T-Mobile blog Founders blog

Populaire zoekopdrachten

iPhone 14 camera
09-09-2022 Leestijd: 4 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Vier nieuwe telefoons: welke iPhone 14 camera past bij jou?

09-09-2022 Leestijd: 4 min. Luister naar dit artikel Luisteren Deel dit artikel

Vier nieuwe iPhone 14 telefoons brengt Apple maar liefst uit. De iPhone 14, iPhone 14 Plus, iPhone 14 Pro en iPhone 14 Pro Max hebben stuk voor stuk het beste van het beste. Ook de iPhone 14 camera van de telefoons is van absolute topkwaliteit. In dit blog lees je er alles over.

Deze camera’s hebben de iPhone 14 en de iPhone 14 Plus

We beginnen met de iPhone 14 camera en de iPhone 14 Plus camera. De camera lijkt op papier veel op die van de iPhone 13, maar er zijn ook verschillen. Aan de achterkant zitten twee 12-megapixelcamera’s. Waarvan één met een ultragroothoeklens die ook in de iPhone 13 Pro zat. Het camerasysteem heeft ten opzichte van de iPhone 13 verbeterde optische beeldstabilisatie voor extra vloeiende video’s. De nieuwe Actiemodus zorgt ervoor dat alles strak gefilmd wordt terwijl je beweegt. Ook is het camerasysteem in staat om betere foto’s in een donkere omgeving te maken.

iPhone 14

De iPhone 14 is op alle vlakken een wereldtopper. Mooi, supersnel, geweldig scherm en fenomenale camera’s.

Stap 1: kies je kleur

Stap 2: kies het geheugen vorige stap

Apple iPhone 14 Zwart Apple iPhone 14 Wit Apple iPhone 14 Blauw Apple iPhone 14 Rood Apple iPhone 14 Paars Apple iPhone 14 Geel

Zijn selfies belangrijk voor je? Dan brengen de iPhone 14 camera en de iPhone 14 Plus camera ook een voordeel. De camera aan de voorkant heeft een groter diafragma van f/1,9. Deze heeft de mogelijkheid om meer licht op te vangen, waardoor de selfies scherper worden. Ook nieuw is de autofocus en komen de foto’s in de portretmodus beter tot hun recht.

iphone 14 camera 2022

Deze camera’s hebben de iPhone 14 Pro en de iPhone 14 Pro Max

Wil je echt de beste foto’s maken? Dan zijn de iPhone 14 Pro camera en de iPhone 14 Pro Max camera de beste keuze. Deze hebben een flinke upgrade gekregen. Aan de achterkant zitten drie camera’s: naast de hoofcamera zijn er ook een ultragroothoek- en een telelens. Door deze lenzen kun je beter inzoomen en van dichtbij veel details op de foto zetten. Ook worden je portretfoto’s beter.

Ten opzichte van de iPhone 13 Pro is de hoofdcamera ontzettend verbeterd. De 12-megapixelcamera is ingeruild voor één met maar liefst 48 megapixels. Deze enorme verbetering zorgt ervoor dat foto’s er mooier uitzien. De video’s kun je opnemen in een resolutie tot maar liefst 8K.

Aan de voorkant zit hetzelfde selfiecamerasysteem als bij de iPhone 14 en de iPhone 14 Plus. Hierdoor kun je ook profiteren van mooiere selfies.

iPhone 14 Pro

Pro. Op topniveau. Dat is de iPhone 14 Pro. De snelste iPhone ooit.

Stap 1: kies je kleur

Stap 2: kies het geheugen vorige stap

Apple iPhone 14 Pro Zwart Apple iPhone 14 Pro Zilver Apple iPhone 14 Pro Goud Apple iPhone 14 Pro Paars

Verbeteringen van de iPhone 14 camera

De iPhone 14 camera barst van de verbeteringen. De belangrijkste staan hieronder:

 • De hoofdcamera van de iPhone 14 Pro en iPhone 14 Pro Max gaat van 12 naar 48 megapixel.
 • De camera aan de voorkant heeft een groter diafragma voor betere selfies in het donker.
 • De Actiemodus zorgt voor vloeiendere video’s terwijl je beweegt
 • De notch wordt bij de iPhone 14 Pro en iPhone 14 Pro Max ingeruild voor de Dynamic Island.
 • De iPhone 14 en de iPhone 14 Plus krijgen een ultragroothoeklens die ook in de iPhone 13 Pro zat.
iPhone 14 Pro Max

Pro. Op topniveau. Dat is de iPhone 14 Pro Max. Net zo krachtig als de iPhone 14 Pro, maar dan met een groter scherm. Perfect om te streamen en gamen.

Stap 1: kies je kleur

Stap 2: kies het geheugen vorige stap

Apple iPhone 14 Pro Max Zwart Apple iPhone 14 Pro Max Goud Apple iPhone 14 Pro Max Paars Apple iPhone 14 Pro Max Zilver

De nieuwe mogelijkheden met de iPhone 14 camera

Er zijn heel wat verbeteringen te vinden in de nieuwe iPhone 14 camera. Met name die van de iPhone 14 Pro zijn interessant. In combinatie met de software, zijn dit een paar belangrijke voordelen.

Betere Night Mode

Met de iPhone 14 camera maak je mooiere foto’s in het donker. De nieuwe camera maakt foto’s met kleinere pixels, waardoor het geheel scherper wordt. Zeker in combinatie met de zogenaamde ‘pixel binning’ techniek. Daarmee worden vier pixels in een groep geplaatst en vertaald naar een grote pixel. Daardoor wordt een foto die normaal korrelig is in één klap scherp.

Autofocus voor selfiecamera

De selfiecamera krijgt bij alle iPhone 14 modellen autofocus. Daardoor ben je altijd scherp in beeld. De selfiecamera heeft een diafragma van f/1,9. Dat is een flinke verbetering ten opzichte van de f/2,2 van de selfiecamera die de iPhone 13 aanbood. Door dit verschil kan er meer licht binnenkomen. Handig bij foto’s met minder licht.

Filmen in 8K

De iPhone 14 Pro camera en iPhone 14 Pro Max camera schieten video’s in maximaal 8K. Geen detail wordt zo gemist. Daarnaast komt deze resolutie goed van pas bij augmented en mixed reality. Daar zijn de iPhone 14 Pro en iPhone 14 Pro Max klaar voor!

Inzoomen met de iPhone 14: dit is mogelijk

Voor een goede foto is het belangrijk dat je dichtbij staat. Toch is dat niet altijd mogelijk. Dan ben je blij dat je met je iPhone 14 camera kan inzoomen. Door het verschil in camera levert dat ook verschillende mogelijkheden op.

Inzoomen bij de iPhone 14 en iPhone 14 Plus

 • 2x optisch uitzoomen
 • Tot 5x digitale zoom

Inzoomen bij de iPhone 14 Pro en de iPhone 14 Pro Max

 • 3x optisch inzoomen
 • 2x optisch uitzoomen
 • 6x optische zoom
 • Tot 15x digitale zoom

Alle iPhone 14 camera’s op een rij

 iPhone 14iPhone 14 PlusiPhone 14 ProiPhone 14 Pro Max
Aantal camera’sTweeTweeDrieDrie
GroothoekcameraJaJaJaJa
UltragroothoekcameraJaJaJaJa
TelelenscameraNeeNeeJaJa
Optisch uitzoomen2x2x2x2x
Optisch inzoomenNeeNee3x3x

Welke iPhone 14 past bij jou qua camera?

Vier iPhone 14 modellen met twee verschillende camerasystemen. Welke iPhone 14 camera past het beste bij jou? Wil je het beste van het beste? Dan is de iPhone 14 Pro (Max) de beste keuze. Deze camera is echt beter en zorgt ervoor dat je waanzinnige foto’s maakt. Wil je supermooie foto’s maken, maar hoef je niet het beste van het beste te hebben? Met de iPhone 14 (Plus) camera zit je meer dan goed. Ook deze is van wereldklasse.

iPhone 14 Plus

Wil je een extra grote iPhone? De iPhone 14 Plus is dan een aanrader. Net zo goed als de iPhone 14, maar dan met een groter scherm van niet 6,1, maar 6,7 inch.

Stap 1: kies je kleur

Stap 2: kies het geheugen vorige stap

Apple iPhone 14 Plus Zwart Apple iPhone 14 Plus Wit Apple iPhone 14 Plus Blauw Apple iPhone 14 Plus Rood Apple iPhone 14 Plus Paars Apple iPhone 14 Plus Geel
Deel dit artikel