T-Mobile blog Founders blog
iphone se review
Overzicht Mobiel

iPhone SE review: wat vinden onafhankelijke experts?

26-04-2022 Leestijd: 4 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
26-04-2022 Leestijd: 4 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Niet de eerste, niet de tweede, inmiddels is de derde generatie van de iPhone SE al uit! Uh … SE? Dit staat voor Special Edition. Wat deze derde generatie iPhone SE nu zo speciaal maakt? In dit blog vertellen we je aan de hand van iPhone SE reviews van experts en kenners wat zij van de nieuwe iPhone vinden.

Maak kennis met de derde generatie iPhone SE uit 2022

Beter. Sneller. Veelzijdiger. Én nieuwe kleurtjes. Een nieuw model, maar ook weer niet bizar anders. De derde generatie iPhone SE uit 2022 is er voor iedereen die een iPhone wil, die moet doen wat-ie moet doen. Zie het als een smartphone met het uiterlijk van de vorige iPhone SE, met het innerlijk van de supersnelle, nieuwe iPhone 13.

iPhone SE

De snelle en krachtige derde generatie iPhone SE uit 2022 is nu te koop met een betaalbaar abonnement. Kies een kleur, het opslaggeheugen en voilà: bel, scrol en stream erop los!

Stap 1: kies je kleur

Stap 2: kies het geheugen vorige stap

Apple iPhone SE Zwart Apple iPhone SE Wit Apple iPhone SE Rood

iPhone SE review: wat vinden de experts van deze 3e generatie?

Wel of niet voor de derde generatie iPhone SE gaan? Wij zochten uit wat onafhankelijk experts en kenners schrijven in hun iPhone SE review. Wat vooral naar voren komt is dat het een kleine krachtpatser is in een vertrouwd jasje met een razendsnelle processor.

Ontwerp: een kleine krachtpatser

Smartphones worden steeds groter. Hoe fijn is het dat de derde generatie iPhone SE gewoon lekker compact is gebleven als een kleine telefoon? Hierdoor ligt de smartphone lekker in de hand. Volgens iCulture: “We vinden dat het toestel prettig in de hand ligt dankzij de afgeronde hoeken en het lichte gewicht.” En wat betreft de nieuwe kleuren – Sterrenlicht, Middernacht en (PORDUCT)RED – heeft Apple geen risico’s genomen. iCulture zegt hierover: “Liever deze kleuren waar iedereen zich wel in kan vinden, dan het fruitige oranjeroze van sommige hoesjes.” Kortom: een klassiek Apple ontwerp in een subtiel nieuw compact jasje. 

Scherm: klein, maar fijn?

Niet een groot, maar volgens Tweakers wel een heel goed scherm: “Doordat het scherm 4,7 inch groot is, is de pixeldichtheid met 326 pixels per inch toch aan de hoge kant en ziet alles er scherp uit. Het enige waaraan je wel merkt met een ouder scherm te werken, is de helderheid en het meer moeten scrollen door de lagere resolutie.”

Verder: de grootte van het scherm. iCulture zegt hierover: “Alles is compacter en het scherm is minder langgerekt, waardoor je sneller overzicht hebt wat er op het scherm staat.” Alleen heeft dit wel een nadeel. iCulture: “… die brede schermranden blijven natuurlijk wel storend en door het toch wel kleine schermformaat is filmkijken niet echt ‘immersive’. Je mist detail en kunt soms niet goed zien wat er in een video gebeurt.” 

Volgens zowel Tweakers en iCulture heeft het scherm zo z’n voor- en nadelen. Een mega pluspunt voor het scherm volgens Tweakers is de kleurweergave. “Het toestel heeft verder een DCI-P3-kleurdekking van 96,9 procent, wat ook een hele nette score is. Het toestel komt daarmee in de buurt van de meeste OLED-schermen.”

Review van iPhone SE specificaties

Qua uiterlijk is de iPhone SE niet enorm veranderd. Maar als je onder de motorkap kijkt, dan staan er wat verrassingen op je te wachten. iPhoned zegt hierover: “De derde generatie iPhone SE heeft onder de motorkap een flinke upgrade gekregen. Hij heeft namelijk een A15-chip, die ook in de veel duurdere iPhone 13 zit (en in het huidige vlaggenschip: de iPhone 13 Pro Max). Dat maakt de derde generatie iPhone SE dus net zo snel als de nieuwste iPhone.”

En volgens Tweakers kunnen ook de gameliefhebbers in hun handen knijpen: “… het is dezelfde processor die te vinden is in de duurdere iPhone 13 smartphones. In combinatie met het kleine scherm hoeft de processor een stuk minder hard te werken, wat weer meer systeembronnen beschikbaar maakt voor andere taken. Dat betekent dat het toestel zelfs een groot deel van de krachtigste vlaggenschepen voorbijstreeft, zelfs de hardcore gamer kan zijn hart ophalen met dit toestel.”

iphone se reviews

Review iPhone SE camera

Ook de camera van de derde generatie iPhone SE stemt je instant vrolijk. Techradar zegt hierover: “In de praktijk zijn we niet alleen blij met de fotokwaliteit, maar ook de sluitersnelheid stemt ons tevreden. Er is optische beeldstabilisatie inbegrepen, waardoor je niet kaarsrecht hoeft te staan voor scherpe foto’s. Ook bij video’s is er ondersteuning voor optische beeldstabilisatie overigens.”

Volgens Tweakers: “De krachtige A15 Bionic processor maakt van het toestel een van de krachtigste smartphones en de chip weet ook nog meer uit de ouderwetse camera’s van het toestel te toveren. De foto’s die met dit toestel gemaakt worden, kunnen zich meten met foto’s van andere high-end toestellen.”

Verder zegt Tweakers hier nog over: “Gelukkig kan de iPhone camera wel profiteren van betere beeldverwerking in andere lichtomstandigheden, doordat Apple dezelfde algoritmen heeft ingebouwd als op de iPhone 13 serie. Denk aan Smart HDR 4 voor een betere belichting en Deep Fusion voor minder ruis. Net als die toestellen heeft ook de derde generatie iPhone SE uit 2022 de functie ‘Fotografische stijlen’, waarmee je de beeldverwerking op je eigen smaak kunt aanpassen met bijvoorbeeld wat meer verzadiging of contrast.”

3e generatie iPhone SE uit 2022 nu te koop met abonnement

Helemaal enthousiast geworden van deze kleine, snelle krachtpatser? Je kunt de derde generatie iPhone SE nu kopen met een mobiel abonnement. Kies een kleur, het geheugenopslag en bepaal zelf met welke bundels je de smartphone neemt. Met de iPhone SE heb je een fijne compacte iPhone. Met het uiterlijk van vroeger, maar dan wel met een innerlijk zoals de iPhones van nu.

iPhone SE

De snelle en krachtige derde generatie iPhone SE uit 2022 is nu te koop met een betaalbaar abonnement. Kies een kleur, het opslaggeheugen en voilà: bel, scrol en stream erop los!

Stap 1: kies je kleur

Stap 2: kies het geheugen vorige stap

Apple iPhone SE Zwart Apple iPhone SE Wit Apple iPhone SE Rood
Deel dit artikel