Wat is het terugzetten van je iPhone fabrieksinstellingen?

Met het terugzetten van de fabrieksinstellingen van je iPhone verwijder je alle persoonlijke gegevens van je telefoon. Hij wordt teruggezet naar de instellingen die het toestel had toen je ‘m voor de eerste keer opstartte. Je apps, e-mails, WhatsApp-berichten, sms’jes en andere persoonlijke informatie is verwijderd.

iPhone fabrieksinstellingen terugzetten: zo werkt het

Verderop in dit blog lees je wanneer het slim is om je iPhone fabrieksinstellingen terug te zetten en waar je op moet letten. Wil je meteen weten hoe je de fabrieksinstellingen terugzet? Zo werkt het op elke iPhone, van de iPhone SE tot de iPhone 12 Pro:

  • Open de ‘Instellingen’-app.
  • Druk op ‘Algemeen’.
  • Scrol naar beneden en druk op ‘Stel opnieuw in’.
  • Druk op ‘Wis alle inhoud en instellingen’.
  • Druk, als je een waarschuwingsvenster krijgt, op ‘Wis nu’.
  • Voer je toegangscode in en druk op ‘Wis iPhone’.
  • Eventueel moet je nog een keer op ‘Wis iPhone’ drukken en het wachtwoord van je Apple ID invoeren.
  • Daarna worden je iPhone fabrieksinstellingen teruggezet.

hoe zet je iphone fabrieksinstellingen terug

Wanneer zet je een iPhone terug naar zijn fabrieksinstellingen?

Er zijn allerlei situaties waarin het slim is je iPhone terug te zetten naar zijn fabrieksinstellingen.

Je gaat je iPhone verkopen of weggeven

Heb je een nieuwe telefoon gekocht, zoals de iPhone 12? Dan heb je jouw oude smartphone niet meer nodig. Je kunt dan je iPhone verkopen of ‘m weggeven. Op je telefoon staat allerlei persoonlijke informatie die niet voor andermans ogen is bedoeld. In dit geval is het slim je iPhone terug te zetten naar de fabrieksinstellingen.

Je telefoon resetten

Ook voor een frisse start is het een idee om je iPhone terug te zetten naar zijn fabrieksinstellingen. Bijvoorbeeld omdat hij traag is geworden of omdat je een frisse start wilt. Met het herstellen van de iPhone fabrieksinstellingen reset je alles. Het draait gekke instellingen terug en verwijdert vertragende apps of bestanden.

Slim: eerst een back-up maken voor je fabrieksinstellingen herstelt

Met een reset van je iPhone verdwijnt alle persoonlijke informatie van je telefoon. Die wil je waarschijnlijk niet kwijtraken. Maak daarom eerst een back-up van deze bestanden. Dit gaat het makkelijkst door een reservekopie van je telefoon te maken. Zo doe je dat:

  • Open de ‘Instellingen’-app van je iPhone.
  • Druk op je naam.
  • Druk op ‘iCloud’.
  • Je ziet nu een lijst van alle apps waarvan je een back-up kunt maken.
  • Schuif de slider naar rechts bij apps waarvan je de bestanden wilt bewaren.
  • Druk daarna linksboven op ‘Apple ID’.
  • Druk op de naam van je iPhone.
  • Druk op ‘iCloud-reservekopie’.
  • Druk op ‘Maak nu reservekopie’.

Het maken van een reservekopie kan even duren. Eventueel heb je extra opslaggeheugen nodig in je iCloud. Je kunt dan tijdelijk extra opslagruimte nemen. Voor € 0,99 per maand heb je al 50GB opslaggeheugen. Na het overzetten of terugzetten van je bestanden kun je weer terug naar de gratis opslagcapaciteit van 5GB. Zo weet je zeker dat je geen gesprek of foto kwijtraakt!

Beeld: Pictureworld