Populaire zoekopdrachten

Overzicht Mobiel

De iPhone 8, 8 Plus en iPhone X (‘10’) zijn gelanceerd!

13-09-2017 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
13-09-2017 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Gisteren, dinsdag 12 september 2017 om 19:00 Nederlandse tijd, was het eindelijk zover: de keynote van Apple met natuurlijk de lancering van de langverwachte iPhones: iPhone 8, 8 Plus en iPhone X (’10’)! Met een aantal collega’s mocht ik meekijken naar dit Apple event waarbij alle nieuwe producten werden onthuld. Vanwege alle spannende geruchten en de goede geheimhouding vanuit Apple, was ik nog nieuwsgieriger naar deze lancering dan voorgaande jaren.

Heb je de keynote helemaal gemist? Geen zorgen! Ik vat het voor je samen.

Drie nieuwe iPhones

Om maar direct met de deur in huis te vallen: Apple heeft zojuist drie nieuwe iPhones aangekondigd! De iPhone 8 en 8 Plus (de opvolgers van de 7 en 7 Plus) en de Appletopper iPhone X (10). Drie nieuwe modellen met een hoop verbeteringen en nieuwe functies. De eerdere geruchten over de nieuwe iPhones hebben het aardig goed geschoten!

De iPhone 8 en 8 Plus

De iPhone 8 en 8 Plus zijn de twee nieuwste modellen van de iPhone. Ook deze keer heeft Apple gekozen voor twee verschillende formaten. De iPhone 8 heeft een 4,7 inch scherm en de iPhone 8 Plus heeft een 5,5 inch scherm. Beide toestellen hebben een LCD-scherm die met het omgevingslicht meekleurt vanwege de True Tone-techniek.

Design

Het design van de iPhone 8 en 8 Plus is redelijk hetzelfde gebleven in vergelijking met de iPhone 7. De iPhone 8 en 8 Plus beschikken ook over dezelfde homeknop met Touch ID-sensor. Het enige verschil ten opzichte van de iPhone 7 is dat de iPhone 8 een glazen achterkant heeft in plaats van aluminium.

Draadloos opladen

Een hele toffe nieuwe functie van de iPhone 8 is dat je deze nu draadloos kunt opladen. Dit is mogelijk dankzij de glazen achterkant waarbij je alleen een magnetische lader hoeft te gebruiken. Mocht je liever niet draadloos willen opladen of heb je daar op een bepaald moment de mogelijkheid niet voor? Dan kun je ook nog gewoon gebruikmaken van de Lightning-aansluiting en met de stekker je iPhone opladen.

Specificaties

Voor de iPhone 8 gebruikt Apple de nieuwe snellere en energiezuinige A11-processor. Deze zorgt ervoor dat je iPhone snel reageert op wat jij van het toestel vraagt. Qua opslagcapaciteit heb je de keuze uit 64 GB en 256 GB.

Camera’s

De iPhone 8 Plus is voorzien van een vernieuwde dubbele camera. Hiermee kun je dus echt kwalitatief hoogwaardige foto’s maken. De iPhone 8 heeft nog een enkele camera. De camera’s aan de achterkant van de iPhone 8 en 8 Plus zijn van 12 megapixel en de camera’s aan de voorkant van 7 megapixels. Daarbij heeft de bekende Portret Mode een hele nieuwe functie dat Lightning wordt genoemd. Je kunt hiermee tijdens het maken van een foto de belichting aanpassen. Deze functie wordt nog wel eerst in beta uitgebracht.

Spatwaterdichte behuizing

De nieuwste Apple iPhones zijn, net zoals de vorige modellen, spatwaterdicht. Ze kunnen dus wel tegen een druppeltje water maar het is niet bedoeling dat je met je iPhone gaat zwemmen. De iPhone 8 en iPhone 8 Plus worden uitgebracht in drie kleuren: spacegrijs, zilver en goud.

Het oogappeltje: de iPhone X (10)

Het is officieel: de iPhone X (‘10’) is onthuld! Vanwege het 10-jarig jubileum heeft Apple een revolutionair nieuw model op de markt gezet. Deze te gekke nieuwe variant is heel anders dan alle eerdere modellen. Zo zijn bijvoorbeeld de schermranden veel smaller en is er geen thuisknop en Touch ID meer.

Design

Ondanks dat de iPhone X een vrij groot toestel is, met 5,8 inch, verzekert Apple ons ervan dat hij heerlijk in de hand ligt. Apple maakt voor het eerst in de iPhone-historie gebruik van een Super Retina Display met OLED-scherm. Het voordeel hiervan is dat dit type scherm een stuk energiezuiniger is dan een LCD-scherm waardoor je dus langer met je accu doet.

De voor- en achterkant van de iPhone X zijn allebei gemaakt van glas.

Camera en specificaties

De iPhone X beschikt over twee camera’s die verticaal zijn geplaatst voor het creëren van augmented reality. Dit is een vernieuwde functie waarbij digitale informatie wordt toegevoegd aan het werkelijke zicht. De verticale camera’s zaten ook al in de iPhone 7 Plus maar er zijn wel veel verbeteringen toegevoegd aan die van de iPhone X.

Ook is de iPhone X voorzien van Face ID. Door middel van 3D-sensoren kan Apple je gezicht herkennen waardoor inloggen met een pincode of je vinger niet meer nodig is. Vandaar ook dat de thuisknop helemaal is verdwenen. Op deze manier zorgt Apple ook voor een ultieme schermbeleving aangezien de voorkant nu volledig uit scherm bestaat. De iPhone X is draadloos op te laden door deze op de lader te leggen, net zoals bij de Apple Watch. De iPhone X wordt uitgebracht in de kleuren: spacegrijs en zilver.

Conclusie

Zelf ben ik laaiend enthousiast over deze nieuwe iPhones. Vooral de iPhone X heeft mijn hart gestolen met zijn prachtige OLED-scherm, vernieuwend design, Face ID en verbeterde camera met augmented reality. Ik denk dat menig Apple-liefhebber dit (r)evolutionaire model fantastisch gaat vinden. Ook de iPhone 8 en 8 Plus lijken mij prima opvolgers van de iPhone 7. Het draadloos opladen is naar mijn mening een hele goede verbetering.

Voorverkoop bij T-Mobile

De iPhone 8 en 8 Plus zijn vanaf nú te bestellen op onze websiteDe voorverkoop van de iPhone X start op 27 oktober. Er is nog geen tijdstip bekend, maar ik hou jullie uiteraard op de hoogte. Nog eventjes geduld hebben dus!

Deel dit artikel