T-Mobile blog Founders blog

Populaire zoekopdrachten

iPhone update
26-09-2022 Leestijd: 2 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

iPhone update installeren? Zo doe je dat!

26-09-2022 Leestijd: 2 min. Luister naar dit artikel Luisteren Deel dit artikel

Goed nieuws, je kunt iOS 16 installeren! Dit is het nieuwste besturingssysteem van Apple. Die staat standaard op de iPhone 14, maar op andere iPhone modellen moet je hem zelf installeren. Hoe je dat doet en welke iPhone modellen deze nieuwe iOS update krijgen? Ontdek hier alles over je telefoon bijwerken naar iOS 16.

Hoe kun je de iOS 16 update installeren op je iPhone?

Ben je klaar om een iPhone update uit te voeren en iOS 16 te installeren? Dit zijn de stappen om de iOS update te installeren:

  • Open de ‘Instellingen’ app.
  • Kies ‘Algemeen’.
  • Bovenaan selecteer je ‘Software-update’.
  • iOS 16 staat hier voor je klaar. Als je hem niet ziet, maar wel iOS 15.7, dan moet je onderaan kijken naar ‘Ook beschikbaar’. Daar vind je de update.
  • Kies voor Download en installeer.
  • Volg de stappen van de iPhone software-update.

Deze iPhone telefoons krijgen de nieuwe software-update.

Alle iPhone modellen vanaf de iPhone 8 krijgen iOS 16. Hieronder voor het gemak de complete lijst:

De belangrijkste updates in iOS 16

Met de iPhone software-update naar iOS 16 krijg je een aantal handige, nieuwe functies. Dit zijn de meest opvallende.

iPhone update 2022

Toegangsscherm

Met de nieuwe iPhone update kun je je toegangsscherm personaliseren. Voeg handige filters en widgets toe of personaliseer hem met je favoriete foto. Met widgets en live-activiteiten krijg je veel informatie zonder dat je je iPhone ontgrendelt. Met iOS 16 stel je meerdere toegangsschermen samen en wissel je makkelijk.

Notificatiebeheer

Berichten die je ontvangt, verschijnen nu onderaan het toegangsscherm. Door erop te tikken haal je ze naar boven. Is het een bericht dat je gelijk wil bekijken en beantwoorden? Druk er dan op en ontgrendel je iPhone.

iPhone 14

Met iOS 16 klaar voor de toekomst

Stap 1: kies je kleur

Stap 2: kies het geheugen vorige stap

Apple iPhone 14 Zwart Apple iPhone 14 Wit Apple iPhone 14 Blauw Apple iPhone 14 Rood Apple iPhone 14 Paars

Focus

Met ‘Focus’ demp je berichten en inkomende telefoongesprekken. Met de nieuwe iPhone update heb je meer mogelijkheden om die aan te passen. Zo kunnen bepaalde personen je in de focus modus alsnog bereiken als je die selecteert. Zo bepaal jezelf wie je altijd kan ‘storen’ tijdens de geactiveerde focus.

Vernieuwde Woning app

Met de ‘Woning’ app beheer je al je slimme apparaten, zoals je lampen, camera’s en deurbel. Hij is vanaf de basis opnieuw opgebouwd, waardoor hij efficiënter werkt. Met de multicamera-optie zie je alle camera’s in één beeld.

Meer mogelijkheden met Health en Fitness

Als je geen Apple Watch hebt, dan krijg je met de nieuwe iPhone update alsnog een goed beeld van de hoeveelheid verbrande calorieën. De iPhone sensoren meten wanneer je beweegt. Ook is er een nieuwe functie die bijhoudt wanneer je je medicijnen moet nemen, mocht je die slikken.

Delen met gezin

Met de nieuwe optie van ‘Delen met gezin’ bepaal je vanaf je eigen iPhone hoeveel tijd je kind op zijn iPhone of iPad mag doorbrengen. Zo bepaal je hoeveel uur aan schermtijd er per dag mag worden besteed en welke videocontent geschikt is.

Verbeterde Privacy en beveiliging

Met ‘Veiligheidscontrole’ zie je wie toegang heeft tot gedeelde agenda’s, notities en meer. Daar pas je snel de toegangsrechten aan. De albums ‘Verborgen’ en ‘Recent verwijderd’ in de ‘Foto’s’ app zijn nu standaard vergrendeld met je Touch ID of Face ID.

Daarom altijd de update op je iPhone installeren

Het is verstandig om de nieuwe iPhone update altijd snel te installeren. Met iOS 16 krijg je een aantal handige nieuwe functionaliteiten. Ook is je iPhone met de nieuwe update weer sneller en goed beveiligd. Met iOS 16 haal je alles uit je iPhone.

Deel dit artikel