T-Mobile blog Founders blog
iphone verkopen
29-10-2020 Leestijd: 3 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Je iPhone verkopen bij T-Mobile

29-10-2020 Leestijd: 3 min. Luister naar dit artikel Luisteren Deel dit artikel

iPhone 12 gelanceerd: reden om je oude iPhone te verkopen

Een kwartet aan nieuwe iPhones kondigde Apple op 13 oktober 2021 aan: de iPhone 12 mini, iPhone 12, iPhone 12 Pro en iPhone 12 Pro Max. Binnenkort komt er zelfs weer een nieuwe iPhone uit. Ze hebben een vernieuwd ontwerp, een kraakhelder en kleurrijk OLED-scherm, de krachtige Apple A14 Bionic-processor en indrukwekkende camera’s.

Het goede nieuws: je kunt nu al de iPhone 12 en iPhone 12 Pro los of met abonnement bij T-Mobile kopen. De iPhone 12 mini en iPhone 12 Pro Max zijn vanaf 6 november in de pre-order te bestellen en worden vanaf 13 november geleverd. Weet je nog niet welke nieuwe iPhone het beste bij je past? In dit blog lees je een iPhone 12-vergelijking. Zo weet je precies welke nieuwe iPhone het beste bij je past.

iPhone 12 kopen? Oude iPhone verkopen

Met het kopen van een nieuwe telefoon is je oude overbodig. Die kun je wegstoppen in de la of als back-up gebruiken, maar je kunt deze telefoon ook verkopen. Zo bekostig je voor een deel het kopen van je nieuwe smartphone. Vooral handig als je een Sim Only abonnement hebt. Je betaalt de telefoon dan in één keer en niet in termijnen. Door je oude iPhone te verkopen, bespaar je al een deel van het aankoopbedrag uit.

Hoe kan ik mijn oude iPhone verkopen?

Je kunt op allerlei manieren je oude iPhone verkopen. Wij zetten er een aantal voor je op een rij.

iPhone verkopen via de T-Mobile Toestelinruil

Met de Toestelinruil van T-Mobile profiteer je direct van korting op je maandbedrag of het aanschafbedrag van je nieuwe iPhone. Het werkt simpel. Via de online tool bepaal je de waarde van jouw oude telefoon. Die kun je vervolgens inleveren bij de T-Mobile Shop of naar ons opsturen.

Als je de telefoon opstuurt, krijg je het toestelbedrag altijd op je rekening gestort. Lever je de telefoon in bij een T-Mobile Shop? Je kunt er dan ook voor kiezen dat het verkoopbedrag wordt verrekend in je telefoonabonnement. Zo ben je elke maand iets goedkoper uit.

iphone verkopen korting recyclen

iPhone verkopen via de T-Mobile Recycle Deal

Je kunt je iPhone ook verkopen via de T-Mobile Recycle Deal. Hiermee heb je de nieuwste iPhone tegen lagere maandkosten. Tijdens de abonnementsperiode profiteer je namelijk al van de terugverkoopwaarde van de telefoon. Daarna wordt de telefoon duurzaam gerecyled. In je telefoon zitten namelijk allerlei grondstoffen die gebruikt kunnen worden voor het maken van nieuwe telefoons. Goed voor het milieu en goed voor de natuur, want zo hoeven grondstoffen niet gedolven te worden.

Via Apple

De handigste manier om je iPhone te verkopen is misschien wel via Apple zelf. De fabrikant heeft een inruilprogramma voor oude iPhones. Dit kun je direct gebruiken tijdens het kopen van je nieuwe iPhone. Het bedrag dat je voor je oude iPhone krijgt, verrekent Apple direct in het te betalen bedrag. Makkelijker wordt het niet. Let op: het kan zijn dat Apple een lager bedrag biedt voor je iPhone dan een opkoper. Vind je het verschil te groot? Dan is het misschien tóch de moeite waard om via een opkoper je oude iPhone te verkopen.

iPhone verkopen: zo maak je ‘m klaar voor vertrek

Heb je je iPhone verkocht? Dan is het tijd om hem klaar te maken voor vertrek. Dit doe je door een back-up van je gegevens te maken in iCloud en hem terug te zetten naar de fabrieksinstellingen. Hiermee verwijder je alle persoonlijke informatie van je iPhone, zoals foto’s, contacten en berichten. Ook moet je de ‘Zoek mijn iPhone’-functie uitzetten. Dat doe je als volgt:

 • Open de ‘Instellingen’-app.
 • Druk op je naam.
 • Ga naar ‘iCloud’.
 • Druk op ‘Zoek mijn’.
 • Druk op ‘Zoek mijn iPhone’.
 • Schuif de slider naast ‘Zoek mijn iPhone’ naar links.

Daarna kun je de iPhone terugzetten naar de fabrieksinstellingen. Zo zet je jouw iPhone terug naar de fabrieksinstellingen:

 • Open de ‘Instellingen’-app.
 • Druk op ‘Algemeen’.
 • Druk op ‘Stel opnieuw in’.
 • Druk op ‘Wis alle inhoud en instellingen’.
 • Doorloop de handelingen en vul het wachtwoord van je Apple ID in. Daarna zet de telefoon zichzelf terug naar de fabrieksinstellingen.

Je kunt daarna je verkochte iPhone opsturen of overdragen aan de nieuwe eigenaar. En dan? Tijd om je nieuwe iPhone 12 in gebruik te nemen! Log op deze telefoon in met hetzelfde Apple ID als waarmee je op je oude iPhone een back-up maakte. Zo kun je jouw persoonlijke gegevens terugzetten op je nieuwe telefoon, zoals foto’s, contacten en je WhatsApp-gespreksgeschiedenis.

Succes met het verkopen van je oude iPhone.

Deel dit artikel