T-Mobile blog Founders blog
iphone 13 review
Overzicht Mobiel

iPhone 13 review: dit vinden experts

30-09-2021 Leestijd: 4 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
30-09-2021 Leestijd: 4 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Het internet stroomt vol met iPhone 13 reviews. Wat vinden onafhankelijke experts van de nieuwe toptelefoon van Apple? Zoek niet verder: wij zochten voor je uit wat journalisten en kenners vinden van Apple’s nieuwe trots.

De nieuwe iPhones van 2021

Apple pakte groots uit op 14 september. De Amerikaanse topfabrikant kondigde maar liefst vier nieuwe telefoons aan: de iPhone 13, iPhone 13 mini, iPhone 13 Pro en iPhone 13 Pro Max. Stuk voor stuk smartphones die horen tot de beste telefoons die je kunt kopen met een mobiel abonnement.

iPhone 13

De iPhone 13 kopen? Het kan bij ons! Met goedkoop abonnement. Stel zelf je favoriete exemplaar samen: van kleur tot opslaggeheugen. Dan heb je daarna de iPhone 13 snel in huis

Stap 1: kies je kleur

Stap 2: kies het geheugen vorige stap

Apple iPhone 13 Groen Apple iPhone 13 Zwart Apple iPhone 13 Blauw Apple iPhone 13 Roze Apple iPhone 13 Wit

iPhone 13 review: wat vinden experts van de nieuwe iPhone?

Alle vier de iPhones hebben een extra snelle processor, verbeterde batterijduur en flink verbeterde camera’s. Dat maakt het kwartet direct heel interessant. Overweeg je de iPhone 13 te kopen, maar weet je het nog niet zeker? Wij zochten uit wat onafhankelijke experts en journalisten in hun iPhone 13 review vinden van de nieuwe telefoon. Ze hebben het vooral over de camera’s, batterijduur en prestaties. Omdat de iPhone 13 vooral op die vlakken flink is verbeterd ten opzichte van de iPhone 12.

Camerareview: ‘Daar zit de grootste verbetering’

Net als zijn voorganger heeft de iPhone 13 een dubbele 12-megapixelcamera aan de achterkant. Toch is er een groot verschil: de cameraopstelling is niet verticaal, maar diagonaal. Dit bespaart ruimte. Ruimte die benut wordt door verbeterde, grotere cameraonderdelen. Wat volgens RTL Nieuws leidt tot betere foto’s en meer mogelijkheden.

“De grootste verbetering zit ‘m in de camera”, vindt de site in zijn iPhone 13 review. “De sensor van de groothoeklens is nu groter. Een grotere lens betekent meer licht, dus betere foto’s in het donker. Apple spreekt van 47 procent meer lichtopbrengst en de verschillen zijn duidelijk zichtbaar. Ook heeft de lens nu sensor shift, een techniek waardoor foto’s vanuit de hand scherper zijn, omdat niet de lens maar de volledige sensor gestabiliseerd wordt.”

RTL Nieuws vervolgt: “Er zijn ook verbeteringen bij het filmen: de iPhone 13 en 13 mini kunnen net als de 13 Pro-modellen filmen in 4K HDR Dolby Vision, een functie die vorig jaar werd voorbehouden aan de Pro-modellen. Net als de Pro-modellen van dit jaar hebben deze ‘normale’ iPhones de filmische modus, zeg maar de portretmodus, maar dan bij video. Mensen worden scherp in beeld gebracht, de achtergrond wordt wazig. En de iPhone kan zelf wisselen tussen waar de focus ligt, of de gebruiker past het naderhand aan. Dat is indrukwekkend, werkt soms uitstekend, maar net als bij de portretmodus bij foto’s is het niet altijd raak en scherp.”

iphone 13 review camera

Lof voor batterijduur en snelheid

De batterij van de iPhone 13 is groter dan die in zijn voorganger. Dat zorgt volgens reviewers voor een verbeterde batterij. TechRadar is in zijn iPhone 13 review hier bijvoorbeeld erg over te spreken.

“Het absolute hoogtepunt van de iPhone 13 is zonder meer de batterijduur”, schrijft de site. “Door de jaren heen zijn er veel iPhones geweest die een middelmatige batterijduur op de mat legden. Met ons review-exemplaar hebben we niet meegemaakt dat deze na een dag al helemaal leeg was.”

TechRadar is ook te spreken over de prestaties van de iPhone 13. “De iPhone 13 laadt apps razendsnel, en het wisselen tussen applicaties werkt ook als een tierelier. De smartphone van Apple leent zich verder uitstekend voor games. Mobiele games laden snel en alles ziet er fantastisch uit op het OLED-display. Je merkt duidelijk dat de GPU-prestaties topklasse zijn op dit soort momenten.”

De site vervolgt: “De A15 Bionic-chipset is gepaard met 4GB RAM, wat meer dan voldoende is. In Android-toestellen vind je doorgaans meer werkgeheugen, maar Apple gaat simpelweg efficiënter om met het RAM-geheugen. Daardoor kun je de RAM-cijfers tussen Android- en iOS-toestellen niet direct met elkaar vergelijken.”

“In tegenstelling tot vorig jaar begint het basismodel met 128 GB aan opslaggeheugen (in plaats van 64 GB). Als je van plan bent om veel media op te slaan op je toestel, raden we je aan om de 256 GB- of 512 GB-versie te overwegen. De volledige iPhone 13-serie ondersteunt 5G. Mede daardoor is het toestel behoorlijk toekomstbestendig.

iPhone of Samsung?

Met de iPhone 13 koop je een van de beste telefoons van dit moment. Daarbij geniet je van de gebruiksvriendelijkheid van iOS. Wil je juist de vele personalisatiemogelijkheden van Android? Dan is de Samsung Galaxy S22 een slimme keuze. Dat is de beste Samsung van dit moment. Hij is minstens zo snel als de iPhone 13 en maakt óók geweldige foto’s. Plus: het scherm is met een verversingssnelheid van 120 Hz extra snel.

Nu beschikbaar met abonnement

Je kunt de iPhone 13 nu kopen met een mobiel abonnement. Stel snel je favoriet samen. Kies kleur en opslaggeheugen en bepaal zelf met welke bundels je de telefoon neemt. Eén ding is zeker: als je de iPhone 13 reviews mag geloven, ga je daar geen spijt van krijgen. Zeker niet als je houdt van mooie foto’s, een goede batterijduur en krachtige hardware.

iPhone 13 mini

De iPhone 13 mini kopen? Deze kleine telefoon is net zo snel als de gewone iPhone 13. De beste keuze als jij je telefoon zo klein mogelijk wil.

Stap 1: kies je kleur

Stap 2: kies het geheugen vorige stap

Apple iPhone 13 mini Zwart Apple iPhone 13 mini Groen

Deel dit artikel