Populaire zoekopdrachten

t-mobile-default
Overzicht Geen categorie

JackSavior, de onbreekbare jackplug

13-10-2016 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
13-10-2016 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Wil iedereen wiens koptelefoon wel eens kapot is gegaan, precies bij het stekkertje, even zijn hand opsteken? Juist, jij dus ook. Maar wees gerust, de redding is nabij. Speciaal voor jou.

Laten we beginnen met een kleine geschiedenisles. In 1876 (ja, achttienhonderdzesenzeventig!) werd de jackplug uitgevonden. Dit is dat pieletje aan het einde van je koptelefoon, die je in telefoon, tablet of laptop steekt. Of, zoals ik, nog in je iPod Classic 160 Gig…

750_152

De jackplug is van origine ontworpen voor de eerste telefooncentrales, en in de basis doet dit technische vernuft ook in 2016 nog steeds zijn werk heel erg goed. Maar… Dat ding gaat altijd stuk. Altijd. Bij iedereen. Geen uitzondering.
Enter, de JackSavior, de onbreekbare jackplug. Door de draden niet óp de plug te solderen, maar erin vast te maken, is de JackSavior steviger en flexibeler dan het ‘origineel’.

Klinkt eenvoudiger dan het is, want het de bedenker vloog tijden lang elke maand voor een week naar China, om een fabriek ervan te overtuigen dat het toch heus wel mogelijk is om te maken wat hij had verzonnen. Het volledige verhaal vind je in de video hieronder.

De JackSavior dus, bedacht door Bouwy van Sambeek, die het na 135 jaar wel eens tijd vond om kritisch naar een product te kijken dat we bijna allemaal dagelijks gebruiken. Een uitvinding, een werkend product en een officieel patent verder, ging Bouwy met zijn idee alle grote koptelefoonmakers langs. Een paar wonderlijke antwoorden verder (“Sorry, we don’t have a department for plugs… “ of “My boss restricts me from making budget for evaluating wired technology…”), heeft hij de stoute schoenen aangetrokken en is hij een crowdfund gestart.

jackplug

Binnenkort rolt de eerste lichting van lopende band en is het eindelijk tijd voor eindeloze hardware. Past goed bij een niet nader te noemen dienst die je eindeloos muziek laat streamen, zonder je databundel te belasten…

Deel dit artikel