Populaire zoekopdrachten

t-mobile-default
Overzicht Geen categorie

Japanners werken aan drone die gericht gewassen kan besproeien

24-06-2016 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
24-06-2016 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Drones zijn inzetbaar voor allerlei doeleinden: van het maken van video-opnames tot het bezorgen van pakketjes. Onderzoekers uit Japan ontwikkelen nu een drone die gewassen kan besproeien.

Ben je als ondernemer benieuwd naar de laatste innovaties op het gebied van productiviteit, technologie, groei en connectiviteit? Check dan Founders, onze zakelijke blog!

Het team van de universiteit van Saga wil er niet alleen voor zorgen dat de drone pesticide kan verspreiden. Het is ook de bedoeling dat er met een camera gecontroleerd wordt welke gewassen besproeid moeten worden, omdat ze veel of juist weinig last hebben van insecten.

Het proces ziet er als volgt uit: de drone stijgt op en scant de gewassen op insecten. Indien het nodig is, dan vliegt de drone lager over om de pesticide te verspreiden. Daarnaast is de drone voorzien van een lamp om ’s nachts insecten aan te trekken en daarmee weg te houden bij de planten en gewassen.

De eerste tests boven soya- en aardappelvelden verliepen veelbelovend. In totaal kan de drone zo’n vijftig verschillende insectensoorten herkennen en besproeien. Dat biedt enorme voordelen ten opzichte van traditionele methodes, waarbij de pesticide vaak als een soort mist over het hele veld verspreid werd. De dronetechniek is een stuk preciezer.

Deel dit artikel