 Pro Max. Een voorbeeld daarvan is dat lenzen nu uit zeven onderdelen bestaan. De resultaten zijn zo realistischer, omdat deze set aan lenzen beeld minder vervormt.

Een belangrijke verbetering zit ‘m in de ultragroothoeklens. Dit is de lens waarmee je op de iPhone 13, 13 mini, 13 Pro en 13 Pro Max panorama’s maakt. Het diafragma daarvan is flink verbeterd: van f/2,4 naar f/1,8. Jouw voordeel? De lens vangt meer licht op, zodat je ook bij minder licht beelden kunt maken die goed zijn belicht en rijk zijn aan details. De hoofdcamera heeft zelfs een diafragma van f/1.5. Voor nóg mooiere beelden bij weinig licht.

Belangrijke toevoeging; de filmmodus. Dat is filmen in Hollywood-stijl, waarbij je gemakkelijk scherptediepte verkleint en de focus verlegt. Zo verschuif je gemakkelijk de focus van de voor- naar de achtergrond. Of omgekeerd. Het mooie is dat je dit ook in de nabewerking kunt doen. Zo heb je zelf de regie over waar jij de nadruk op wilt leggen in je video’s.

4

Meer film- en fotografiemogelijkheden

De cameraverbeteringen van de iPhone 13 familie gaan verder dan verbeterde onderdelen. Ook de software krijgt een flinke kwaliteitsimpuls en meer mogelijkheden. Zo kun je tijdens video’s de portretmodus inschakelen. Het mooie daaraan is dat je met WhatsApp videobellen beter en mooier te zien bent.

Een grote verbetering zit ‘m in de mogelijkheid om je foto’s en video’s na te bewerken. De hele iPhone 13 familie beschikt nu over ProRAW en ProRes. ProRAW stelt je in staat foto’s in RAW-formaat te maken. Je slaat foto’s zo onbewerkt en onverkleind op, zodat je extra veel nabewerkingsmogelijkheden hebt. ProRes doet hetzelfde, maar dan voor video’s.

Snel scherm voor de iPhone 13 Pro en 13 Pro Max

De iPhone 13 Pro en 13 Pro Max zijn de twee pronkstukken in Apple’s nieuwe iPhone-collectie. Daarom hebben ze een paar voordelen die de iPhone 13 en 13 mini niet hebben. Zoals een extra snel Super Retina XDR-scherm dat sneller en soepeler reageert dankzij ProMotion. Dat ververst niet met 60, maar met 120 Hz. Beeld speelt zo twee keer zo vloeiend af, wat zorgt dat de afspeelkwaliteit van series en films sterk verbetert. Ook reageert het scherm twee keer zo snel op je aanrakingen. Iets dat bijvoorbeeld met online gamen erg handig is. Zo ben je de concurrentie iets sneller af dan op de iPhone 13 en 13 mini!

Het slimme aan ProMotion is dat het de verversingssnelheid aanpast op wat je aan het doen bent. Tijdens streamen wil je een hogere verversing, omdat beeld zo soepeler afspeelt. Ben je een boek aan het lezen op je telefoon? Dan volstaat de minimale verversingssnelheid van 10 Hz. Goed voor de batterijduur!

Nieuwe iPhone 13 kleuren

De iPhone 13 telefoons komen uit in verschillende kleuren.

De iPhone 13 en 13 mini komen uit in:

 • Starlight
 • Midnight
 • Blue
 • Pink
 • (PRODUCT)RED

De iPhone 13 Pro en 13 Pro Max komen uit in:

 • Graphite
 • Gold
 • Silver
 • Sierra Blue

Extra bescherming met Ceramic Shield

Elke iPhone 13 heeft een voorkant van keramisch glas. Ceramic Shield noemt Apple dat. Dit versterkte glas is extra krasbestendig. Jouw voordeel? Er komen veel minder snel krassen in het touchscreen. Dit houdt je iPhone jaren mooi. Ideaal om extra lang met je nieuwe iPhone te doen

Krachtige Apple A15 Bionic-processor

De vier nieuwe iPhones hebben de Apple A15 Bionic-processor. Dit is de krachtigste smartphoneprocessor van de fabrikant ooit. De A15 Bionic voert tot wel 15,8 triljoen taken tegelijkertijd uit. Zijn grafische kaart is tot wel 50% sneller dan andere processors. Dit maakt de iPhone 13, 13 mini, 13 Pro en 13 Pro Max ideaal om te gamen of om video’s te bewerken

Extra mogelijkheden met MagSafe

MagSafe is een handige functie van de nieuwe iPhones. Hiermee klik je makkelijk accessoires vast aan de achterkant van je iPhone 13. Zoals een pasjeshouder. Ook laad je ‘m zo extra gemakkelijk draadloos op.

AirTags voor de iPhone 13

Met de nieuwe iPhones kun je AirTags gebruiken. Dit zijn draadloze tags die je bijvoorbeeld aan je sleutelbos kunt houden. Zo weet je makkelijk de laatste locaties daarvan. Of kun je snel je auto openmaken, als deze de functie ook ondersteunt.

Slim: neem AppleCare+ bij je nieuwe iPhone

De iPhone 13 telefoons zijn extra sterk en duurzaam. Toch kan het soms toch gebeuren dat er iets mis gaat met je telefoon. Slimme tip: neem AppleCare+ bij je iPhone 13. Zo heb je twee jaar lang recht op deskundige ondersteuning en ben je gedekt tegen hardwarereparaties.

Verkrijgbaarheid nieuwe iPhones

De iPhone 13, 13 mini, 13 Pro en 13 Pro Max zijn op alle fronten beter dan hun voorgangers. Je kunt ze nu al bestellen in de preorder. Vanaf volgende week vrijdag 24 september worden ze geleverd. Dan zijn ze ook vanaf 8.00 uur in de reguliere verkoop beschikbaar. Voor welke iPhone 13 ga jij?

Deel dit artikel