Populaire zoekopdrachten

iphone fabrieksinstellingen terugzetten iphone resetten
Overzicht Mobiel

iPhone fabrieksinstellingen terugzetten? Zo doe je dat!

21-09-2021 Leestijd: 3 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
21-09-2021 Leestijd: 3 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

De iPhone 13, 13 mini, 13 Pro en 13 Pro Max zijn aangekondigd: de beste iPhones van dit moment. Ze hebben betere schermen, krachtigere hardware én verbeterde camera’s. Ga je één van de nieuwe iPhones kopen en daarom ook je oude iPhone verkopen? Voordat je het toestel wegdoet, moet je eerst de iPhone fabrieksinstellingen terugzetten. Wat dit is en waarom je het moet doen? In dit blog lees je er alles over.

iPhone 13 Pro

De snelste iPhone ooit kopen? Het kan nu bij ons met een goedkoop abonnement. De iPhone 13 Pro is in alles een superster. Film in Hollywood-stijl, de hele dag door dankzij een fenomenale batterijduur.

Stap 1: kies je kleur

Stap 2: kies het geheugen

vorige stap
Apple iPhone 13 Pro Zwart Apple iPhone 13 Pro Goud Apple iPhone 13 Pro Zilver Apple iPhone 13 Pro Blauw

Wat is het terugzetten van je iPhone fabrieksinstellingen?

Met het terugzetten van de fabrieksinstellingen van je iPhone verwijder je alle persoonlijke gegevens van je telefoon. Hij wordt teruggezet naar de instellingen die het toestel had toen je ‘m voor de eerste keer opstartte. Dit is de fabrieksstand. Je apps, e-mails, WhatsApp-berichten, sms’jes en andere persoonlijke informatie is verwijderd.

iPhone fabrieksinstellingen terugzetten: zo werkt het

Verderop in dit blog lees je wanneer het slim is om de fabrieksstand van je iPhone terug te zetten en waar je op moet letten. Wil je meteen weten hoe je de fabrieksinstellingen terugzet? De handelingen die we beschrijven werken voor elke iPhone hetzelfde. Voor de gloednieuwe iPhone 13, iPhone 13 mini, iPhone 13 Pro en iPhone 13 Pro Max, maar ook voor de iPhone 12 en iPhone 11 tot de 6s en de SE. Zo werkt het:

 • Open de ‘Instellingen’-app.
 • Ga naar ‘Algemeen’.
 • Scrol naar beneden en druk op ‘Stel opnieuw in’.
 • Druk op ‘Wis alle inhoud en instellingen’.
 • Druk, als je een waarschuwingsvenster krijgt, op ‘Wis nu’.
 • Voer je toegangscode in en druk op ‘Wis iPhone’.
 • Eventueel moet je nog een keer op ‘Wis iPhone’ drukken en het wachtwoord van je Apple ID invoeren.
 • Daarna worden je iPhone fabrieksinstellingen teruggezet.

Wanneer zet je een iPhone terug naar zijn fabrieksinstellingen?

Er zijn allerlei situaties waarin het slim is je iPhone terug te zetten naar zijn fabrieksinstellingen. Hieronder zetten we er een paar op een rij.

Je gaat je iPhone verkopen of weggeven

Heb je een nieuwe telefoon gekocht, zoals de iPhone 13? Dan heb je jouw oude smartphone niet meer nodig. Je kunt dan je iPhone verkopen of ‘m weggeven. Op je telefoon staat allerlei persoonlijke informatie die niet voor andermans ogen is bedoeld. In dit geval is het slim je iPhone terug te zetten naar de fabrieksinstellingen.

Je iPhone resetten

Ook voor een frisse start is het een idee om je iPhone terug te zetten naar zijn fabrieksinstellingen. Bijvoorbeeld omdat hij traag is geworden of omdat je gewoon met een schone lei wilt beginnen. Met het herstellen van de iPhone fabrieksinstellingen reset je alles. Het draait gekke instellingen terug en verwijdert vertragende apps of bestanden.

Slim: eerst een back-up maken voor je fabrieksinstellingen herstelt

Met een reset van je iPhone verdwijnt alle persoonlijke informatie van je telefoon. Die wil je waarschijnlijk niet kwijtraken. Maak daarom eerst een back-up van deze bestanden. Dit gaat het makkelijkst door een reservekopie van je telefoon te maken. Zo ga je dat doen, of je nu de iPhone 13, 11, SE of een ouder model als de 6s hebt:

 • Open de ‘Instellingen’-app van je iPhone.
 • Druk op je naam.
 • Druk op ‘iCloud’.
 • Je ziet nu een lijst van alle apps waarvan je een back-up kunt maken.
 • Schuif de slider naar rechts bij apps waarvan je de bestanden wilt bewaren.
 • Druk daarna linksboven op ‘Apple ID’.
 • Druk op de naam van je iPhone.
 • Druk op ‘iCloud-reservekopie’.
 • Druk op ‘Maak nu reservekopie’.
iphone resetten iphone fabrieksinstellingen terugzetten

Het maken van een reservekopie kan even duren. Eventueel heb je extra opslaggeheugen nodig in je iCloud. Je kunt dan tijdelijk extra opslagruimte nemen. Voor € 0,99 per maand heb je al 50GB opslaggeheugen. Na het overzetten of terugzetten van je bestanden kun je weer terug naar de gratis opslagcapaciteit van 5GB. Zo weet je zeker dat je geen gesprek of foto kwijtraakt! In ons blog over je iCloud opslag vol lees je er alles over.

iPhone 13

Koop nu de iPhone 13. Verbeterde camera, extra mooi scherm en ook nog eens de krachtigste iPhone ooit. Nu met goedkoop abonnement

Stap 1: kies je kleur

Stap 2: kies het geheugen

vorige stap
Apple iPhone 13 Zwart Apple iPhone 13 Roze Apple iPhone 13 Wit Apple iPhone 13 Blauw Apple iPhone 13 Rood
Deel dit artikel