T-Mobile blog Founders blog

Populaire zoekopdrachten

t-mobile-default
Overzicht Geen categorie

Dit is er nieuw in iOS 10 en watchOS 3 voor de iPhone en Apple Watch

14-09-2016 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
14-09-2016 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

De nieuwe besturingssystemen voor de iPhone, iPad en Apple Watch zijn vanaf nu beschikbaar: iOS 10 en watchOS 3. De updates werden vorige week tijdens de presentatie van de iPhone 7 officieel door Apple aangekondigd.

iOS 10

Nadat erg gisteravond problemen waren met de update, kun je de nieuwe versie van het besturingssysteem nu als het goed is zonder problemen downloaden. iOS 10 is niet revolutionair, maar bevat wel een aantal nieuwe functies.

Na de update zul je gelijk merken dat het vergrendelscherm er anders uitziet. In plaats daarvan krijg je met een swipe naar rechts een scherm met widgets te zien. Daarmee moet het makkelijker worden om vanuit je vergrendelmodus naar apps toe te gaan. Veeg je naar links, dan opent de camera.

Eerder stelde Apple al zijn berichtenapp iMessage open voor ontwikkelaars. Daardoor kunnen nu verschillende functies worden toegevoegd, zoals de mogelijkheid om via de app te betalen. Hetzelfde deed het bedrijf met zijn spraakassistent Siri. Ook is het nu mogelijk om standaardapps te verwijderen als je ze niet meer gebruikt.

Om iOS 10 te downloaden heb je minimaal een iPhone 5, iPad Mini 2 of iPad 4 hebben.

watchOS 3

De belangrijkste update aan het besturingssysteem van de Apple Watch is de nieuwe interface. Je kunt nu makkelijker je favoriete apps vinden. Daarnaast kun je instellingen nu aanpassen in een nieuw control center. Verder zijn er nieuwe sport- en meditatiefuncties toegevoegd. Zo kun je nu ademhalingsoefeningen doen met de app Breath en onderling met je vrienden bijhouden wie de meeste calorieën verbrandt.

Update je je Mac binnenkort naar macOS Sierra, dan kun je je Apple Watch voortaan gebruiken om in te loggen. Zodra je met je smartwatch dicht genoeg in de buurt van je Mac bent, zal de computer zichzelf ontgrendelen.

Deel dit artikel