T-Mobile blog Founders blog

Populaire zoekopdrachten

iphone gaat niet meer aan
Overzicht Mobiel

iPhone gaat niet meer aan? Zo los je het op

11-08-2021 Leestijd: 3 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
11-08-2021 Leestijd: 3 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Je iPhone gaat niet meer aan. Het beeld blijft op zwart en hij reageert niet meer op je aanrakingen. Dat is natuurlijk niet de bedoeling. Wat nu? Geen paniek. Je leest hier mogelijke redenen waarom hij niet start én we mogelijke oplossingen met je door. 

Mijn iPhone gaat niet meer aan, en nu?

Het kan soms gebeuren dat je iPhone niet meer aan gaat. Wat kun je doen als je iPhone is uitgevallen? Het hoeft gelukkig niet meteen te betekenen dat hij kapot is. Wie weet gaat hij met deze tips weer aan.

iPhone opladen

Soms is de oplossing heel simpel. Staat je telefoon helemaal uit? Probeer ‘m dan eerst op te laden. Het kan namelijk betekenen dat de accu van bijvoorbeeld je iPhone 14 of iPhone 13 leeg is. Krijg je een rood batterij-icoon te zien? Wacht dan even. De iPhone moet nog even opladen voordat je het toestel aan kunt zetten. Apple adviseert om een lege iPhone minimaal één uur op te laden.

Zie je dit icoon niet meteen? Ook dan moet je nog even geduld hebben. Je iPhone heeft namelijk minimale batterijlading nodig. Knippert het batterij-icoontje drie keer? Dan herkent je iPhone dat hij is aangesloten, maar krijgt hij geen van stroom. Het is dan beter om een andere oplader te proberen.

iPhone 14

De betrouwbare, snelle iPhone 14 is nu te koop met abonnement bij T-Mobile. Stel ‘m snel samen naar jouw smaak.

Stap 1: kies je kleur

Stap 2: kies het geheugen vorige stap

Apple iPhone 14 Zwart Apple iPhone 14 Wit Apple iPhone 14 Blauw Apple iPhone 14 Rood Apple iPhone 14 Paars Apple iPhone 14 Geel

iPhone herstellen

Werkt de bovenstaande tip niet? Dan kun je proberen om je iPhone te herstellen. Hiervoor heb je een computer en lightning-kabel (de kabel van je oplader) nodig.

Als dit de eerste keer is dat je de iPhone koppelt aan dit apparaat, moet je eerst bevestigen dat je deze computer vertrouwt. Tik op ‘Vertrouw’ en vul vervolgens je toegangscode in. Daarna volg je deze stappen:

Gaat je iPhone 8, iPhone X of nieuwer niet meer aan?

 1. Druk op de volume-omhoog-knop.
 2. Druk tegelijk op de volume-omlaag-knop.
 3. Houd de aan/uit-knop (óók tegelijkertijd) ingedrukt totdat je laptop/computer een melding geeft dat de iPhone is gekoppeld.

Gaat jouw iPhone 7 niet meer aan?

 1. Druk op zij-knop en volume-omlaag-knop.
 2. Houd ze ingedrukt totdat je het scherm van de herstelmodus in beeld ziet.

Heb je een iPhone 6S of ouder?

Op de iPhone 6s of oudere iPhones werkt het iets anders. Als je een MacBook of iMac hebt die op macOS Catalina draait, krijg je automatisch een melding via Finder. Vanaf hier kun je je iPhone herstellen. Wil je de herstelmodus uitschakelen? Houd dan de aan/uit-knop lang ingedrukt, tot het koppelscherm verdwijnt. Je iPhone start dan weer opnieuw op.

Herstellen via iTunes

Je kunt ook je iPhone herstellen via iTunes. Dit is handig als je een Windows-computer hebt of een MacBook/iMac met een besturingssysteem dat ouder is dan Catalina. Verbind je iPhone met de computer via een lightning-kabel en klik je toestel aan in iTunes. Let op: synchroniseer eerst je iPhone. Zo verlies je geen foto’s, contacten en andere belangrijke bestanden.

Boven in het overzicht van iTunes zie je onder de iOS-versie van je toestel een knopje met ‘Herstel iPhone’. Als je nog geen back-up hebt, geeft de software aan dat je die moet maken. Vervolgens kun je verder met het herstellen van je iPhone. Krijg je de optie om de iPhone te herstellen of te updaten? Kies dan voor de laatste. iTunes probeert dan de laatste versie van iOS te installeren, zonder dat je belangrijke data verliest.

iphone gaat niet meer aan tips

Mijn iPhone gaat niet meer uit, en nu?

Is je iPhone juist vastgelopen en wil hij niet meer herstarten? Probeer dan of je je iPhone geforceerd opnieuw kunt starten.

iPhone opnieuw opstarten

Misschien werkt het om je iPhone opnieuw op te starten. Het verschilt per iPhone hoe je dat doet, maar bij de meest nieuwe modellen (zonder fysieke home-knop onder het scherm) werkt het zo:

iPhone 8, iPhone X, iPhone XR, iPhone XS gaat niet meer aan

 1. Druk op de volume-omhoog-knop.
 2. Druk tegelijk op de volume-omlaag-knop.
 3. Houd de aan/uit-knop (óók tegelijkertijd) ingedrukt tot het Apple logo in beeld staat.
 4. Je iPhone start vervolgens opnieuw op.

iPhone 7 of ouder gaat niet meer aan

 1. Druk de aan/uit- en homeknop minimaal tien seconde tegelijkertijd in.
 2. Houd dit) ingedrukt tot het Apple logo in beeld staat.
 3. Je iPhone start vervolgens opnieuw op.

iPhone werkt niet goed meer, en nu?

Als je iPhone nog wel start, maar niet meer lekker werkt, kun je hem resetten. Dit doe je door de iPhone terug te zetten naar de fabrieksinstellingen. Je verwijdert zo alle persoonlijke informatie van je iPhone. Daarna kun je ‘m opnieuw instellen. Vergeet vooraf niet een back-up te maken van je bestanden.

Werkt dat niet? Of lukt het niet om je iPhone niet meer aan te krijgen? Dan kun je het beste contact opnemen met de Apple helpdesk. Experts kijken dan wat er precies aan de hand is met je telefoon. 

Deel dit artikel