T-Mobile blog Founders blog
iphone batterij vervangen
Overzicht Mobiel

Je iPhone batterij vervangen? Zo kan het!

15-04-2022 Leestijd: 3 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
15-04-2022 Leestijd: 3 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Je kent het misschien wel: heb je net nog je iPhone opgeladen, staat de batterij twee uur later alweer op 40 procent. Misschien is de batterij aan vervanging toe. Want heb je steeds vaker dat je batterij sneller leeg raakt? En kun je minder lang met een batterijlading doen dan eerst? Vervang dan je iPhone batterij. De accuduur is dan weer als nieuw en je kunt weer lekker lang vooruit met je iPhone.

Zo weet je of je iPhone batterij vervangen moet worden

Voordat je zelf met een schroevendraaier aan de slag gaat, is het handig om te checken of de batterij van je iPhone, zoals de iPhone 11, 12, 13, SE of X, aan vervanging toe is. Zo check je dat:          

  • Open de ‘Instellingen’ app.
  • Druk op Batterij.
  • Ga naar ‘Batterijconditie’.
  • Bij ‘Maximumcapaciteit’ zie je wat de capaciteit van je iPhone batterij nu is ten opzichte van het moment dat deze helemaal nieuw was. Is dit onder de 80%? Dan is je iPhone batterij aan vervanging toe.

Het kan ook gebeuren dat je iPhone helemaal niet meer aan gaat. Misschien is er iets meer aan de hand dan de batterij? Lees hier meer wat je kunt doen als je iPhone niet meer aan gaat.

Hoe kan ik mijn iPhone batterij vervangen?

Is je iPhone batterij inderdaad aan vervanging toe? Je kunt dit op verschillende manieren laten doen.

Via Apple

Wordt je iPhone nog gedekt door garantie, AppleCare+ of de consumentenwetgeving? Dan kun je ’m gratis laten vervangen door Apple. De batterij laten vervangen kan op twee manieren.

Opsturen voor reparatie

Handig! Je kunt je iPhone opsturen voor reparatie. Via Apple krijg je een verpakking opgestuurd waarin je je iPhone kunt doen. Binnen zes tot acht dagen wordt je iPhone mét nieuwe batterij weer teruggestuurd. Vergeet niet je telefoon terug te zetten naar de fabrieksinstellingen.

Afspraak in de Apple Store

Maak een afspraak bij een Apple Store of bij een erkende servicelocatie van Apple. De batterij wordt vaak ter plekke vervangen. Is er meer aan de hand? Dan wordt je iPhone naar een Apple reparatiecentrum gestuurd. Vaak kun je ’m na acht dagen weer ophalen.

Via een lokale reparateur

Natuurlijk kun je ook bij jou in de buurt een telefoonzaak vinden waar ze het voor je kunnen vervangen. Lekker dichtbij en wel zo makkelijk.

hoe iphone batterij vervangen

Let hierop bij het vervangen van je iPhone batterij

Misschien een beetje voor de hand liggend, maar het beste is om je iPhone batterij te laten vervangen door Apple zelf. Of door een Apple erkende servicelocatie. Dan weet je zeker dat je goed zit. Laat je het toch liever vervangen bij een lokale reparateur? Check dan altijd of de reviews goed zijn. Informeer ook naar welke batterij er in je iPhone komt. En of dit hetzelfde is (of bijna) als het origineel.

Dit kost het vervangen van je iPhone batterij

Laat je je iPhone batterij bij de Apple Store repareren, dan variëren de kosten – afhankelijk van het model iPhone – tussen de € 55 en € 75. Zo kost het bij een iPhone SE € 55 euro. En bij een iPhone 14 € 119.

ToestelGeschatte prijs
iPhone 14€ 119
iPhone 14 Pro€ 119
iPhone 14 Plus€ 119
iPhone 14 Pro Max€ 119
iPhone 13€ 75
iPhone 13 Pro€ 75
iPhone 13 Pro Max€ 75
iPhone 13 mini€ 75
iPhone 12€ 75
iPhone 12 Pro€ 75
iPhone 12 Pro Max€ 75
iPhone 12 mini€ 75
iPhone 11€ 75
Derde generatie iPhone SE€ 55

Zo gaat je batterij minder snel leeg

Oké. Tot zover wat te doen als je je iPhone batterij aan vervanging toe is. Maar misschien wil je ’m pas écht laten vervangen als het niet meer anders kan. Tot die tijd kunnen deze tips helpen om je telefoonbatterij sneller op te laden.

Deel dit artikel