Populaire zoekopdrachten

iphone 6s
Overzicht Geen categorie

De nieuwe iPhone 6s, iPhone 6s Plus en iOS9 in begrijpelijke taal

10-09-2015 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
10-09-2015 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Klantexpert Max, op het T-Mobile-forum bekend als Apple Expert Lodan, beschrijft wat in zijn ogen de beste nieuwe specificaties zijn van de nieuwe iPhone 6s en iPhone 6s Plus en het nieuwe iOS9. En dat in begrijpelijke taal!

Vol spanning zat ik te wachten op de keynote van Apple voor de presentatie van de nieuwe iPhone met iOS9… Het werden de iPhone 6S en 6S+. De namen met een ‘s’ zijn meer trend aan het worden dan een verrassing, maar ondanks dat zijn er een aantal leuke verbeteringen toegevoegd.

iPhone 6s met Force Touch voelt hoe hard je tikt

Een van de nieuwe specificaties die de iPhone 6s en iPhone 6s Plus hebben gekregen is een ‘force touch’. Dit houdt in dat je iPhone 6s voortaan niet alleen aanrakingen zal herkennen, maar ook zal voelen hoe hard je drukt. App-ontwikkelaars kunnen hier gebruik van maken met nog interactievere spelletjes, maar voor de serieuze gebruiker heeft dit vooral toevoeging dat multitasking nog beter zal werken.

iOS9 op de iPhone 6s: een handig snelmenu

Samen met de nieuwe iPhone is ook iOS9 aangekondigd: een bijwerking van de huidige iOS8. Had Apple in 2010 nog multitasking toegevoegd in iOS4, hebben ze dit in iOS9 nu enorm verbeterd. Nu kun je op je nieuwe iPhone door een handig soort pop-up menu snel bij je informatie komen. Een voorbeeld: iemand stuurt je een locatie in een bericht. Eerst tikte te daarop, en werd een navigatie-app gestart. Nu tik je er lichtjes op, en zie je direct de locatie als ‘pop-up’ snelmenu. Wanneer je dit los laat, ben je gewoon weer in je bericht.

Zo kun je ook, voordat je de camera al opent, al kiezen of je een video wilt gaan maken van je verjaardagsfeestje of juist een selfie wilt maken van je nieuwe outfit. Hiermee zal je dus nog sneller kunnen werken met je toestel en minder tijd kwijt zijn om te wisselen tussen camera’s om de goede optie te kiezen.

https://www.youtube.com/watch?v=cSTEB8cdQwo

Je locatie sturen via iMessage

Een andere toevoeging die iOS9 met Force Touch met zich meebrengt is tijdens dat je snel je locatie mee kunt sturen in een iMessage (gratis sms’en over WiFi of vanuit je databundel van iPhone naar andere iPhone of iPad). Daarmee kun je, zonder het gesprek te verlaten, snel zien waar de ander zich bevindt. Dit is fijn, omdat je niets van het gesprek zal missen als je aan het afspreken bent met een vriend of vriendin die ook een iPhone heeft. Ook voor ouders is dit erg handig: als je kind onderweg naar huis is, maar met een lekke band komt te staan, kan hij makkelijk laten zien waar hij of zij is.

Je iPhone nog socialer

Met de nieuwe ‘delen’ knoppen in iOS9 kun je nu voortaan nog makkelijker pagina’s delen en snel bekijken. De iPhone 6S en 6S+ met iOS9 wordt hiermee nog socialer en makkelijker dan voorgaande versies. Voortaan kun je nog sneller bij de juiste camera komen, nog mooiere selfies maken of evenementen in super schermresolutie 4K HD filmen zodat er geen detail verloren gaat terwijl je zoontje of dochtertje haar eerste verjaardagskaarsjes zal uitblazen.

iOS9 is beschikbaar voor de iPhone 4S en nieuwer en de iPad 2 en nieuwer. Niet alle functies die zijn beschreven zullen op oudere toestellen werken.

Ik hoop dat ik het je duidelijk heb kunnen uitleggen wat ik de voordelen vind. Wat vind jij van de nieuwe iPhone 6s en iOS9? Laat het hier weten, of praat met me mee op het forum over de iPhone!

Deel dit artikel