Populaire zoekopdrachten

t-mobile-default
Overzicht Mobiel

iPhone 7: een must have toestel met fantastische camera en design

07-09-2016 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
07-09-2016 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

De iPhone 7 is zojuist aangekondigd. Met de verbeterde hardware, een briljante camera en verfijnde aanpassingen in het design is dit wéér een iPhone die je als eerste wilt hebben. Vanaf 9 september kun je hem bestellen, maar ik vertel je hier al alle ins en outs.

De keynote van Apple, hij stond al tijden in mijn agenda. Om 19:00 uur Nederlandse tijd ging het Apple Event van start. Voor de allerlaatste keer in het Bill Graham Civic Center in San Francisco, aangezien de bouwwerkzaamheden aan Apple’s eigen vlaggenschip ‘Apple Campus 2’ bijna afgerond zijn. Het nieuwe kantoor van Apple heeft een prachtig auditorium met 1000 stoelen dat volledig omringd is door glazen wanden en belooft een plezier voor het oog te zijn!

Heb je de keynote niet live kunnen volgen? Geen zorgen! Ik vat het voor je samen.

De nieuwe iPhone 7

Om direct met de deur in huis te vallen; de tijd van speculeren is voorbij. Vanavond heeft Apple de nieuwe iPhone aangekondigd: de iPhone 7! Dit prachtige toestel is beschikbaar in 5 verschillende uitvoeringen. Ook zeggen ze de 16GB-variant van de iPhone voorgoed gedag.

So, what more is new?

Qua uiterlijk is het voornamelijk nog gewoon de ‘oude vertrouwde’ iPhone die we kennen. De vernieuwingen vind je vooral in de hardware en in de software, iOS 10.

Design
Zoals we konden verwachten is Apple qua design nauwelijks afgeweken van voorgaande modellen. De antennestrepen die te vinden waren op de iPhone 6 & 6S hebben echter wel een andere, minder prominente plek op het uiterlijk van het toestel gekregen. Hierdoor ziet de iPhone 7 er nog strakker uit. Daarnaast is er een nieuwe uitvoering bijgekomen, namelijk ‘Jet Black’. Jet Black is zwart met een high gloss finish en heeft een roestvrij stalen Apple logo. Daarnaast vinden we de kleur Space Gray niet meer terug. Dit is nu gewoon ‘Black’ geworden. De volledige line-up qua kleuren is daarmee Gold, Rosegold, Silver, Black & het nieuwe Jet Black.

Hardware
Met de iPhone 7 heeft Apple flink geïnvesteerd in de camera, het toestel heeft stereo speakers én uiteraard weer een volledig nieuwe en verbeterde chipset. Zoals eerder gezegd is de 16GB-variant verdwenen, maar er is meer: De nieuwe iPhones zullen beschikbaar zijn in 32GB, 128GB en 256GB. De 64GB is dus óók verdwenen en Apple verdubbelt hiermee de opslagruimte voor alle huidige modellen!

Nieuwe audio-uitgang en een batterij die langer mee gaat
Zoals de geruchten ons al deden vermoeden is er geen headphone jack meer beschikbaar op de iPhone. Apple heeft de moedige keus gemaakt om audio voortaan via de lightning adapter te verzorgen. Er zal wel een lightning naar mini-jack adapter meegeleverd worden met de iPhone 7, zodat je jouw oude en vertrouwde headset nog steeds kunt gebruiken. De oortjes die met de iPhone geleverd worden zullen al met de nieuwe lightning aansluiting geleverd worden.
Een andere grote verbetering is de batterijduur: de iPhone 7 gaat minstens 2 uur langer mee dan de iPhone 6S en de 7 Plus gaat minstens 1 uur langer mee dan de 6S Plus. De homebutton zal voortaan 3D Touch ondersteunen voor nog meer functionaliteit, het scherm is 25% helderder dan voorheen en het toestel is stof- en waterbestendig tot 1 meter diepte. Een feature die zeer welkom is!

Camera
De volledig vernieuwde camera is voor mij het hoogtepunt van de aankondiging geweest. Wat een prachtige foto’s maakt de camera! Een zeer korte sluitertijd en de foto’s geven een enorm gevoel van scherpte door de toepassing van het diepte effect genaamd bokeh. In de iPhone 7 Plus zitten zelfs 2 lenzen: een groothoeklens voor dichtbij en een telephotolens die gebruikt wordt om te zoomen over een grotere afstand. De combinatie van deze 2 lenzen maakt een enorme rijkheid aan kleur mogelijk die nog niet eerder in een smartphone is toegepast.

iPhone 7

Conclusie: is de iPhone 7 nou echt de moeite waard?

Ik denk dat dit een vraag is die iedereen zichzelf moet stellen. Voor mij persoonlijk is de iPhone 7 het dubbel en dwars waard! Dit komt echter omdat ik iemand ben die veel gebruik maakt van de camera. Ik film veel, maak veel foto’s, ben enorm veel bezig op Snapchat, Instagram of FB Live, waardoor alleen al de betere camera mij over de streep zou trekken. Mijn abonnement loopt echter nog tot volgend jaar en daarom zal ik geduldig en dankbaar overstappen op de iPhone die tegen die tijd uitkomt. De iPhone 6S Plus die ik op dit moment heb is een fantastisch toestel dat de meeste andere toestellen (met uitzondering van de iPhone 7 Plus) vér achter zich laat.

Voorverkoop start op vrijdag 9 september

De iPhone 7 (Plus) zal in de eerste wave (!) bij T-Mobile beschikbaar zijn. De voorverkoop start op vrijdag 9 september. Dit betekent dat je de iPhone 7 al op 16 september in handen kunt hebben!
Heb je nog vragen, ben je op zoek naar meer informatie of wil je eens gezellig met ons kletsen over dit fantastische nieuwe toestel? Neem dan eens een kijkje in ons nieuwe iPhone 7 forumtopic.

Wil je zien hoe ik de livestream van de keynote heb beleefd en direct een beeld krijgen van de livestream? Voeg dan snel tmobilenl toe op Snapchat! Wellicht zien we elkaar daar vaker 😉

Deel dit artikel