Populaire zoekopdrachten

Overzicht Mobiel

iPhone 7 in 7 dagen: elke dag fijne verbeteringen

19-10-2016 Leestijd: 1 min. Deel dit artikel
19-10-2016 Leestijd: 1 min. Deel dit artikel

Na jarenlange trouw aan de iPhone, had ik afgelopen jaar een break ingelast door een Samsung S6 te gebruiken. Er ging een wereld voor me open qua mogelijkheden en vooruitgang op techniek. Toch miste ik de simpele en duidelijke kenmerken die iOS uniek maken. Mijn abonnement mocht weer verlengd worden, dus deed ik dit met de iPhone 7 (128gb) roségoud. En die bevalt me zeer goed, zoals je verder kunt lezen.

Dag 1: gegevens overzetten

Nadat het welbekende schermpje ‘Hello, Hallo, Hola, Bonjour, Konnichi wa, Merhaba’ tevoorschijn kwam, zette ik mijn gegevens probleemloos over van ‘telefoon oud’ naar ‘telefoon nieuw’. Als je vorige telefoon een iPhone was, gaat dit erg gemakkelijk via iCloud (Instellingen > iCloud). Als je vorige toestel een Android toestel is (zoals mijn Galaxy S6), raad ik aan om gegevens over te zetten door de app Move to iOS op je Android toestel te downloaden. Je nieuwe iPhone zet dan feilloos je oude gegevens over.
Ook handig: je kunt nu meteen Apple-apps verwijderen die je niet gebruikt.

screenshot

Dag 2: testen van de batterijduur

Waar ik echt veel om geef, is de batterijcapaciteit in mijn toestel. Ik hoopte heel erg dat mijn iPhone 7 het beter vol zou houden dan ik gewend was van mijn iPhone 6.
Een mega groot verschil was het niet, maar hij hield het zeker een stukje langer vol. Mijn telefoonwekker ging af om 06:20 en ik hoefde ‘pas’ om 16:00 uur weer op te laden, terwijl ik echt een grootgebruiker ben. Ik kijk namelijk elke ochtend 1 uur en elke avond 1 uur filmpjes op Youtube, om mijn treinreis een beetje leuk door te komen. Tussendoor zit ik veel op social media en beantwoord ik mailtjes op mijn telefoon. Een echte verbetering, dus!
Apple geeft je trouwens onderstaande oortjes bij je nieuwe iPhone. Je stopt ze in de opening waar je de oplader ook in stopt. Dit werkt vooralsnog prima voor mij.

img_0334

Dag 3: meer functies met forcetouch

Wat ik op dag 3 meer ging gebruiken waren de mogelijkheden wat betreft forcetouch (het harder en zachter indrukken van het scherm, en de gevolgen hiervan). iOS 10 heeft zich hier verder in ontwikkeld: veel apps hebben handige snelkoppelingen gekregen om het werk wat je wil verrichten net wat sneller te kunnen doen. Als ik bijvoorbeeld de NS app harder indruk, krijg ik een aantal opties die ik zelf het meest gebruik in de app.

forcetouch

Dag 4: genieten van muziek

Vrijdag avond. Aangezien ik tot dusver alleen maar muziek had geluisterd met oortjes, werd het nu tijd om de stereo speakers uit te proberen tijdens een relax-avondje thuis.
Wat een geluid! Het geluid is nog steeds niet zo goed als het geluid van mijn UE Boombox, maar ik kan zeggen dat er wel een duidelijke verbetering te horen is!

Dag 5: foto’s maken tijdens familiedag

Op zaterdag had ik familiedag. Familiekiekjes schieten was voor mij erg belangrijk, aangezien ik overal in Nederland familie heb wonen en ze dus niet altijd in levende lijve kan zien.
Door optische beeldstabilisatie die de iPhone 7 en 7 Plus nu hebben waren mijn foto’s minder wazig, ook al bewoog ik veel met de camera. In de avond was het al wat donkerder, maar ook dat was geen probleem. De nieuwe camera heeft namelijk een diafragma van f/1.8 (was f/2.2). Hoe lager het diafragma, hoe meer licht de camera oppakt bij het maken van een foto.

hond

Dag 6: iPhone mee onder de douche

Nieuws lezen onder de douche is ook geen probleem meer, scheelt mij weer heel wat tijd in de ochtend! De iPhone 7 is namelijk IP67 gecertificeerd. Dit houdt in dat de telefoon beschermd is tegen vocht en stof. Het toestel kan 30 minuten lang tot 1 meter diepte overleven onderwater.

Dag 7: mijn iPhone 7 conclusie

Ik ben erg blij dat ik de iPhone 7 heb aangeschaft. De camera verbeteringen vind ik top. Het is een fijn gevoel dat ik niet meer extra voorzichtig moet zijn met mijn telefoon in de regen of in de badkamer. Ik heb (nog) geen last gehad van het verdwijnen van de aux-opening (koptelefoon gaatje).
Wat ik jammer vind is dat Apple minimale veranderingen heeft aangebracht aan het design. Als mijn iPhone in een hoesje zit ziet men amper dat het de iPhone 7 is. Dit zullen alleen echte kenners opmerken.

Ik hoop dat Apple bij het volgende toestel nóg meer aandacht zal schenken aan de batterij, aangezien ik nu (als grootgebruiker) nog steeds geen hele dag mijn iPhone kan gebruiken zonder op te laden. Al met al heeft mijn iPhone 7 mijn leven afgelopen week makkelijker gemaakt door de snelheid van de telefoon, de iOS 10 software en de goede camera.

Heb jij je iPhone7 al in huis? Wat zijn jouw ervaringen?

Deel dit artikel